GENÇ TAVIR MI ALDI?
Gazetemize ulaşan bir partili aynen şöyle diyor: “Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Murat Zorluoğlu hakkında aday olmasının üzerinden 1 haftadan fazla süre geçmesine rağmen hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekti. Zorluoğlu ismi açıklanmadan önce Genç’in ekibi tarafından ‘Büyükşehir’e Genç Başkan’ biçiminde sosyal medya paylaşımları yapılmasına rağmen Zorluoğlu’nun aday gösterilmesinden sonra ne Ortahisar Belediyesi ne de Ortahisar Belediye Başkanı tarafından Zorluoğlu paylaşımı yapılmaması hoş değil. Genç’in Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayı beklemesi normal ancak bu tür hareketler hazımsızlık olarak algılanıyor. Eğer bu bir tavırsa bu tavır Zorluoğlu’na değil AK Parti’ye ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir tavır olarak algılanabilir. Genç daha fazla beklememeli ve bir an önce partide pek çok kimsenin dikkatini çeken bu hareketi kısa zamanda düzeltmeli.”

ÇAKIROĞLU’NUN TEPKİSİ
Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Ortahisar Belediyesi’nin 'Çöpe Atma Geri Dönüşüme Kazandır' sloganıyla başlattığı 'Kullanılmış Giysi-Ayakkabı Geri Dönüşüm Projesi'ni eleştirdi. Çakıroğlu, “Ortahisar Belediyesi’nin adı özel bir şirketin hammadde toplama kumbarasının üzerinde olmaması gerekir. Bu yanlıştır. Eğer bu toplanıyorsa bunu toplayan özel şirket kendi işini yapacak. Belediye de buna sadece yer tahsis edecek. Ortahisar Belediyesi 300 tane konteynır için bu işe ortak olmuşsa Siirt’te hamsi festivaline gitmeyecek çöp konteynırı alacak. Önce ihtiyaç ve hizmet” dedi.

ÖRS 61 NUMARAYI GİYDİ
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, ‘Engelliler Günü’ nedeniyle oynanan Gaziler Ampute Futbol Takımı ile İYİ Parti Milletvekillerinden oluşan İYİSpor takımın arasında oynanan maçta 61 numaralı formayı giydi. İYİ Parti Genel Merkezinin organize ettiği maçta başlama vuruşunu Genel Başkan Meral Akşener yaptı. Akşener maç öncesi Ampute Takımın fubolcuları ile sohbet etti, "Bizimkileri çok hırpalamayın ha" diyerek şakalaştı. Örs, Gaziler Ampute takımının oyuncularına teşekkür etmeyi unutmadı.

SARIALİOĞLU SAHADA
Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu seçim çalışmalarına devam ediyor. Bir yandan ilçedeki yatırımları takip ediyor bir yandan da vatandaşları dinliyor. Sık sık mahalle ziyaretleri yapan Sarıalioğlu Sugeldi ve Bölümlü mahallelerinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Sarıalioğlu yaptığı açıklamada “Teknik ekibimiz ile birlikte vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Vatandaşı ayağımıza getirmeyip bizler halkımızın ayağına gidiyoruz. İlçemizi hemşehrilerimiz ile beraber yönetmeye gayret gösteriyor, onların istek ve taleplerini hizmetlerimizin en başına koyuyoruz” dedi.

OKULDA ŞİDDET Mİ OLUR?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve geldiği günden beri okulda şiddet konusunda çok hassas olduğu biliniyor. Ahmet Yahya Subaşı Ortaokulu’nda müdür yardımcısı A.D. hakkında öğrenciye şiddet uyguladığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Ortahisar İlçe Müdürlüğü muhakkik görevlendirdi. Şiddet kesinlikle kabul edilemez. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kararı okullarda şiddete yönelik davranışlarının önüne geçilebilmesi adına önemlidir. İŞ VE AŞ KUYRUĞU Büyükşehir Belediyesi bünyesine çeşitli niteliklerde 83 itfaiye eri ve 88 zabıta memuru, Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesine ise çeşitli niteliklerde 14 mühendis, 2 kimyager, 5 tekniker, 8 teknisyen, 20 V.H.K.İ ve 2 memur olmak üzere toplamda 222 personel alınımı için başvurular dün itibariyle başladı. 12 Aralık’ta son bulacak başvurular için dün Büyükşehir Belediyesi’nde vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

Editör: Haber Merkezi