İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) ile Trabzon Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen protokol imza törenine Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu ile Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı Murat Zorluoğlu “Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ile Trabzon Üniversitesi arasında gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokolünün hayırlı sonuçlar vermesini diliyorum. Trabzon Üniversitesi’nin şehrin diğer kurumlarıyla iş birliği yapma noktasındaki arzulu tutumunu ve bu konuda gösterdiği iradeyi çok önemli buluyorum.

Üniversitemizin deneyimlerinin Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere Birliğimiz vasıtasıyla bölgedeki tüm il ve ilçe belediyelerine aktarılması hakikaten çok kıymetli. Yapacağımız ortak çalışmalar ve birlikte hazırlayacağımız projelerle üniversitenin tecrübelerini daha kaliteli hizmet noktasında belediyelerimize aktarmayı amaçlıyoruz.

Yine belediyelerimiz de yeni kurulan üniversitemize mutlaka katkı sunacaktır. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de Birlik olarak Trabzon Üniversitesi ile yapılacak ortak çalışmalara her türlü katkıyı sunacağımızı belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

SİYASET AKADEMİSİ BAŞLIYOR
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi başkanlığında toplanan İl AR-GE Birim Başkanı Besire Çörekçi Arslan, İl AR-GE Birim Başkan Yardımcısı Yunus Tekin Baki, Kadın Kolları AR-GE Birim Başkanı Kadriye Yılmaz, Gençlik Kolları AR-GE Birim Başkanı Recep Özbay şubat ayında başlayacak olan 19. dönem AK Parti Siyaset Akademisi ile ilgili çalışmalarını tamamladı.

AK Parti’nin Türk Siyasi hayatında önemli bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Revi “AK Parti başlı başına bir siyaset akademisidir. Partimiz kurulduğu günden itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye Siyasetinde yeni bir sayfa açmış ve bütün ezberleri bozmuştur.” dedi.

AK Parti’nin Siyaset Akademisine büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Revi “AK Parti bir siyaset okuludur. Partimiz ülkemizin siyasetine çok sayıda siyasetçi ve devlet adamı yetiştirmiştir. Siyaset Akademisinin bu manada önemi büyüktür. Milletimize hizmet etme anlayışımızın felsefesinin işleneceği eğitim programları bir nevi düşüncelerimizin icraata dönüşmesinin ders olarak anlatıldığı programlar olacaktır. İnsan hayatına, toplumsal hayatımıza, ülkemizin gidişatına katkı sağlayacak konu ve alanında uzman eğitimcilerle çok önemli özel bir siyaset akademisi olacağı kanaatindeyim. Herkesi Akademiye bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ORTAHİSAR’DAN BESTE YARIŞMASI
Ortahisar Belediye Meclisi ocak ayının ikinci meclis toplantısını Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetiminde gerçekleştirdi. Mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen 23 Nisan Çocuk Şarkıları Beste Yarışması'yla ilgili gündem maddesi görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacı Nail Altunay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü anısına TRT ile ortaklaşa 23 Nisan Çocuk Şarkıları Beste Yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

23 Nisan'da ayrıca Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin katılımıyla uluslararası statüde bir çocuk festivali de düzenleyeceklerini kaydeden Altunay “23 Nisan Çocuk Bayramını bu sene uluslararası statüde kutlamayı planladık. Konuyla alâkalı Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerin yanı sıra, Azerbaycan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de dâhil olmak üzere yazışmalarımızı tamamladık. 10 Ocak tarihiyle de büyükelçiliklerden cevap alacağız. Şu an o cevabı bekliyoruz.

23 Nisan'da Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin de katımıyla yapacağımız finalle yarışmayı neticelendireceğiz. TRT çocuk korolarına yeni eserler kazandırmak amacıyla yarışmayı düzenledik. Çocuk şarkıları adına son yıllarda repertuarda çok ciddi eserler yoktu. Yeni şarkı ve beste durumu hiç yok gibiydi. Klasik ve hep aynı şarkılar çalınıyordu. Bu nedenle kendi kültürümüze katkı sağlamayı arzu ettik.” diye konuştu.

AKÇAABAT’TA DEVİR TESLİM
28 Aralık’ta yapılan olağan genel kurulda Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat ilçe başkanlığına seçilen Mustafa Bak, düzenlenen törenle görevi önceki başkan Musa Hacıoğlu’ndan devraldı. Bak “Biz bu bayrağı ileri ki dönemlerde genç Nesil’e devretmek için çaba göstereceğiz.” dedi.

Seçim sonuçlarının resmileşmesinin ardından dün CHP Akçaabat ilçe başkanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene, yeni Başkan Mustafa Bak, önceki başkan Musa Hacıoğlu yönetim kurulu katıldı. Devir teslim törenine partililer yoğun ilgi gösterdi, CHP’lileri salon almadı.

Devir teslim töreninde konuşan CHP Akçaabat eski ilçe başkanı Musa Hacıoğlu, “Demokrasi şölenlerimizi gerçekleştirip delege seçimlerimizi yaptık, ardından da kongremizi gerçekleştirdik. Çokta güzel şölenler oldu. Hem benim nezdimde, hem partililer açısından. Hepinize bu demokrasi şölenine destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Yeni başkanımıza görevinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi