OTOBÜSTE BAŞKAN VAR
İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut belediye otobüsü ve dolmuşla yolculuk yaparak hem vatandaşlardan destek istedi hem de seçildiği takdirde “halkla iç içe olma” sözü verdi. Akçaabat’tan Trabzon’a doğru belediye otobüsüne binen Akbulut, daha sonra dolmuşla ilçe merkezine döndü. Akbulut’u otobüste ve dolmuşta gören vatandaşlar hem sevindi hem şaşırdı. Vatandaşlar belediye başkanının kendileriyle böyle iç içe olması gerektiğini ifade etti. Akbulut, “Bizim sözümüz var. Belediye başkanı seçildiğimiz zaman halkla iç içe olacağız. Bugünden bunun çalışmasını başlattık. Yetki aldığımız zaman onların içinde, onlardan biri olmaya kararlıyız. Yaptığım otobüs ve dolmuş yolculuğundan çok keyif aldım. Akçaabat’ımızın çok değerli vatandaşlarından hem hayır duası hem destek aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

AĞASAR’DA HORON BAŞLADI
Cumhur İttifakı Şalpazarı Belediye Başkan adayı Refik Kurukız’ın yaklaşan yerel seçimleri için seçmenleri için İlçe merkezinde bir dizi seçim büro açılışına AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, Şalpazarı MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, MHP MKYK Üyesi Süleyman Latifoğlu, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve Belediye Meclis üyeleri tarafından açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Kurukız, “Cumhur İttifak adayı olarak kapı kapı dolaşarak en yüksek oyu alacağız” derken AK Parti Milletvekili Salih Cora ise, “Bizler bir ve beraber olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz” diye konuştu.

PEHLİVAN’DAN SİTEM VAR
Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan, emeklilikte katsayı mağduru olan esnafın bu sıkıntısına ivedilikle çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Pehlivan, “İş gücünü arttırmak, gençlerimizi topluma kazandırmak, ailelerin yükünü hafifletmek için mücadele veren ve meslek öğreten bu topluluğun işten ayrılan işçiler tarafından mağdur edilmektedir. Esnafımız emeklilik aşamasında katsayı mağduru olarak bir asgari ücretli kadar bile emekli maaşı alamaması asla kabullenilecek bir durum olmadığı kanaatindeyiz. Bu konuya ivedilikle uzmanların çözüm bulup devlet büyüklerimizin onayına sunmasını bekliyoruz” dedi.

MOBİAD’IN ÖZBEKİSTAN ÇIKARMASI
Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİ- AD), Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Özbek-Türk İş Forumu'na katıldı. Türk mobilyacılara, Özbekistan'daki ekonomik reformlar ve mobilya sektöründeki gelişmelere ilişkin bilgi aktarıldı. Yapılan forum hakkında bilgiler veren MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, “Ülkedeki mobilya sektöründe bir boşluk var, Özbekistan'daki mobilya sektörünün gelişmeye müsait ve Özbek iş insanlarıyla bu alanda iş birliğini geliştirmek istiyoruz. Özbekistan'da inşaat sektörünün hızla gelişmekte. İnşaatın geliştiği yerde mobilya ihtiyacı doğacaktır. Amacımız, Özbekistan'a mobilya ihracatını artırmak ve bu ülkede üretim yapmak” dedi.

ALKIŞLAR YEŞİLAY’A
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi Yeşilay Haftası dolayısıyla etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Maçka ilçe merkezinde açılan stantla öğrenci ve halka bağımlılık konusunda bilgiler verildi. Bağımlılıkla bilgilendirici broşürlerle çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı standı ilçe belediye başkanı Koray Koçhan da ziyaret ederek hediye dağıttı. Gençlere ve çocuklara yönelik broşürlerin dağıtıldığı etkinlikte ayrıca, teknoloji ve kumar bağımlılığının da kişiye, aileye, topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açtığı anlatıldı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile alkol ve sigaranın kullanılmasının dünyanın birçok yerinde sorun haline geldiğini belirterek, "Ayrıca bir hastalık haline gelen teknoloji bağımlılığı önlemek ve farkındalık yaratmak için her yıl bu etkinliği sürdürüyoruz. Değerli kardeşlerimiz; çocuklarınız bu illetlere düşmesin. Bu konuda duyarlı olmanızı istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi