BÜYÜKŞEHİRE NE GELİYOR?
Seçim öncesi dönemde her fırsatta liyakatli bir ekip kuracağını ve “En büyük projemiz yeni yönetim anlayışımız” olacak diyen Trabzon büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yoğun bir mesai içerisine girdi. İlk gün yaşanan görev değişiklikleri kulisleri hareketlendirdi. Gelip gittiği iddia edilen isimler, girip çıkacağını ileri sürülen yetkililer resmen havada uçuşuyor. Gelmesi istenilen isimler için kulis atılıyor. Ancak nafile. Bizim tanıdığımız Murat Zorluoğlu öyle birilerinin yönlendirmesiyle, birilerinin üflemesiyle karar alacak bir devlet adamı değil. Elbette genel hatlarıyla bazı taşlar kafasında yerine oturmuştur ancak yine de izleyip, bekleyip öyle karar veriyor. Köklü değişiklikler olacağı herkesin malumu. Bunu kendisi de defalarca ifade etti. Demek istediğimiz kimse boşu boşuna atlayıp zıplamasın. Murat Zorluoğlu, neyin ve kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu zamana kadar ‘Böyle gelmiş böyle gider’ denilen işler bundan böyle öyle gitmeyecek gibi duruyor. Büyükşehir’e ne geliyor derseniz söyleyelim. Kurumsallık, liyakat, ciddiyet geliyor. Bekleyin görün.

FATİH’TE ÖZKOÇOĞLU DÖNEMİ
Fatih Mahallesi muhtarlık seçimlerinden mevcut muhtar Zeki Batar’a 29 yıl önce babası Merhum Mustafa Özkoçoğlu tarafından teslim edilen bayrağı geri alan Salih Özkoçoğlu, “Bizlere destek veren tüm mahalle sakinlerine teşekkür ediyor, onların bu teveccühlerine layık olmak için tüm gayretlerimizle çalışacağımızın sözünü veriyoruz” dedi. Özkoçoğlu öte yandan azaları ve seçim sürecinde yanında kendisine destek olan arkadaşlarıyla Ayasofya Müzesi bahçesinde bir araya geldi. İlk buluşmada seçim sonrası yol haritası üzerinde istişareler gerçekleştirildi.

25 YAŞINDAKİ MUHTAR ADAYI
Trabzon’un Araklı İlçesinin en büyük mahallesi olan Yolgören Mahallesi’nde muhtarlık yarışına katılan 25 yaşındaki Sercan Demirbağ, büyük bir başarıya imza attı. 15’i geçersiz sayılan ve 330 oy alan Demirbağ, tek başına çıktığı bu yolda elde ettiği bu başarı ve aldığı yüksek oy rakamı ile belediye encümenlerine ve hatta bazı belediye başkan adaylarına bile taş çıkarttı. 25’inde böylesi bir başarı sağlayan Sercan’ın gelecekte muhtar olmasına kesin gözle bakılıyor.

ÜSTÜN’DEN KUTLAMA
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, 4-10 Nisan Polis Haftası münasebeti ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı. Her türlü zorluğa göğüs gererek can ve mal güvenliğimizin sağlanması için büyük görevler üstlenen Emniyet Teşkilatımızın 174. yıl dönümünü kutlayan Belediye Başkanı Rahmi Üstün, “Devletimizin, milletimizin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Türk Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz” dedi.

HALUK LEVENT DE SANATÇI!
Denizli'de yaşayan Sabiha Özel'in 'Fatma' ismini verdiği ineği, uçurumdan düşerek telef olmuş ve yaşlı kadın gözyaşlarına boğulmuştu. Üzüntüsünden sabaha kadar uyuyamadığını ve gözyaşı döktüğünü belirten Özel, 'Gümüş' ismini verdiği buzağısıyla teselli bulduğunu söyledi. Yaptığı sıradışı yardımları ile bilinen şarkıcı Haluk Levent aynı zamanda AHBAP Derneği’nin de kurucusu. Levent, sosyal medyadan Sabiha Özel’e bir değil iki inek alındığını duyurmuştu. O inekler teslim edildi. Bize Haluk Levent gibi sanatçılar lazım. Kendisini cani yürekten kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi