AKP’LİLERDEKİ BU SESSİZLİK NİYE?
YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal kararının ardından bitti denilen, 4,5 yıl daha yok denilen seçimleri yine ülkenin gündemine soktu. Haliyle seçimin iptalini isteyen AK parti kanadının isteği oldu, diğer tarafın ise hiç yakın getirmediği bir karar çıktı YSK’dan. Ancak her ne hikmetse AK Partililerden neredeyse hiçbir açıklama yapılmazken CHP, İYİ Parti ve tarafsız olduğunu belirten bazı partililer YSK, AK Parti ve Erdoğan’a tepki açıklamalarında bulunuyorlar. Muhalif kesim, “İstanbul’da göz göre göre milletin egemenliği ayaklar altına alınıyor. Resmen çete devleti olduk. Bu nasıl bir demokrasi? AK Parti kendi ayağına sıkıyor. Tayyip Erdoğan yanlış yönlendiriliyor ve sonu hazırlanıyor” ve bunun gibi pek çok söylemlerle tepkisini dile getirirken AK Partililerde derin bir sessizliğin olması çeşitli yorumları yaptırdı. Kimileri, “AK Partililer bile karardan memnun değil ki tepkisizler” derken bazıları ise, “Kadir Mısıroğlu’nun ölümüne gösterilen ilgi her nedense İstanbul seçimlerinin tekrarlanmasına gösterilmedi” eleştirisinde bulundu. Yani AK Partililerdeki ya da AK Partili geçinenlerdeki bu derin sessizlik niye diye soranların sayısı oldukça fazla.

TRABZON DERNEKLERİ NE YAPACAK?
MHP'nin Anadolu teşkilatları, yenilecek İstanbul seçimi için mega kente taşınacak. Bunun yanı sıra hemşehrilerini etkilemek amacıyla öncelikle İstanbul'da en kalabalık nüfusu oluşturan Sivas, Kastamonu, Ordu, Giresun gibi illerden başlayarak hem vekiller hem teşkilatlar 23 Haziran’a kadar seçim çalışmasına katılacak. İstanbul'da hemşehri dernek ve kahveleri tek tek ziyaret edilecek. Bu stratejinin ilk adımını atan MHP, İstanbul’da nüfus yoğunluğu en çok olan 15 MHP il başkanını görevlendirmek için genel merkeze çağırdı. Sadece MHP’nin değil tüm partilerin 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerinde en önem vereceği hemşehri derneklerinin başında Trabzon geliyor. Zira İstanbul Belediye Başkanlığı koltuğunda 19 gün oturan Ekrem İmamoğlu’na Trabzonlu hemşehrileri büyük destek vermişti. Öte yandan AK Parti’nin ‘Trabzonlular Buluşması’ da hınca hınç dolu salonla tam bir gövde gösterisi olmuştu. İşte böylesi bir ortamda 23 Haziran seçimlerine girilecek ve Trabzonluların tercihinin seçim sonuçları üzerinde tüm İstanbul kadar önemli olduğunu söyleyebiliriz.

MUSTAFA BIYIK BELEDİYECİLİĞİ
“İnsanlar artık klasik belediyecilikten, içine kapanmış, ses sedası duyulmayan, sabah 8 akşam 5 çalışan başkanlardan bıktı sanki. Bir de öyle yaşlı başlı insanların uzun boylu koltuklarda oturdukları bir belediye tasviri de kimseye sıcak gelmiyor.” Bu sözleri internet sayfamızdaki Mustafa Bıyık haberinin altına yazmış bir okuyucumuz. Evet katılıyoruz biz de. Trabzon’da alışılmışın dışına çıkan bir belediye başkanı Yomra’nın hem genç hem yakışıklı başkanı Mustafa Bıyık. Mustafa Başkan, daha önceden duyurduğu gibi kendisine giden tebrik çiçeklerini satıp, gelirini eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere Yomra Merkez Ortaokulu’na bağışladı. Okulu da ziyaret eden Bıyık, yılın okulunun tüm öğretmen, öğrenci ve velilerini kutladı. Göreve geldiği günden beri yaptığı küçük ama bol alkış alan işleri sayesinde Mustafa Bıyık’a duyulan sempati de bir hayli arttı. Bunun en basit örneği; Yılların başkanlarının sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar 15-20 beğeni alırken Mustafa Bıyık en basit bir paylaşımı bile 1000’den fazla beğeni alıyor. ‘Mustafa Bıyık belediyeciliği’ Trabzon’da karşılık buldu yani.

TİSKİ’DE MOBİL İMZA DÖNEMİ
TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın göreve gelmesinden beri TİSKİ’de gözle görülür bir hareketlenme oldu. Ekip hiç durmadan çalışmaktan neredeyse şikayetçi olacak. Her yerde TİSKİ araçlarını görüyor vatandaş ve bu durumdan herkes memnun. Tekataş, çalışmayı ve çalıştırmayı seven bir isim. Trabzon’un da tortu tutmuş sorunları olduğunu düşünürsek bunların çözümü için çok çalışmaya ihtiyaç var. İşte bunun için Ali Tekataş dün dedi ki: “Bugün itibariyle işlerin daha hızlı yapılmasını ve imza yetkililerimizin her an her yerde cep telefonundan imza atabilmesini ve dolayısıyla “ Kovanından çıkmayan arı bal yapamaz” düsturuyla sahada daha fazla zaman geçirmesini sağlayacak, hemşehrilerimizin bekletilmesine mahal vermeyecek bir yenilik olan TİSKİ MOBİL İMZAYI faaliyete geçirdik. Hayırlı uğurlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi