GEREKİRSE İSMİ DE VERİRİZ
Ali Ayvazoğlu’nun Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmasının ardından Trabzon’da müdürlük koltuğu boş duruyor. Böyle olunca da herkes dolayısı ile yeni müdürün kim olacağını merak ediyor. Şunu belirtelim ki yeni müdürün işi gerçekten çok zor olacak. Hem Ayvazoğlu’nun yükselttiği çıtayı biraz daha yükseğe çıkartmaya çalışacak, hem şehrin kültür ve turizm değerlerini parlatmaya çalışacak hem de korona virüs salgını ile çıkmaza giren süreci toparlayacak.

İşte bundandır ki Trabzon’un Kültür ve Turizm Müdürlüğü atamasında bir hata yapma şansı yok. Çünkü bu şehrin en önemli atar damarlarından birisi kültür ve turizmdir. Dolayısı ile bu koltuğa da oturacak kişi işinin hakkını vermelidir. İşi yapacak isim özgeçmişi ve yaptığı işlerle de göz doldurmalıdır. Birçok isim yazılıyor ama şunu belirtelim ki turizme de kültüre de yıllarını vermiş bir isim tercih edilmelidir bu görev için.

Sıradan isimlerle Trabzon çok şey kaybeder. Hani hep deniliyor ya, “Liyakatli ve ehliyetli” diye, işte gerçekten liyakat ve ehliyet sahibi bir isime bu görev verilmelidir. Bu şehirde yetişip alanında isminden söz ettiren bu tarz kimlikler mevcut, gerekirse o ismi de veririz. Dediğimiz gibi bu işte “liyakat ve ehliyet” olmazsa olmaz olmalı.

BU GÖRÜŞMELER DEVAM ETSİN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara’ya kadınlar pazarı, Moloz Camii ve çevresindeki rekreasyon çalışmaları, meydan cephe sağlıklaştırma projesi başta olmak üzere yürütülen projeler hakkında detaylı bilgi verdi ve görüş alışverişinde bulundu. Zorluoğlu ve Kara, gündemdeki diğer konularla ilgili de istişarede bulundu.

TESOB Başkanı Metin Kara, Başkan Zorluoğlu’nu ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Kentimizin gündemindeki önemli konularla ilgili başkanımızla fikirlerimizi paylaştık. TESOB ve Trabzon Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak korona virüs salgını süresince yaptığımız çalışmalarımızı anlattık. Verimli bir görüşme oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımızla ortak çalışmalarımızı sürdürme konusunda da mutabakata vardık” dedi. Kurumlar arası bu tarz görüşmeler şehre her daim katkı sunmuştur. Bu görüşmeler devam etmeli.

KAYA’DAN TMO ÇIKIŞI
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TMO’nun üreticiden 16,5-17 liraya aldığı 50 randıman fındığı piyasaya 24 TL'ye sattığını ifade ederek, “TMO, üreticiden maliyetine, hatta bedavaya aldığı fındığı şimdi 24 TL’den piyasaya satıyor. Üretici kan ağlarken, zarar ederken TMO her 1 kg fındıkta 7-8 lira kazanıyor. Bu büyük bir haksızlıktır. Vicdansızlıktır” dedi.

TMO’nun kuruluş amacını sorgulayan Kaya, “TMO'nun kuruluş amacının üreticiyi korumak olduğu söylendi, TMO, fındık piyasasını üretici lehine dengelemek için var dendi! Üretici mağduriyetlerini engellesin diye TMO var, iyi ki var dendi. Ama görüyoruz ki TMO fındık üreticisinden bedavaya aldığı fındığı 24 liraya satıyor, üreticinin zararına sattığı fındığın kilosundan 7-8 lira kar elde ediyor.

Madem fındık bu fiyatlara satılabiliyor o halde üreticinin elinden fındığını neden bedavaya aldınız? Neden üreticinin hakkını vermediniz? Bu nasıl üreticiyi korumaktır? Ayıptır, günahtır, haramdır! Siz fındık üreticisini korumak, kollamak için mi varsınız yoksa üreticinin sırtından büyük paralar kazanmak için mi? AKP hükümeti, Siz TMO'yu bunun için mi piyasaya sürdünüz?” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK BÖYLE OLUR
Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Maçka’da tüm evlerin kapısını çalarak vatandaşlara maske, kolonya ve kahve dağıtıyor. Başkan Koçhan, “Dünya’da Kovid-19 salgını ile mücadele Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizde devam etmektedir. Ülke olarak verdiğimiz mücadele ve ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyası ile Kovid-19 salgını ile mücadelede dünyaya örnek oluyoruz. Bizler de Maçka Belediyesi olarak tüm imkânlarımız ile mücadele etmekteyiz. Bizler her yıl Ramazan programları kapsamında iftar çadırlarında buluşarak hasret gideriyorduk.

Maalesef sizlerle bu ramazan iftar çadırlarımızda buluşamadık. Ama sizi asla unutmadık. Bilin ki bizim ne imkânımız varsa siz kıymetli hemşerilerimindir. Ben ramazanınızı tebrik ediyorum. Yüce rabbim hepimizi çifte bayram yapacak şekilde Ramazan bayramına ulaştırmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile de Maçka Belediyesi olarak küçük hediye paketimizde maske, kahve ve kolonyayı görevli arkadaşlarımız ile kapı kapı gezerek sizlere ulaştıracağız.

Özellikle belirtmek isterim ki Maçka Belediyesi olarak bu ramazan kapısı çalınmadık hiçbir ev bırakmayacağımızın bilinmesini isterim. Kapınızı ekiplerimiz çaldığında her türlü talebinizi, isteğinizi görevli arkadaşlarımıza aktarmanızı rica ediyorum. Bilin ki Maçka Belediyesi olarak ne imkânımız varsa hepsi sizlerindir” ifadelerini kullandı. Koçhan sosyal belediyecilik ile göz doldurmaya devam ediyor.

DEZENFEKSİYONDA HIZ KESİLMİYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, korona virüsle mücadele kapsamında yürüttüğü dezenfeksiyon çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İlk günkü hassasiyetle çalışmalarına devam eden ekipler, dezenfekte edilmemiş yer bırakmamak adına yoğun gayret gösteriyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile toplum sağlığını korumak adına 18 ilçede gece gündüz demeden dezenfeksiyon çalışması yapmaya devam ediyor.

Belirlenen program dâhilinde yoğun bir çalışma yürüten ekipler; şehrin cadde, sokak ve meydanları ile birlikte tüm ilçelerin terminalleri, kamu kurum ve kuruluş binaları, hastaneler, aile sağlığı merkezlerinde dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesinin dezenfeksiyon çalışmaları, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Sağlık Dairesi Başkanlığı ayrıca ilçe belediyelerine dezenfeksiyon solüsyonu ve mama desteği sağlamayı da sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi