YILDIRIMHAN’DAN NOKTA ATIŞ
Kenarda köşede aşırı pontusçu, uç bir yunan gazetesinin sn İmamoğlu ile ilgili " İstanbulu bir pontus kazandı" şeklindeki saçmalığının peşine takılan aklıevvel bazı tipler gereksiz, lüzumsuz bir gündem oluşturdular. Trabzonluların hiç bir dönemde ciddiye bile almadığı pontus saçmalığı, dönem dönem lüzumsuz adamlar tarafından gündem edilir. Geçen yıl aynı hezeyanı bir CHP milletvekili gündeme getirdi. Gerekli cevabı aldı. Şimdi bir yunan gazetesinin saçmalığı üzerinden kenarda köşede, i'rabda mahalli olmayan bazı şahısların sosyal medyadan saçma sapan sözleri gündem oldu. Pontus meselesi 1461 den bu yana Trabzonun gündeminden çıkmış, Trabzonlu hiç bir ferdin konuşmaya bile tenezzül etmediği bir meseledir. Bu konuda laf konuşanların siyasi aidiyetlerinin hiç bir önemi yoktur ve hepsi eblehtir. Beyin küçüklüğü yaşayan insanlardır. Keşke sn İmamoğlu bu yunanlı gazeteye " saçmalamayın, terbiyesizlik yapmayın, bize pontus yakıştırması yapma ahlaksızlığını gösteremezsiniz" deseydi. Bütün bu tartışmalar kaynağında bitseydi. Trabzonun hiçbir ilçesinde, köyünde, mahallesinde pontusun ne izi var ne de gündemi. Değil İmamoğlu Trabzonun Rumca konuşan Çaykara, Köprübaşı, Tonya gibi ilçelerinde geçmişten gelen dilin dışında ne etnik ne de dini olarak zerre kadar bir izi yoktur. Bütün tarihi kaynaklar bu konuda müttefiktir. O nedenle çok lüzümsuz bir tartışmadan siyasi bir çıkar elde etme ve Trabzon üzerinden bir tartışma oluşturma arzusu asla iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Bir oyundur. Kıytırık yunan pontuscularının tuzağına düşmektir. Görüyorum ki bir kısım insanlar bu tuzağa düşmüş bir kısım insanlar da buradan bir siyasi rant elde etmek için bu tuzağın kuyusunu derinleştirmek derdindeler. Trabzon kendi gündemine dönmeli ve yapılması gerekli işleri ve hizmetleri yapmalıdır. İt ürür kervan yürür. İmamoğlu da, biz de Trabzonun Müslüman Türk evlatları olarak, bütün pontuscuların canı cehenneme deyip geçmeliyiz. Dışarıdan gazel okuyan hadsizlere de hadi ordan diyoruz zaten. Bu iş siyasal bir rantın malzemesi olamaz. Trabzon Türkiyenin "T" sidir ifadesi yüzyıllardır sözle değil yaşayarak ispat edilmiş bir iddiadır. Karadenize, Trabzona nüfuz edemeyen mihraklar fitne ile gündem oluşturmak istiyorlar. Mesele bu kadar basit.

MURAT ZEKİ SOLAK’IN SOYLU PAYLAŞIMI
AK Parti Trabzon eski İl Yöneticisi ve TTSO Başkan Yardımcısı Murat Zeki Solak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya havalimanında yapılan saygısızlığa sosyal medya hesabından tepki gösterdi. ‘Soylu’ya laf atmak’ başlıklı yazısında Solak, “Yürek ister. Emek ister. Vatan aşkı ister. Kalibre ister. Had ister... O’na ‘Akıllı ol’ demek hadsizliğini bu millet affetmez. Bu ülkenin 1 numaralı sorunu olan terörün belini kırdığı için mi? Her yıl sözde şehitler albümü yapan PKK’nın, (O kadar çok zayiat verdi ki ) yeni albümler yapamayıp artık eski albümleri karıştırmak zorunda kaldığı için mi? Siz ana-baba ocaklarınızda bayramlaşırken O; 6 aylık bebeklerini, kundaktaki evladını bırakıp Kato’ya, Gabar’a, Cudi’ye hain avına giden vatan evlatlarıyla bayrama girdiği için mi? Damatlık yerine kefen giydirdiği evladının arkasından her bayram gözyaşı akıtan şehit annelerinin dualarında baş köşede olduğu için mi? Murat Karayılan’ı dost, Selahattin Demirtaş’ı ‘Cici çocuk’ görüp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı düşman belleyenlere meydan okuduğu için mi? Aç, susuz, uykusuz halde bu ülke için bir şeyler yapma gayretinde olduğundan mı? Birilerinin bayramdan bayrama, kimilerinin çıkar uğruna ara sıra uğradığı Trabzon’un eni boyu 3 yıllık milletvekilliği görev süresi içinde ne sıkıntısı varsa çözdüğü için mi? Bu şehirden kim Ankara’ya gitse, ne derdi varsa tek bir talimatı ile çözdüğü için mi? Trabzon adını kullanıp prim yapmak isteyenlere fırsat vermediği, oyunu bozduğu için mi Süleyman Soylu akıllı olacak? O’na ‘Akıllı ol’ diyecek adamın aklından da, vatan aşkından da, Trabzonluluğundan da şüphe duyarım. Süleyman Soylu, Trabzon’dur. Trabzon Soylu bakanımızın her zaman yanındadır...” ifadelerine yer verdi.

ZORLUOĞLU VE GENÇ
Trabzon ve Trabzonlular üzerinden yürütülen saçma sapan sürece önceki gün Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, müthş bir tepki koymuş ve taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştı. Dün de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Önce Trabzon’da İçişleri Bakanımıza yönelik provokasyon girişimi, sonra Ordu’da hukuka uygun bir işlemden mağduriyet algısı oluşturma çabaları. Kamu düzenini bozarak bu memlekete hizmet edilemez. İtidal ve sağduyu lütfen” dedi. Önde olmak, önder olmak, başkan olmak böyle bir şey. Kızgın demiri soğutma zamanı. Kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi