EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Dünyanın en seçkin gösteri uçuşu ekipleri arasında yer alan Türk Yıldızları’nın Trabzon'daki uçuş gösterisi nefes kesti. Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi tarafından organize edilen gösteri uçuşunu 10 binler izledi.

Beşirli Mahallesi ile Ayasofya Camisi arasındaki 6 kilometrelik sahil şeridinde 10 binlerce kişi gösteriyi izlemek için yerini alırken, gösteri sırasında Karadeniz Sahil Yolu’nda trafik tıkandı, uzun araç kuyrukları oluştu.

Gösteri uçuşunu daha rahat izleyebilmek için çok sayıda vatandaş kurulan dev ekranın çevresinde toplanırken, bazı vatandaşlar ise sahildeki balıkçı teknelerinde gösteriyi izlemeyi tercih etti. Hem Türk Yıldızları’na hem de bu gösteriyi Trabzon ile buluşturanlara biz de teşekkür ediyoruz.

HEKİMOĞLU’NUN ÜNÜ ABD’YE ULAŞMIŞ
ABD'nin Emmy ödüllerine aday gösterilmiş komedyeni ve Donald Trump'ın en iyi taklitçisi John Di Domenico, Trabzonlu iş insanı Celil Hekimoğlu ve onun futbol takımı Hekimoğlu Trabzon için bir mesaj gönderdi. Komedyen Domenico videoda şunları söyledi; “Merhaba Celil bey, ben Başkan Donald Trump. Sahip olduğunuz muazzam futbol takımı hakkında konuşmak istiyorum. Biz “soccer” diyoruz, siz “football” diyorsunuz. Hekimoğlu Trabzon, ikinci ligdeki harika bir takım. Ve kesinlikle sizin liderliğinizde harika işler yapacak. Ve bu çocukların işlerini yapması için onlara önderlik etmelisiniz. Bu çocuklar harika birer sporcu ve siz de bununla gurur duymalısınız. Futbol takımınızı izleyeceğim ve ziyaret edeceğim.” Celil Hekimoğlu’nun ününün dünyaya yayıldığını biliyorduk bilmesine de bu gelişme ile iyice tescillenmiş oldu. 

YOLUN AÇIK OLSUN SELİM AĞA
UNESCO tarafından 16 Kasım 2010 tarihinde Dünya Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmeye hak kazanan, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gelecek yılın ağası da belirlendi. Kırkpınar’da 9 yıllık ağalık yapan Trabzon Araklılı iş adamı Seyfettin Selim, 2 altın kemer sahibi olduğunu ve bu ağalık ile birlikte 3. altın kemeri hedeflediğini söyledi.

Selim, "Kırkpınar’ı severek, isteyerek ağalık yapmaya aday çıkıncaya kadar bu sene olduğu gibi ben devam edeceğim” dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da şu ifadeleri kullandı: “2 altın kemerli, 9 yıllık ağalık yapan Seyfettin Selim ağamız, eğer 1 yıl daha ağalık yaparsa kırılması güç bir rekor elde etmiş olacak ve 3. altın kemeri kazanmış olacak.” Ağaya, 3. Altın kemer için ‘yolu açık olsun’ diyoruz.

DEĞİŞİKLİKLER ÖNEMLİ!
TBMM Genel Kurulda kabul edilerek yasalaştırılan Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanunla kentsel dönüşümden 2B alanlarına, mülkiyet sorunundan yarım kalan inşaatlara kadar çevre ve şehircilik alanındaki bir dizi önemli değişiklik hayata geçiyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, yapılan kanun değişikliklerinin önemine değinirken, kanuna yeni 9 madde eklendiğini, 17 maddenin değişikliğe uğradığını 2 maddenin de kanundan çıkarıldığını söyledi.

Yürütme ve yürürlük maddeleri ile birlikte 30 maddeden oluşan kanun teklifinde; daha sağlıklı, daha yaşanılabilir şehirler ve yaşam alanları ihdas etmeyi hedeflediklerini kaydeden Milletvekili Cora, “Mülkiyet, kamu taşınmazları, imar uygulamaları ve kamu kullanımına ayrılmış alanların kazanımı ve kentsel dönüşüme ilişkin önemli düzenlemeler yaptık” dedi.

KÜÇÜKERTUNÇ MECLİS BAŞKANI
1992 yılında kurulan Karadeniz Yazarlar Birliği’nin genel kurulunun ardından dün meclis başkanı ve yönetim seçimi yapıldı. Gerçekleştirilen seçimde Meclis Başkanlığı’na Özçelik Küçükertunç, Başkan Yardımcılığı’na Ahmet Yayla, Katip Üyeliği’ne ise Nazımiye Güven Yazıcı getirildi. Göreve gelen isimler umarız birliğe katkı sunarlar.

YILDIZLI’NIN SUYU YOK!
Dün gazetemizin telefonu çaldı. Telefonun ucundaki sesi sitemkar ve Trabzon’un Araklı ilçesi Yıldızlı Köyü’ndendi. İşte o vatandaşın sitemi: “Köyümüzde günlerdir su yok. Sıkıntı giderilecek deniliyor ama ne hikmet se giderilmiyor. Anlam veremiyoruz. Önceleri günde bir iki saat de olsa sularımız akıyordu ancak son günlerde musluktan bir damla su akmıyor. Bu sıkıntımızı yetkililere iletin. Sorunumuz çözülsün.”

Vatandaş haklı, bu devirde gerçekten sahilin kıyısındaki köye su verilemiyorsa o koltukları işgal etmedin de anlamı yok. Çözülmeli artık Yıldızlı Köyü’nün sorunu.

Editör: Haber Merkezi