KONAK GENEL MÜDÜR
Şalpazarılı hemşehrimiz Turan Konak, ÇŞB Yerel Yönetimler Genel Müdürü oldu. Aslen Şalpazarı İlçesi’nin Pelitçik Mahallesi’nden olup, bir süreden beri Başbakanlık İdari ve Mali İşler Başkanlığı’nda Daire Başkanlığı görevini yürüten Turan Konak, dünkü Resmi Gazetede yayımlanan Kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü görevine atandı. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı görevinde bulunan hemşehrimiz Konak, 2016 Şubat ayında Başbakanlık İdari ve Mali İşler Başkanlığı’nda Daire Başkanlığı görevine atanmıştı.

TRAHAYKO’DAN TEŞEKKÜR
TRAHAYKO’dan sokak kedisini sahiplenen Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür geldi. Dernekten yapılan açıklamada, “O çok özel bir insan. Resimdeki haricinde bizden sahiplendiği bir kedisi daha ve sokaktan kurtardığı bir de köpeği var bakıp sevdiği. Resimde gördüğünüz kedi üç kez sokağa atıldı. Perişandı. İnsanlara güvenip yaklaşamazdı bile ama duyarlı başkanımıza güvenmiş hepimiz gibi. Sonuç mükemmel. Teşekkürler Ahmet Metin Genç, teşekkürler Arzu Aydın Arzu Aydın Genç.

MEYDANDAKİ TRABZON YAZISI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Meydan Parkı'na yerleştirmiş olduğu "Trabzon" yazısı hem sade oluşu hem de "T" harfinin küçük oluşu gibi nedenlerle eleştirilmişti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi gelen eleştirileri dikkate alarak düzenlemeye gitti ve yeni yazıyı yerine yerleştirdi. Trabzon’un resmi logosu ile süslenen yazıda "T" harfinin de büyük yazıldığı görüldü. Yeni logoda hamsi figürü ve bordo mavi renkler dikkat çekti. Yazının yeni hali eskisine oranla daha çok beğeni toplarken Büyükşehir Belediyesi'nin eleştirileri dikkate alması memnuniyetle karşılandı.

BAŞKENT’TEN GELEN MESAJ
MHP Trabzon eski İl Başkanı Nihat Birinci, Genel Merkezi ziyaret etti. Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşen Birinci şu açıklamayı paylaştı: “Sayın liderim Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettim. Trabzon’da ki dava arkadaşlarına ve Trabzonlulara selamları var.” Birinci’nin bu paylaşımı çalkantılı günler geçiren Trabzon teşkilatına bir mesaj olarak algılandı. Bakalım önümüzdeki günlerde Birinci’nin başkent ziyareti ne sonuçlar doğurur. Bekleyip göreceğiz.

HAYIRLI OLSUN ŞİŞKO
Aynı zamanda Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Mali Saymanı olan Şişko, önümüzdeki hafta Bursa bölge müdürü olarak görevini devralacak.  Yeni yapılanmaya giden genç ve dinamik bir ekip ile yayın hayatına devam eden DHA’da Trabzon Bölge Müdürlüğünün yakaladığı başarı tüm bürolara yaygınlaştırılması hedefleniyor.  Şuan DHA Bursa Bölge müdürü olan hemşerimiz Fuat Kars da kurumda danışman olarak görev yapacağı ifade edildi.  Geçen hafta İstanbul’a çağrılan ve kendisine 5 ilde çeşitli görevler teklif edilen Şişko, akrabalarının Bursa’da yer almasından dolayı bu ili tercih ettiği ifade ediliyor.

MAÇKA İÇİN BEŞ YIL DAHA
Trabzon’un Maçka ilçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, göreve geldiği 30 Mart 2014 tarihi itibari ile Maçka’yı turizmde şaha kaldırdı. Turizmle ilgili projeleri de devam ediyor. Koçhan ile turizmi de değerlendirdik. Koçhan, dünyanın gözünün Maçka’da olduğunu ifade ederek, hala hazırdaki projelerin tamamlanması için 5 yıla daha ihtiyacı olduğunu söyledi. Koçhan 2023 hedefinde Maçka’nın dünyanın göz bebeği olacağını ifade etti.

AKÇAABAT’IN ADAYLARI
AK Parti’den Akçaabat Belediye Başkan aday adaylığını düşünenler köşe başlarında derin kulislere başladılar. Kulis yerleri zaman zaman Ankara, zaman zaman Akçaabat sahili veya sahildeki köfteciler ya da şehir merkezinde ki ücra noktada ki çay ocakları. Aday adayı olmayı düşünenler ekipleri ile kulis faaliyetlerine başladı. Adı kulislerde geçenler Mehmet Baş, Cevat Birinci, Mustafa Usta, Ahmet Ziya Öztürk, Murat Üçüncü çalışmalarını sessiz ve derinden yürütüyorlar. Aday adaylığı için uygun zaman kollayan isimler vakti gelince aday adayı olduklarını açıklayacaklar.

Editör: Haber Merkezi