BEŞKÖY ŞEHİTLERİ ANILDI
Trabzon Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy Mahallesinde 7 Ağustos 1998 yılında meydana gelen sel ve heyelanlarda hayatını kaybeden 47 kişi için anma töreni düzenlendi. Beşköy Meydanı’ndaki Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Köprübaşı Kaymakamı Uğur Tutkan, İlçe Belediye Başkanı Ali Aydın, vefat eden vatandaşlarımızın yakınları ile vatandaşlar katıldı.

21 yıl önceki Köprübaşı Beşköy Mahallesinde sel ve heyelandan çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, “Yaşanan bu acı felaketin sonunda 47 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tabi ateş düştüğü yakar. Ancak yıllar önce yaşanan bu acı olay her birimizin yüreklerinde yer etmiştir. Bunun içindir ki her yılda bu olayda yaşamını yitirenler için anma programları düzenlenmeye çalışılıyor. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Programdaki konuşmaların ardından sel felaketinde yaşamını yitiren 47 vatandaşımız için Kur’an Tilaveti okunup dualar edildi. Daha sonra Vali Ustaoğlu, sel felaketini anlatan fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.

DAHA NİCELERİ GİTMELİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Trabzonspor alt yapısından yetişen ve tarihinin en fazla bedeli ile transfer olan oyuncusu, Yusuf Yazıcı ile ilgili bir mesaj verdi. Genç yıldıza Lille’de başarılar dileyen Cora, “Trabzonspor'un altyapısında yetişerek yurtdışına transfer olan Hami Mandıralı, Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz’in ardından Yusuf Yazıcı da gururumuz oldu. Hem kulübümüz kazandı, hem kendisi kazandı. Daha da ötesi altyapı güven kazandı” dedi.

Nice futbolcuların doğru zamanda satılmadığı için üstüne para verilerek yollandığını hatırlatan Cora, “Yusuf'un gönderilişi doğru ve yerinde bir karardır. Rekor bir bonservis ücreti ile kulübümüz ekonomik olarak rahatladı. Herkes bu transferi sahiplenmeli, oyuncuyu toplumun önüne atmamalıdır” şeklinde konuştu.

Trabzonspor’dan yetişen nice futbolcuların daha yurt dışına gitmesi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiğini de vurgulayan Cora sözlerini şöyle tamamladı: “Biz de nice Yusuflar, Hamiler, Fatihler yetiştirmeliyiz. Böyle yetenekleri ortaya çıkaran ve yetiştiren hocalarını tebrik ediyorum. Yusuf transferini başarı ile sonuçlandıran yetkilileri kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

KURUMLAR NE İŞ YAPAR?
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Işıklar Mahallesi’ne bağlı Esentepe’de mevkisindeki vatandaşlar turizm sezonu sebebiyle yoğun ziyaretçi akınına uğrayan yayla yollarında turistlerin trafikte rahat edebilmeleri için seferberlik başlattı. Vatandaşlar örnek bir davranış göstererek yollara uyarı işaretleri çizerek tehlikeleri en az seviyeye indirdi. Yol kenar çizgileri, ok yönlerini büyük bir özveriyle çizdi.

Biz şimdi Sonnokta gazetesi olarak önce vatandaşlarımızı kutluyor ve ardından soruyoruz: Bu kentin kurumları ne iş yapar? Bunca imkân nerede kullanılır? Bu iş vatandaşa mı kalmalı? Turizme hak ettiği değeri ne zaman vereceğiz?

TESOB DENETİMDE
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) başta turizm merkezleri olmak üzere il genelinde tarife ve kayıt dışı denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. TESOB Başkanı Metin Kara, il merkezi, ilçe merkezleri, önemli turizm noktaları ve yaylalarda 4 kişiden oluşan iki ekiple denetimler yaptıklarını belirterek, “Tarifesi olmayan işyerlerini uyarıyor ve süre tanıyoruz. Amacımız tüm esnafların tarifeye uygun şekilde, oda ve vergi kaydı yaptırarak işlerini sürdürmesidir” dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara, turizm yönünden son yıllarda yoğunluk yaşayan Trabzon’da tüm esnafların kurallara uygun olarak ticaret yapması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Amacımız her esnafımızın ilgili oda tarafından verilen tarifesini bulundurması, tarifeye uygun satış yapması, menüsü ve tarifesi arasında farklılık olmamasıdır. Bu nedenle içinde Arapça bilen bir elemanımızın da bulunduğu iki ekibimiz, haftanın 7 günü turizm merkezleri başta olmak üzere il genelindeki işyerlerini denetliyor” diye de belirtti.

FAKÜLTE Mİ LİSE Mİ?
Gazetemizin bugünkü manşetinde Çarşıbaşı ilçesindeki yüksekokul gelişmesi ve kapanması muhtemel Karadeniz Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinin durumunu okuyorsunuz. Çarşıbaşı ilçesi yüksekokul almak için yıllarca uğraş verdi. Sonucunda lisesini feda ederek yüksekokulu almak istiyor. Peki, yüksekokul mu lise mi daha önemli bir noktada? Evet, yüksekokul daha üst bir eğitim kurumu ancak bir meslekî teknik lise de kaybedilmemeli. Yüksekokul için lise feda edilmemeli. Bu karar bir daha düşünülmeli.

Editör: Haber Merkezi