ALKIŞLAR ORTAHİSAR’A
UEFA’nın rekabeti arttırmak amacı ile ilk kez düzenlediği UEFA Uluslar Ligi’nde dün akşam Türk A Milli Futbol Takımı ve Rusya saat 21.45’te karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi içinde yer alan Medical Park Arena'da oynanan müsabaka öncesinde Ortahisar Belediyesi Türk Milli takımına jest yaptı. Belediye tarafından Akzayı'ya dikilen 61 metre uzunluğundaki gönderde yer alan Trabzonspor bayrağı değiştirilerek yerine Türk bayrağı göndere çekildi. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Türkiye- Rusya müsabakasının Trabzon'da oynanmasından büyük bir mutluluk duyduk. Medicalpark Arena Stadı ilk defa Türkiye-Rusya maçına ev sahipliği yaptı. Şehrimizin tanıtımı açısından bu maçı çok önemli olarak gördük. Mümkün olduğunca Trabzon'umuzu e güzel şekilde tanıtmaya gayret edeceğiz” dedi. Ortahisar’ın bu davranışı vatandaşların takdirini topladı.

KOZOĞLU’NUN İDDİASI
Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, “TMO stoklarında geçen sezondan 76 bin 830 ton fındık bulunmaktadır. Bu fındığın piyasaya sürülmesi fiyatları aşağı çekecektir. Hali hazırda piyasada 10 lira 50 kuruş ile 13 lira 50 kuruş arasında seyreden fındık fiyatlarının gerilemesine neden olacaktır. Sanayiciler spekülasyon amaçlı, fındık fiyatları üzerinde baskı yapmak adına açıklamış oldukları 640 bin ton rekoltenin gerçekleşmeyeceğini tahmin ederek, TMO’nun piyasaya girmesi neticesinde fındık fiyatlarının yükseleceği endişesi ile TMO’ya baskı yaparak elindeki stokları satmasını istemektedir. Bu şekilde fındık fiyatlarının düşük seviyelerde gerçekleşmesini beklemektedir” dedi.

İNAN YÖNETİM KURULUNA
MHP Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi İsmail İnan, Genel Merkezi Ankara Keçioren’de kurulu olan Belediye Meclis Üyeleri Derneği’nin Yönetim kurulu üyeliğine seçildi. İnan ayrıca aynı derneğin Trabzon Temsilcisi de oldu. Belediye Meclis Üyeleri Derneği 60 ili aşkın bir örgütlenme çalışmasını sürdürüyor. İnan’a bu görevinde başarılar diliyoruz.

YILMAZ’DAN ÖNERİ
Doğu Karadeniz Sağlık Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, dün Büyükşehir Belediyesi’ne ait körüklü otobüsün Kaşüstü’nde körüğünün kopması sonucu meydana gelen kaza sonrası Büyükşehir’e ilginç bir öneri getirdi. Öncelikle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yılmaz, “Büyükşehir pistten çıkan uçağı çok istedi ama Yomra Belediyesi’ne kaptırdı. En iyisi ortadan ikiye ayrılan otobüsü uçağın yerine Botanik Park’a yerleştirsinler. Uçaktan millet kıraathanesi oluyor da koskoca otobüsten niye olmasın. Otobüsten Botanik’e bir millet kıraathanesi ilgi de çeker” dedi.

ARAKLI İSYANDA
Araklı Arı Haber’in edindiği bilgilere göre 12 Eylül Çarşamba günü Araklı Şoförler Odası öncülüğünde tüm şoför esnaflarının Karadere yolunu kapatacağı ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz gelene kadar da yolu açmayacakları bilgisine ulaşıldı. Araç sahipleri yol sebebi ile zarar uğradıkları ve bir türlü bitmeyen yolun biran önce bitirilmesi için böyle bir eylem yapma kararı aldıkları öğrenildi. Bahsedilen yolda pek çok ölümlü kaza olması sebebiyle yol için ‘ölüm yolu’ ifadesi kullanılır olmuştu.

Editör: Haber Merkezi