MÜJDE OLSUN

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu özel gereksinimli çocuklarımız ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ayvazoğlu, “İçinde bulunduğum çalışmaların en özeli saydığım ve insani ve vicdani bir sorumluluk adına herbir komisyon üyemizin evladına titizlenir gibi ziyadesiyle faydalı bir rapor çıkarmak için çırpındığı ve sözcüsü seçildiğim 'Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti ile İlgili Bireylerin ve Ailelerinin Sorunlarının Çözümü İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu' 1 Ekim’den sonra da devam edeceği çalışmasını, bu alandaki özellikli sorunlara tüm paydaşların ve özellikle ailelerin işbirliği ile oluşturacağı çözümlerle tamamlayacak. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un aşağıdaki açıklaması filizlenen umutlar için küçük bir müjde olsun: ‘Özel gereksinimli çocuklarımız artık; Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin uygun görmesiyle evde özel bakım ve rehabilitasyon hizmeti alabilecek, okula devam eden çocuklar yarım gün izinli sayılarak seanslara katılabilecek ve gidemedikleri seansların telafisini yapabilecekler.’”

TEBRİKLER…

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlemiş olduğu 2018 Başarılı Gazeteciler Yarışması’nın ödül töreni önceki akşam gerçekleştirildi. Cemiyet Başkanı Ersen Küçük gecede yaptığı konuşma ile mesleğin zorluklarına dikkat çekerken tespitleri de alkış aldı. Bunun yanında Gazeteciler Cemiyeti’nin kısıtlı ekonomik imkanlarına rağmen Küçük’ün girişimleri ile gece kusursuz şekilde gerçekleşti. Gecede alkışı hak eden başka isimler de vardı ki onlar da İpek Cansel Şahin ve Ayşegül Özdoğan Yıldırım’dı. Şahin ve Yıldırım gecenin ev sahipliğini üstlendi. Bir hak teslimi de Nevzat Yılmaz’a yapalım; o da gece boyunca kılı kırk yaran isimlerdendi. Gecenin sunucusu Arslan Kar da işinin hakkını veren isimlerdendi. Ödüle layık görülen basın mensuplarını da tekrar tebrik ediyoruz.    

FINDIK ÇIKARMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya bölgenin en büyük ekonomik girdi kaynaklarından olan fındıkla özel ilgilenen vekillerdendir. Kaya fındıktaki sıkıntıları tespit edip sorunların aşılması adına da hemen her platformda söz alıp fındıkçının hakkını savunmak adına ter döker. Kaya bu minvalde, fındık alımı gerçekleştirilen noktalara ve TMO’lara giderek sorunları yerinde tespit etti, üreticileri dinledi.

BARONLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN

Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bekar fındık konusunda açıklamalarda bulundu. Bekar, “Fındık üreticisinin alın terini vampirler gibi sömüren fındık baronları yine iş başında. Olmayan serbest piyasada at koşturan bu sömürücüler, yine alın terini sömürmeye üreticinin cebine girmesi gereken hakkını gasp etmeye devam ediyorlar. Piyasada yarattıkları yalanları yanlışları ile beraber bir algı oluşturdular. Ürünün kalitesinden tutunda ne varsa fındık üreticisinin lehinde olmasına rağmen neden fındık fiyatları piyasada düşüyor. Bunu anlayamayacak kadar saf değiliz. Bana bir tüccar arkadaşım yana yana anlattı. Diyor ki; başkanım bu baron dediğiniz üç beş kişi, elindeki Fındığı iyi bir fiyattan sattı, bizim fındıkları da almadı. Dolayısı ile piyasayı bunlar bağladılar. TMO’yu da kötüleyerek bir algı oluşturdular, böylece kendileri bu piyasada istedikleri gibi at koşturuyorlar. İşte küçük fındık ticareti yapanların hali. Şimdi yapılacak en faydalı iş bu baronları yalnız bırakmak. Fındığınızı iyi kurutun seçin ve gidin TMO’ya verin. Verin ki bu baronlar sizin elinize düşsün. Eğer fındığı emanete ve bu baronlara verirseniz akıbet belli bu gün olduğu gibidir. Aksi halde fındık fiyatlarını bu sömürücüler aşağıya çekmeye devam ederler. Çünkü sizi kendilerine mahkum bıraktıktan sonra, yapacağınız bir şey kalmaz. Yolun kısası sözün özü, bu baronların ekmeğine yağ sürmeyin, onların algı operasyonuna kanmayın. Siz onları kendinize mahkum edin. Çünkü bu fındığa onların çok ama çok ihtiyaçları vardır.”

Editör: Haber Merkezi