SULAR KESİLMESİN DEDİ AMA…

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekim ayı Meclis toplantıları dün başladı. Meclis’te CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin’in su faturasını ödemeyen vatandaşın suyunun kesilmemesi gerektiğini savunması üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Suların kesilmesi sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da böyle. Bu tür hizmetler ücrete dayalı oldukları için ödemeyenlerin hizmete mahrum bırakılması çok yaygın. Yönetmeliğimizde faturalarını ödemeyenlerin sularının kesileceği bellidir. Abonelerimize bu uyarılar yapılıyor. Borcu yüzünden vatandaşın suyunun kesilmesinden tabi ki hoşlanmıyoruz. Ancak TİSKİ’nin en önemli geliri su geliri. Bu geliri toplayamaması halinde bu hizmeti götüremeyeceğini kabul etmemiz gerekir” dedi.

ÇÖMLEKÇİ’DE SON DURUM

Meclis’te, Trabzon’un bekleyen projelerinin başında yer alan Çömlekçi Projesi ile ilgili de son durum değerlendirmesi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Mülk sahipleri ile temaslarımız devam ediyor. En son birim fiyatlarında güncelleme yapılarak yüzde 25 oranında artırma yaptık. Mülk sahipleri ile anlaşmaya devam ediyoruz. Planlarımızın üzerinde bir teveccüh oldu. Uzlaşmayla vatandaşımız ile anlaşmaya çalışıyoruz. Proje çalışması başladı. Yeni yapılacak olan yerlerden hak sahiplerine yer teklif edilecek. Buna rağmen olmuyorsa kamulaştıracağız. Acele olmasının sebebi hızlı şekilde yaparak proje aşamasına geçmek. 7 hektarın da çalışması devam ediyor. Trabzon halkı, Çömlekçi’de ne yapılacaksa önceden bilecek. Orayı yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

İŞÇİLER KARTVİZİTE GÖRE Mİ?

Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’li Turgay Şahin, “Belediyede açılan yeni şirketlere işçi alınacak mı? İşçi alınacaksa liyakata göre mi yoksa kartvizite göre mi alınacak?” diye de sordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şu cevabı verdi: “Yeni kurulan şirketler için eleman ihtiyacımız yok. Sadece yeni otobüsler alınacak ve onlara personel alımı olacak. Belirli kriterler belirlenip web sitemizde yayınlayacağız. Bu alımları şeffaf olarak yapacağız.”

TİSKİ’DE MERAK EDİLEN SORULAR

Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi’nde TİSKİ’ye alınması düşünülen işçiler de gündem oldu. Hem Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu hem de Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç TİSKİ’ye personel alınabileceğini dile getirdi. Bakalım TİSKİ’ye neye göre kaç personel alınacak. Trabzonlu şunu da merak ediyor ki TİSKİ’de gerçekten personel ihtiyacı var mı? TİSKİ Genel Müdürü önümüzdeki günlerde Meclis’i bilgilendirecek. Bu konuya da açıklık getirecektir. 

MHP İL YÖNETİMİ KULAK VERMELİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın sözleri de damga vurdu. Söz alan Kurukız, Meclis’te parti gruplarının nasıl oluştuğunu sordu. MHP adına da bir grup olduklarını belirterek bu konuya hassasiyet gösterilmesini istedi. Kurukız konusunda haklı olabilir ancak şunu da bilmeli ki illerde grup başkanları partinin il başkanıdır. Ondandır ki MHP Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeterli değeri görmüyorsa buradaki sorumlulardan birisi de il başkanıdır. MHP il yönetimi Kurukız’ın hassasiyetine kulak vermelidir.

ÇAKIROĞLU HAKLI!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun dile getirdiği tespit sonuna kadar isabetli. Çakıroğlu gündem dışı Meclis’e gelen maddelerin son dakikada ortaya çıkmadığına göre neden gündeme alınmadığını belirtip bunların gündeme alınması konusunda daha hassas davranılmasını istedi. Çakıroğlu bu konuda çok haklıydı.

 

Editör: Haber Merkezi