CORA SIKI ÇALIŞIYOR
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora tabana en yakın milletvekillerinin başında gelir. Aynı zamanda TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi de olan Cora TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak da iki dönemdir görev yapıyor. Bütün bakanlıkların bütçesi bu komisyondan geçer. Cora, bu aralar 2019 bütçe görüşmeleri nedeni ile oldukça yoğun şekilde çalışıyor. Gittik yerinde gördük. Cora o kadar yoğun ki vatandaştan gelen telefonlara da zaman zaman bakamıyor. Kimse bu konuda Cora’ya gönül koymasın. Öte yandan Milletvekili Cora, Plan ve Bütçe Komisyonunda dün Gençlik ve Spor Bakanlığı 2019 yılı bütçe görüşmelerini de tamamladıklarını dile getirdi.

TARİHİ OKUL RESTORE EDİLECEK
Araklı’nın Yeşilköy Mahallesinde bulunan tarihi okul restore edilecek. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Yeşilköy Dayanışma ve Kültür Derneğinden işadamı Zekeriya Şahintürk, Şefik Soyyiğit, Mustafa Eryiğit, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, Mal Müdürü Metin Topaloğlu ve Yeşilköy Muhtarı Necati Özgenç bir araya geldiler. Yeşilköy Dayanışma ve Kültür Derneğinden işadamı Zekeriya Şahintürk okulun restorasyon çalışmalarını üstlendi. Okulda yapılan incelemeler sonucunda Başkan Çebi’nin girişimleriyle Yeşilköy mahallesinde bulunan tarihi okul restore edilip tekrar mahalle hizmetlerinde kullanılacak. Başkan Çebi işadamı Şahintürk’e bu davranışından dolayı teşekkür etti.

USTA, ANNESİ’NİN BAŞUCUNDA
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili hemşehrimiz İbrahim Usta’nın annesi Emine Usta(83) böbrek rahatsızlığı sebebiyle önce Yıldızlı Medikal Park hastanesine kaldırıldı. Burada anne Usta’ya bir dizi tetkik ve tedavi uygulandı. Ardından da kalp çevresinde sıvı oluştuğu tespit edildi ve Tıp Fakültesine sevk edildi. Tıp Fakültesinde Genel Cerrah Uzmanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş ile birlikte Kardiyolog Prof. Dr. Mustafa Gökçe ve bazı doktorların katılması ile konsultasyon yapıldı ve anne Usta’ya ‘sıvı boşaltılması için’ operasyon yapılmasına karar verildi. Önceki gün ameliyat edilen anne Emine Usta kroner yoğun bakım ünitesine alındı. Dün itibariyle oğlu İbrahim Usta ile konuşan Anne Usta’nın sağlığına kavuştuğu görülürken sadece hafif bir enfeksiyon oluştuğu belirlendi. Birkaç gün içinde servise alınması beklenen anne Usta’ya bizde sonnokta gazetesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ESKİ BAŞKAN ADAY ADAYI
Araklı’nın Yeşilyurt eski belde belediye başkanı Hamit Baycan, AK Parti’den Araklı Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Baycan, “Değişimin adresi yeni Araklı gönül köprüsü yolculuğu hayırlı mübarek olsun. Birlikte yaşadığımız coğrafya'da gelecek nesillere daha mutlu daha huzurlu bir yaşam alanı hepimizin hayalidir. Siyaset kurumu da bu kapının anahtarıdır. Aydınlığa açılan kapıyı gelin beraber açalım. Öncelikle projelerimiz Araklı kamuoyu ile sizlerle istişare ederek daha sonra belirlenecektir. Yeni Araklımızı birlikte daha ileriye taşıyalım. Önce duanızı sonrada desteğinizi bekliyoruz” dedi.

TOPKARA ADAY ADAYI
AK Parti Şalpazarı eski ilçe başkanı Murat Topkara, Şalpazarı’na belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Daha önce de Şalpazarı Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu açıklayan Topkara tekrar aday adaylık başvurusunda bulundu. AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanlığı’na giden Murat Topkara, aday adaylık dosyasını AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk’a teslim ederek resmen Şalpazarı Belediye Başkanı aday adayı oldu. AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, müracaat dosyasını teslim aldıktan sonra Topkara‘ya, “Hayırlı uğurlu olsun. Allah muvaffak eylesin” dedi. Çabuk, “Partimiz kimi aday gösterirse hep birlikte arkasında duracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi