İSMİNİ PARLATIYORMUŞ!
Trabzon’da hiç şüphesiz son günlerde en büyük merak konusu siyasi partilerde yaşanacak olan kongre süreçleri. Bu süreçlere dair son gelişmeler şöyle. AK Parti’de İl Başkanlığı için birçok isim adaylık için nabız yokluyor. Ancak iktidar partisinde İl Başkanı Genel Merkez’in işareti ile belli olduğu için kimse ön plana çıkmıyor.

Kulağımıza gelenlere göre bazı adaylar “Haydar Revi ile yola devam edilirse ben yokum” dese de Ankara ile dirsek temasında bulunup ismini parlatmak için kulis yapıyormuş. O ismi de gerekirse açıklarız. Bu tarz girişimleri 31 Mart seçimleri öncesinde de yaşamıştır Trabzon. Ancak biz yineleyelim AK Parti’de en güçlü isim mevcut Başkan Haydar Revi’dir.

YARIŞA GİRERSE SES GETİRİR
Gelelim Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Mevcut başkan Güzide Önsel Uzun yeniden aday olduğunu geçtiğimiz günlerde açıkladı. Başkanlığı döneminde zaman zaman eleştirilerin odağında kalsa da Güzide başkan yeniden adayım dediğine göre partisinde destek görüyor. Adaylığını açıklayan bir diğer isim de Gürsel Özgür.

Yine, Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ile 31 Mart sçeimlerinde Ortahisar Belediye Başkan Adayı olan Salih Akyüz’de il başkanlığı için isimleri öne çıkanlar arasında. CHP’nin başkanlık seçimi gayet iddialı geçeceğe benziyor. Bu isimlerin dışında ses getirecek bir isim daha yarışa soyunabilir. Bizden söylemesi. O ismin parti tabanında iyiden iyiye çalışma yaptığını duyduk ve gözlemledik. O isim CHP adına partinin iyi de sözcülüğünü yapan bir isim. Bunu da belirtmiş olalım.

İYİ PARTİ’DEKİ MUHALEFET
İYİ Parti’de ise Başkan Azmi Kuvvetli Genel Merkez’in banko ismi. Gerek Genel Başkan Meral Akşener’le, gerek Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’la, gerekse de parti kurucularından olan Ali Sağır’dan tam destek gören Kuvvetli gidilecek kongrede güçlü isim olarak ön plana çıkıyor. Tabi ki İYİ Parti’de de muhalif isimlerin yönetim oluşturma çabası yok değil. Ancak bu çaba başarıya ulaşıp bir adayla seçime girilir mi onu da zaman gösterecek. Bizce bu zor bir ihtimal. Kuvvetli olası bir seçimde yeniden görevine devam eder.

MHP’DE ADAY VAR!
Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın karşısına parti içi muhalefet bir aday çıkartacak. Bunu biz demiyoruz. Partililer dile getiriyor. Aday için de çalışmalar iyiden iyiye yapılıyor. “Aday kim olacak” diye soran olursa cevap verelim: Eski il başkanları ve yönetim kurullarının sesi gür çıkan isimlerine dikkat. İşte o isimlerden biri adaylığa soyunacak. Sonuçta ne mi olur? Onu da MHP’liler belirleyecek.

Editör: Haber Merkezi