KKTC’DEN BÜYÜKŞEHİR’E DAVET
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Delibaş’ı makamında kabul etti. Başkan Gümrükçüoğlu’na KKTC’deki çalışmalarına olan katkılarından ötürü teşekkür eden Karadeniz Civelek, “Derneğimize ve organizasyonumuza yıllardır sürdürdüğünüz katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Anavatanımız olarak her zaman yanımızda oluyorsunuz. Geleneksel hamsi festivalimizin 10’uncusunu bu yıl Girne’de düzenleyeceğiz. Sizleri ve Trabzon halkını davet etmek için geldik. 300 bin kişilik şehirde 30 bin kişinin katıldığı bir festival yapıyoruz. Festivalimiz, desteklerinizle Kıbrıs’ın en büyük festivali oluyor” dedi. Gümrükçüoğlu ise, “Kıbrıs’a, hemşehrilerime sizin vasıtanızla selam ve saygılarımızı gönderiyoruz. Destek olmak ve bu güzel festivale katkılarda bulunmak bizim en sevindiğimiz vazifelerimizden biridir” dedi.

ŞEN ADAY ADAYLARI İLE BULUŞTU
Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, belediye başkan aday adayları Ramazan Sarı, Seyit Hisoğlu, Şaban Bülbül, Sedat Özbakır ve Farabi Hacıhasanoğlu ile makamında bir araya gelerek birlik beraberlik mesajı verdi. Şen, birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek “AK Parti Arsin Belediye Başkan Aday Adayı arkadaşlarımız ile bir araya geldik, ilçe esnafımızı ziyaret ettik, hemşehrilerimiz ile kucaklaştık. Sayın Sait Gürsoy il dışında olduğu için toplantımıza katılamamıştır” dedi.

UZUN İDDİALI GELİYOR
CHP Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Ramiz Uzun, basın toplantısı düzenleyerek partililerle bir araya geldi. İddialı açıklamalarda bulunan Uzun, “2014 yerel seçimlerinden sonra ilçemizde yıkılmadık yer, satılmadık arazi kalmadı. Böyle bir kabustan kurtulmak için dört aday adayımız ile birlikte tatlı bir rekabetle birlikte çalışma yaptık. Bu arkadaşlarımızın hepsi de Beşikdüzü’nün sorunlarını yüklenecek kabiliyette olan arkadaşlarımızdır. Sonuçta bize böyle bir onurlu görev tevdi edildi. Bundan sonra el ele birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. El ele verirsek Beşikdüzü’nde yapamayacağımız iş yok. Ben yolumuzun açık bahtımızın açık olduğunu düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun” dedi.

AK PARTİ TONYA’DA ADAY ADAYI BEREKETİ
AK Parti Tonya’da belediye başkan adaylığı için iki aday adayı başvuruda bulunurken meclis üyeliği için ise 17 başvuru yapıldı. Belediye başkan aday adayları Hasan Erdoğan ve Veysel Kurt hız kesmeden çalışmalarını devam ettiriyor. Belediye meclis üyeliği için sürpriz isimler aday adaylıklarını açıkladı. Değişik meslek gruplarından mimar, mühendis, eğitimci, sosyolog ve emekli asker gibi yetkinliği bulunan isimlerin aday adayı olduğu öğrenildi. Ayrıca AK Parti Tonya Kadın Kolları Başkanı Aynur Yıldırım ve halen belediye meclis üyesi olan Erol Tokdemir, Servet Bozlar, Salih Köroğlu ve İsmail Kurt'un yeniden aday oldular. Birbirinden donanımlı isimlerin aday olması Tonya'da sevinçle karşılanırken "siyasette çıta yükseliyor" yorumları yapılmaya başlandı. Öte yandan AK Parti'de belediye meclis üyeliği adaylığı başvurusu süresi uzatıldı. Meclis üyeliği adaylığı için birkaç sürpriz ismin de başvuruda bulunacağı bilgisine ulaşıldı. AK Parti Tonya’da aday adayı olan meclis üyelerinin isimleri şu şekilde: Ahmet Esmer, Özlem Bahadır, Mehmet Salih Aygün, İsmail Hakkı Akbulut, Murat Güney, Ahmet Seyit Alışkan, Erol Tokdemir, Aynur Yıldırım, Servet Bozlar, Ahmet Beşel, Salih Köroğlu, Ali Aydın, Ahmet Kurt, İsmail Kurt.

DOĞAN MUHTAR ADAYI
Gümüşhane’den Fatih Doğan, muhtar adaylığını açıkladı. Gümüşhane’nin Torul İlçesi Merkez Mahallesinden muhtar adaylığını açıklayan Doğan, “Mahallemizin sorunlarını çözmek için yola çıktık. Hiçbir vatandaşımıza ayrım yapmadan hizmet etmeye gayret edeceğiz. Tüm sorunları çözmek için tüm azalarımız ile birlikte yola çıktık. Vatandaşlarımız teveccüh gösterip bizi muhtar olarak seçerse en iyi hizmeti yapmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi