CORA’DAN İSTİŞARE YORUMU
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun istişareye önem veren bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde gazetemizdeki söyleşide dikkat çeken açıklamalarda bulunan Cora, Zorluoğlu’nun iddia edilenlerin aksine parti teşkilâtıyla da istişare hâlinde olduğunu ifade etti.

Cora şunları kaydetti: “Belediye Başkanımız şehri tanıyor, ilçeleri geziyor. Doğru bir planlamayla şehre bir dokunuş yapma noktasında samimi bir gayretinin olduğunu düşünüyorum. Acele edip apar topar projeleri hayata geçirip sonra bunun tartışmasını yapmaktansa önden tartışmasını yapıp ardından bu projeleri hayata geçirmek ha doğrudur. Bu noktada gerek bizimle gerek bürokratımızla gerek teşkilâtımızla görüş alışverişi içerisindedir.”

BAYBURT TEŞKİLATINI AĞIRLADI
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Bayburt teşkilatını ağırladı. Ziyaretle ilgili Revi “Bayburt İl Başkanımız Hacı Ali Polat ve Yönetim Kurulu Üyelerini Parti binamızda misafir ettik. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim.” paylaşımında bulundu.

İŞTE SİZE ALTERNATİF YOL!
Trabzon’un en önemli sıkıntılarından biri maalesef trafik. Bu sorunu gidermek adına da alınan önlemlerin ve yapılan çalışmaların oldukça yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Öyle düşünüyoruz ki kamuoyu da bu konuda aynı şekilde düşünüyor. Ana yollarda zaman zaman çileye dönen trafikle birlikte alternatif yolların önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Ancak bu yollardaki vaziyet evlere şenlik.

Yerel yönetimler de bu yolları düzenleyip trafiği rahatlatalım kaygısı içerisinde ne yazık ki değil. Bunlardan biri de Boztepe yolu üzerinden Arafilboyu’na giden ve oradan da Değirmendere’ye bağlanan yol. Bu yol, özellikle trafiğin ana yollarda kilitlenme noktasına geldiği zamanlarda tampon görevi görüyor. Ancak ne girişi giriş, ne çıkışı çıkış! Boztepe yokuşundaki girişi oldukça sorunlu. Yapılan çalışmalar sonrası bu giriş sürücülerin derdi hâline geldi.

Çalışmanın ardından yerine konula malzemenin çökmesi sonucu yolun bir kısmı kullanıma elverişsiz hâle geldi. Bir de aynı yolun Değirmendere çıkışı, Maçka yoluna kestirmeden bağlanmak isteyenlerin kullandığı Sülüklü mezarlığına giden yolla kesişince büyük sıkışıklıklar yaşanıyor. Zaten söz konusu yolumuz da burada bitiyor. Hâlbuki burada mini bir kavşak oluşturulup yol kamulaştırmalarla otogar istikametinde sorunsuz götürülse trafiğe büyük katkısı olacak. Neyse biz yazalım, belki yöneticiler görür.

BETON GİBİ CEVAP
TİSKİ Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından geçen gün yapılan “Kanalizasyon ve yağmur suyu hattı temizlikleri aralıksız devam ediyor.” başlıklı paylaşıma yapılan bir yoruma Genel Müdür Ali Tekataş'ın verdiği cevap hayli dikkat çekiciydi.

Kanalizasyon hattının içinden paylaşılan fotoğrafları gören bir vatandaş “Kanala beton mu boşalttılar?” diye yorum yaptı. Genel Müdür Ali Tekataş'ın cevabı ise oldukça manidardı. Tekataş o yoruma “Uzun zamandır temizlenmeyince beton gibi olmuş.” diye cevap verdi. Tekataş üstü kapalı geçmişteki altyapı anlamdaki başarısızlığı da bu cevabıyla ortaya koymuş oldu.

Editör: Haber Merkezi