SOYLU HER YERDE SEVİLİYOR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Soylu KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında bulunduğu Lefkoşa’da, Türk Şehitliği’ni de ziyaret eden Soylu, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. AK Parti KKTC Temsilciliği Yönetimi ve Gençlik Kolları ile bir araya gelen Bakan Soylu, KKTC Karadeniz Kültür Derneği üyeleriyle de görüştü. Görüşmede, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KKTC Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Dursun Oğuz, KKTC Halkın Partisi Milletvekili Mesut Genç de yer aldı. Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendisine ilettiği sorunları dinleyen Soylu, Türkiye'ye döndüğünde sorunlarla ilgileneceğini söyledi. Soylu, daha sonra elçilikten ayrılarak Girne Kapısı ve Surlariçi bölgesinde yürüyüş yaptı, vatandaşlarla sohbet etti. KKTC sokaklarında bile Bakan Soylu’ya gösterilen ilgi ve sevgi görülmeye değerdi.

CORA DA OLMASA…
Kocaeli Trabzonlular Derneği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri başladı başlamasına ama sönük geçtiği yönünde duyumlar var. Öyle ki Trabzon günlerinde bir tek AK Parti Trabzon milletvekili Salih Cora’nın boy gösterdiği geldi kulağımıza. Belki biz bu yazıyı kaleme alırken diğerleri de gitti ancak en azından açılışından bu ana kadar tek Salih Cora gurbetteki hemşerileri ile buluştu. Cora, “Kadim şehrin kültürel miras ve değerlerini yeniden yaşadık ve burada yaşayan hemşerilerimiz ile buluşup hasret giderdik. Samimi içten güzel bir ortamda buluştuk. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel etkinliğe katılmalarını bekleriz” dedi.

ORTAHİSAR KAN KAYBETTİ
Trabzon’da 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri için bütün başkan adayları çalışmalarını sürdürürken il genelinde hangi ilçede kaç kişinin oy kullanacağı da belli oldu. Oy kullanacakların oranı Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin yapıldığı 24 Haziran ile kıyaslandığında ise Ortahisar haricinde diğer tüm ilçelerde seçmen sayısının arttığı görüldü. En büyük artış 5 bin 919 kişi ile Arsin’de olurken 3 bin 303 ile Maçka geldi. En az artışın yaşandığı ilçe ise 412 ile Tonya, 503 ile Dernekpazarı 566 ile Akçaabat oldu. Trabzon’da seçmen sayısının azaldığı tek ilçe ise Ortahisar oldu. Ortahisar’da seçmen sayısı 18 bin 181 kişi düştü. İşte ilçe ilçe oy sayıları: Akçaabat’ta 89 bin 637, Araklı’da 37 bin 051, Arsin’de 26 bin 948, Beşikdüzü’nde 17 bin 573, Çarşıbaşı’nda 12 bin 880, Çaykara’da 14 bin 025, Dernekpazarı’nda 3 bin 835, Düzköy’de 11 bin 396, Hayrat’ta 8 bin 966, Köprübaşı’nda 5 bin 212, Maçka’da 22 bin 546, Of’ta 33 bin 832, Ortahisar’da 216 bin 478, Sürmene’de 21 bin 116, Şalpazarı’nda 10 bin 667, Tonya’da 12 bin 260, Vakfıkebir’de 22 bin 166, Yomra’da 28 bin 001 kişi oy kullanabilecek. Ortahisar’da yaşanan oy kaybının muhtarların oy taşımasıyla birlikte oluştuğunu belirtenler, “Muhtar adayları iyi çalışmış” diye esprisini de patlatıyor.

AHMET UZUN İYİ BAŞLADI
Geçtiğimiz hafta yeni yönetimini oluşturarak göreve başlayan AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ziyaretleri gerçekleştirdi. Uzun beraberindeki ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vakfıkebir Kaymakamlığı, Vakfıkebir Belediyesi, İlçe Cumhuriyet Savcılığı, Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Milli eğitim müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Esnaf ve Kefalet kooperatifi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası ve Ziraat Odasını ziyaret etti. “En büyük hedefimiz Vakfıkebir’e layık olmaktır” diyen Uzun, Bugün olduğu gibi yarın da değerli hemşerilerimizin görüş ve önerilerine kulak vererek, istişare ederek yeni projelerle hedeflerimizi belirleyeceğiz. Önümüzde bir yerel seçim var. Sıkı bir çalışma içerisine girdik” dedi.

YAVUZYILMAZ’A YENİ GÖREV
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Maçka Belediye Meclisi Üyesi, iş adamı Selim Yavuzyılmaz, Maçka’nın sevilen simalarındandır. İşlettiği turizm tesisi ile de sürekli dost ve misafirlerine eşsiz doğa manzarasında lezzeti de sunan Yavuzyılmaz’a çok sevdiği ilçesinde yeni bir görev daha tevdi edildi. Maçka Ziraat Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun olurlarıyla Selim Yavuzyılmaz, Maçka Ziraat Odası Meclis Başkanlığı görevine getirildi. Başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Yavuzyılmaz, “Bu görevi de layıkıyla yapmaya çalışacağım” dedi. Kendisine ve Maçka Ziraat Odası’na başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi