KARARLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 sivil vatandaşımız şehit oldu. AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora olayla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepkisini dile getirirken, “Alçaklar... PKK'lı teröristler 5 vatandaşımızı kalleşçe şehit ettiler. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ormanda odun toplamaya giden sivil vatandaşlarımızı hedef aldılar. Yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdiler.

Ülke olarak her türlü bölücü ile vatan haini ile ve virüsün her çeşidi ile kararlılıkla mücadele ediyoruz. Hainlerin kahpelikleri yanlarına kar kalmayacaktır. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da bunun hesabını mutlaka soracağız. Şehit sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

KULAK TIKAMAYIN
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, maskeyi taktı; iktidara seslendi: “Uyarılarımıza kulak tıkamayın!” Trabzon Milletvekili Örs, TBMM’de yaptığı konuşmada korona salgını ile ilgili yaptıkları uyarıları hatırlatarak, “Toplamda 30 binin üzerinde vaka ve maalesef yüzlerce ölümün yaşandığı ülkemizde bu salgının görülmeye başlanmadığı 30 Ocak 2020 tarihinde Grup Başkan Vekilimiz Sayın Lütfü Türkkan'ın imzasıyla “Küreselleşmeyle birlikte ulaşım teknolojilerinin ve yoğunluğunun son derece arttığı bir dönemde hiçbir ülke, insandan insana hava yoluyla bulaşabilen bir virüs riskinden uzak değildir. Bu sebeple, Türkiye'de olası bir ölümcül salgının önlenmesi için gerekli tedbirler ivedi bir şekilde alınmalıdır” gerekçesiyle bir araştırma önergesi vermiştik. 30 Ocakta verdiğimiz bu araştırma önergemiz maalesef burada reddedilmişti.” dedi.

Örs, konuşmasında iktidar partisine seslenerek, “Milletçe el ele verip büyük bir özenle uzmanların, yetkililerin uyarılarına da uyarak, gerekli önlemleri alıp bu sıkıntının üstesinden geleceğiz inşallah; buna inancım sonsuz ama bu noktada ortak akılla hareket edilmelidir. Buradan, iktidar sahibi arkadaşlarıma, iktidarda bulunan arkadaşlarıma sesleniyorum: En azından içinde bulunduğumuz bu zor süreçte bizlerin uyarılarına kulaklarınızı tıkama alışkanlığından lütfen vazgeçin, yaptığımız önerileri ciddiyetle ele alın” dedi.

TELAFİ EĞİTİMİ MECLİS'TE
AK Parti'den yükseköğretimde telafi eğitimi yapılması için kanun teklifi verdi. AK Parti, koronavirüs önlemleri kapsamında hazırladığı Yükseköğretim Kanunu'da değişiklik öngören yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Söz konusu teklifle yaz döneminde telafi eğitimi yapılması maddesi de yer aldı.

AK Parti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında hazırladığı Yükseköğretim Kanunu'da değişiklik öngören yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklif; salgın nedeniyle eğitime verilen aranın yaz tatilinde telafi edilmesi amaçlanıyor. Teklifle ayrıca; Ankara ve Kocaeli illerinde yeni vakıf üniversitesi kuruluyor. Teklife göre ayrıca, rehberlik öğretmenleri lise son sınıfta okuyan ve mezun olan öğrencilere üniversite tercihlerinde yardımcı olmak için yaz döneminde görev yapacak.

GİRİŞ ÇIKIŞ KONTROLDE
Türkiye’de alınan korona virüs tedbirleri kapsamında Trabzon’a giriş ve çıkılara sınırlama getirilmişti. Bu kapsamda Giresun sınırında bulunan Beşikdüzü ilçesinde uygulama noktası konulmuş, geçişler kontrol ediliyordu. Dün başlayan uygulama ile de Trabzon sınırlarına giriş yapan araçlara ilaçlama başladı. Özellikle el ile temas edilen noktalara yapılan ilaçlama çalışmasını, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramiz Uzun’da yerinde inceledi.

MASKELİ İHALE
Korona virüs salgını dünyayı etkisi altına alırken önlemler ise en üst noktaya çıkarılmış durumda. Trabzon'da Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'nde maskeli ihale yapıldı. 27 Mart’da yapılan ihale ile Rize Güneysu ilçesindeki yol ihalesi 156.2 milyon liraya gerçekleşti. İhaleye 3 firma başvururken ihale Fora inşaat adlı şirkette kaldı. İhalenin 21b maddeye göre yapıldığı ve 6 firmanın davetiye çıkartıldığı 3 firmanın teklif verdiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi