USTAOĞLU TALİMATLARI
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, dün ardı ardına yayınladığı talimatlarla dikkatleri üzerine çekti. Turizm sezonu öncesi şehirde yaşanan başlıca sorunlardan olan tarife ve ücretlendirmeler ve taksicilerle turistler arasında yaşandığı ileri sürülen olaylarla ilgili talimat yayınlayan Ustaoğlu, adeta, “Herkes kurallara uyacak” dedi. Ustaoğlu ayrıca dün 2019-2020 EğitimÖğretim Yılına ilişkin yapılan ve yapılacak çalışmaların, eğitim göstergelerinin, eğitim planlanması hakkında genişletilmiş değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, merkez ve ilçelerdeki okulların eğitim durumu, eğitim planlanması, mevcut okulların yeterlilik durumu, taşımalı eğitim sistemi, ileriye dönük programların geliştirilmesi ile çözüm önerileri gibi konular ele alındı. Trabzon’un eğitim potansiyeli açısından çok güçlü bir il olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu, “Bu dönem içerisinde il olarak LGS sınavında Türkiye birincisi olmamızdaki başarı bu seviyenin en önemli göstergesidir. Önemli olan göstermiş olduğumuz bu başarıyı sürdürebilmemiz. Eğitim çıtamızı daha ileriye taşımak adına yapmamız gereken ne varsa hep birlikte yerine getireceğiz” diye konuştu.

ORTAHİSAR’IN HARCAMALARI
Trabzon Ortahisar Belediyesi 2018 Mali Yılı İdare Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı dün yapılan Belediye Meclisinde görüşüldü. Yapılan görüşmede İYİ Partili üye Davut Çakıroğlu, Özel Kalem ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünün harcama kalemlerinde yer alan Temsil Ağırlama Giderlerini sordu. Çakıroğlu, “Özel kalem: 2018 yılında ki rakam 2 milyon 737 bin.. Temsil ağırlama, tanıtım giderlerinin 1 milyon 645 bin TL olmasını yüksek buldum. Bütçenin yüzde 50’sinde fazlası. Kültür Sosyal İşler 2 milyon 800 bin. Buraya aktarım yapıldı ve toplamda 4 milyon 936 bin TL.oldu. Yarısı 2. 2 milyonu yine temsil tanıtım başlığı ile harcandığını görüyoruz. Bu tanıtımların ilgili müdür arkadaşlardan ne tür tanıtımlar olduğunu soruyorum” dedi. Bunun üzerine Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacı Nail Altunay ve Özel Kalem Müdürü Hasan Selim harcamaların hangi etkinliklere yapıldığını tek tek anlattı. Toplantılarda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in tutunduğu tavır ise takdire şayan. Oldukça şeffaf bir şekilde olaylara yaklaşan Genç, en küçük bir şüphenin bile peşinden gidilmesi talimatını veriyor. Dün de yapılan tüm harcamaların listelenip Davut Çakıroğlu’na verilmesi talimatını verdi. Kutluyoruz.

GAZETECİLERİN ULAŞIM SORUNU
Basın Yayın Genel Müdürlüğü’nün kaldırılması, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı İletişim Başkanlığı’nın kurulması, Basın Kartı Yönetmeliğinin değişmesi ve Yeni Basın Kartı Komisyonu’nun kurulamaması nedeniyle basın kartları yenilenememişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 17 Ocak 2019 tarihinde yaptığı duyuru ile gazetecilerin kartlarının yenilenmesi için 10 Şubat 2019 tarihine kadar başvuru süresi tanımıştı. 16 bine yakın gazetecinin kartlarının yenilenmesiyle ilgili başvurular alındı. Ancak bu süreçte birçok basın kartı sahibi gazetecinin ücretsiz seyahat kartının kullanım süresi de sona erdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne 7 Mayıs 2019 tarihinde gönderilen İBB BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Ahmet Ak ve Genel Müdür Yardımcısı Abuzer Beyret imzalı yazıda gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarının kullanım süresinin 31 Temmuz 2020’ye uzatıldığı belirtildi. Ancak Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüslerde sarı basın sahibi gazetecilerin kullandığı ücretsiz kartların yenilenmesi için gerekli sarı basın kartı olmadığından bir mağduriyet yaşanıyor. Yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmeleri isteniyor.

AKP’DE İSTANBUL SESSİZLİĞİ
İstanbul seçimleri için YSK’dan çıkan ‘Tekrar’ kararının AKP Trabzon cephesinde pek savunanının olmadığını dün yazmıştık. Hatta vatandaşın, “Kadir Mısıroğlu’nun ölümü kadar paylaşım olmadı” serzenişini aktarmıştık. Halen daha o derin sessizlik devam ediyor. Sosyal medyayı oldukça etkin kullanan bizim AKP’liler bu konuda biraz vicdan yapmış gibiler. Bu sessizlik onun göstergesi gibi. YSK’nın kararı kimsenin içine sinmedi anlaşılan. Bakın 31 Mart seçimlerinde AK Parti Yomra Aday Adayı olan Doç. Dr. Volkan Yıldırım, ne diyor: “1998 yılında Refah Partisi kapatıldığında da, 1999 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan hapse atıldığında da, 2007 yılında verilen cumhurbaşkanlığı kararında da vicdanım rahatsız olmuştu. YSK'nın dün aldığı kararda da vicdanım rahatsız oldu. Adalet bir gün herkese lazım olur, düşüncesi ile bu paylaşımı yapmak lüzumu hissettim.” Her karşı görüş açıklayanı FETÖ’cü ilan eden bir güruh var ve bu tayfa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük düşmanı. Eleştiri insanı doğruya ulaştıran yollardan biridir ancak doğru okuyabilirseniz.

Editör: Haber Merkezi