HERKESİN DİLİNDE TRABZON
Erzurum Valisi Okay Memiş’in müteahhit firmaya çıkışıyla gündeme gelen Erzurum Havalimanı pisti ile ilgili olarak geçtiğimiz gün Erzurum’a gelen Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Temmuz ayında bitmiş olacak, açılışını birlikte yapacağız” demişti.

Bu gelişmenin ardından konuşan İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, “Sayın Bakanın bu sözünün takipçisi olacağız. Bizler siyasetin hak için halk için yapılması gerektiğine inanan insanlarız. Bu inançla herhangi bir oy kaygısı taşımadan, Erzurum’a hizmet eden kim olursa olsun, destekleriz, tebrik ederiz. Ancak üzüntü verici olan şu ki Trabzon Havalimanı pandemi sürecinde de çalışılarak bitirilmişken, Erzurum’da 3,5 kilometrelik pist asfaltı, bir türlü yapılamıyor, bitirilemiyor. Bu nasıl izah edilir, kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bu kadar bekledik, temmuzu da bekleriz” dedi.

Gördüğümüz o ki İl Başkanı Trabzon’u örnek gösterip bir hesap yapmanın telaşında. İl Başkanı Kırkpınar’a hatırlatalım ki Trabzon da o pisti yenileyebilmek için yıllarca bekledi. Her sıkıntıya düşenin diline Trabzon’u dolaması hiç de hoş bir durum değil. Bırakın artık Trabzon ismini kullanıp hesap gütmeyi. Yakışık olmuyor bu tutum.

TRANSFER IŞIĞIYMIŞ…
İYİ Partili Serkan Faiz, önceki gün AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın ilçesini ziyaretinde kendisine eşlik etti.

Faiz bu eşliğini sosyal medya hesabından da şöyle paylaştı: “Değerli vekilimize çalışmalarımıza göstermiş olduğu yakın ilgi için çok teşekkür ediyoruz, destekleri ile inşallah İskenderli-Tonya arası ulaşım problemini en kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Kesintisiz olarak Beşikdüzü-İskenderli-Tonya-Düzköy-Kürtün bağlantı yolları tamamlanınca bölgemiz ekonomisine büyük katkı ve halkımıza da kolaylık sağlayacaktır.”

Muhalefet partili bir isimden iktidara methiye dizilmesine şaşırmadık değil açıkçası. İlçeden birkaç kişi ile bu durumu da görüştük. Bu paylaşımın ileriki günler için bir transfer ışığı olabileceği sözlerini duyduk. Bakalım gerçekten böyle bir durum ortaya çıkar mı? Bekleyip görelim.

YIĞILDIK!
Koronavirüs pandemisi ile mücadele tüm hızıyla sürerken normalleşme adımları da atılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu tavsiyeleriyle normalleşme adımlarını bir bir atarken hastanelere randevulu hasta alınması da bu adımlar arasında yer aldı. Of Devlet Hastanesi de Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile randevulu hasta alımına başlarken randevu almadan hastaneye gidenler ise yoğunluk oluşmasına neden oldu.

Of Devlet Hastanesi Başhekimliği, randevulu hastaların yanında hastaneye gelen randevusuz hastaların da mağdur olmamaları adına hassasiyet gösterilmesi uyarısında bulundu. Bu konuya hassasiyet gösterelim, randevusuz hastaneye gitmeyelim.

VATANDAŞ DESTEK İSTEDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu dün gün boyu şehirde denetimler gerçekleştirdi, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Denetimler sırasında hemşerileri Başkan Zorluoğlu’na yoğun ilgi gösterdi. Esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Zorluoğlu, “İçerisinde bulunduğumuz zor süreci atlattığımızda inşallah sık sık bir araya geleceğiz” dedi. Vatandaşlar özellikle iş konusunda Zorluoğlu’ndan destek istedi.

BU YANLIŞTAN VAZGEÇİLMELİ
Akçaabat’ta Millet Bahçesi’nin açılışına AK Parti kadrolarının dışında kimsenin davet edilmemesi tepki çekmeye devam ediyor. İYİ Parti’nin ardından dün de CHP Akçaabat İlçe Başkanlığı duruma isyan etti. AK Parti bu tepkileri dikkate alıp yapımı devam diğer iki Millet Bahçesi’nin açılışında aynı tutumu devam ettirmez umarız. Öyle ya, Millet Bahçesi milletsiz olmaz sonuçta. Bu yanlıştan vazgeçilmeli.

ÇEBİ TAKDİR GÖRÜYOR
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Akyıldız ve Fen İşleri Müdürlüğü personeli ile temizlik ve vidanjör araçlarını hizmete sundu.

Çebi, “Belediye Başkan Yardımcımız Sn. Burhan Akyıldız ve Fen İşleri Müdürlüğü personelimizle belediyemize kazandırdığımız 2 adet aracı dualarla hizmete sunduk. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, TBMM Çevre Komisyonu Başkanımız Muhammet Balta’ya, Trabzon Milletvekillerimize ve emeği geçenlere ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Araklımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Çebi ilçesi için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Bu enerjisi de Araklı’da takdir görüyor.

Editör: Haber Merkezi