MÜSAADE YOK
Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu olağanüstü toplanarak Asker Uğurlamaları ile ilgili kararını verdi. Alınan karar gereği, “Kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan, fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil eden asker uğurlamalarına (açık ya da kapalı yerlerde eğlenceler düzenlenmesi, araç konvoyu oluşturulması, toplu uğurlama vb.) hiçbir şekilde müsaade edilmemesine” karar verildi.

BALTA DUYURDU
TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir OSB’nin alt yapı ihalesi 28 Temmuz 2020’de yapılacağını duyurdu. Balta, kendi sosyal medya hesabından yapmış olduğu duyuruda şu sözlere yer verdi: “Vakfıkebir OSB’nin alt yapı ihalesi 28 Temmuz’da yapılıyor. OSB yapımında desteklerini esirgemeyen Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. İlimize, ilçemize hayırlı olsun.”

LEVENT’TEN VEFALI İŞ
Haluk Levent, Neslican Tay için anıt mezar yapmak üzere Rize’ye geldi. Levent, Neslican’ın Rize Merkeze bağlı Pehlivan Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında bulunan mezarını ziyaret ederek, burada Neslican’ın akrabalarıyla bir araya geldi.

Rize ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Levent, yapmayı planladıkları anıt mezarı toprak yapısının uygunsuz olması nedeniyle yapamayacaklarını ve bu nedenle Neslican için sembolik bir anıt mezar yapacaklarını kaydederek, “Ve Rize’deyiz. Neslican Tay’ın mezarını ziyaret sonrası. Akrabaları ile sohbet ettik. Buraya yaptıracağımız anıt mezarı maalesef bu toprak yapısı kaldıramayacak. Yer baktık olmadı. Her yer aynı. Bu sebeple anıt mezarı küçük, sembolik olarak yapacağız” dedi.

FINDIKTA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Türkiye yılda 500 ile 700 bin ton arasında fındık üretimi yaparak, dünyada hem üretimde hem de ihracatta söz sahibi olmayı sürdürüyor. İtalya, Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 110'dan fazla ülkeye fındık ihracatı yapan Türkiye, tarım ve gıda ürünleri ihracatının yüzde 9'unu tek başına fındıktan sağlıyor. 592 bin kayıtlı fındık üreticisinin olduğu Türkiye'de, 728 bin hektar alan üzerinde fındık üretimi yapılıyor.

Türkiye yaptığı 250 bin ton iç fındık ihracatıyla da dünya fındık ihracatının yüzde 76'sını tek başına karşılıyor. Yılda 2 milyar doların üzerinde gelir elde edilen fındık ihracatı her geçen yıl katlanarak artarken, üreticiler de dekar başına üretimi artırması için destekleniyor. Fındık üreticilerine ayrıca dekar başına 170 lira 'alan bazlı gelir desteği' ödemesi de yapılıyor.

TMO tarafından son yıllarda müdahale alımı yapılmasıyla serbest piyasada fındık fiyatının da artması üreticinin yüzünü güldürüyor. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, yeni hasat sezonu öncesi üreticilerin hazırlıklarını sürdürürken, bir taraftan da merakla TMO tarafından verilecek fındık alım fiyatının beklendiğini söyledi.

BİR ŞEYLER YAPILMALI
Eski Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız turizm sektörüne dair tespitlerde bulundu. Kansız’ın tespitleri gayet yerinde ve kulak verilmeli. İşte Kansız’ın dile getirdikleri: “Turizm işletmelerimiz zor durumda. Bu yaz bitti. Okullar 31 Ağustus’ta açılacak. 1.5 ay gibi zaman kaldı. Trabzon'da personelini çalıştırmayıp faaliyetlerini durduran oteller var. Bu korona en çok turizm sektörüne darbe vurdu. Sadece oteller mi? Özellikle rehberlerin tamamı işsiz kaldı. Seyahat acenteleri iş göremez halde. Rent a Car'cıların arabaları otoparklarda. Ne Arap, ne batılı ne de yerli turist var. İşletmeler zorda.” Turizm için bir şeyler yapılmalı.

Editör: Haber Merkezi