ERDOĞAN GELİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10-13 Ağustos tarihleri arasında Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt’ta çeşitli program ve ziyaretlerde bulunacağı belirtildi. Erdoğan’ın 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri sonrasında ilk kez gerçekleştireceği bölge ziyaretinde vereceği mesajlar merak konusu. Başkan Erdoğan’ın programını bir gün öne çekerek Perşembe günü akşamı Rize’ye gelme ihtimali de bulunduğu gelen bilgiler arasında.

MHP TRABZON’DA KRİZ
MHP Trabzon İl Başkanlığında ‘Orhan Bal’ krizi yaşanıyor. Kamuoyunda çıkan açıklamalarının ardından disiplin kuruluna sevk edilen Bal, “Hakkınızı helal edin” deyip partiden ayrıldığını açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra MHP’de sular durulurken dün gelen bir haber krizin yeniden tırmandığını gösterdi. MHP’de 11 üyenin dilekçeyle birlikte İl Başkanlığına başvurarak Bal’a uygulanan tavır nedeniyle istifa ettikleri iddia edildi. İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım iddiaları yalanladı. Başkan Tarım, istifa eden üyelerinin bulunmadığını söyledi. Ancak tüm bunlara karşın MHP’de yeni disipline sevklerin süreceği de gelen iddialar arasında... Disipline sevk edilecek üye sayısının 15’i bulacağı kaydedildi.

GENÇ ZİYARETLERDE
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dün seri ziyaretlerde bulundu. Önce Trabzon Şehit Aileleri Dernek Başkanı İsmail Karaca’yı ağırladı. Karaca, Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Büyükburç ‘un gönderdiği p l a k e t i Genç’e takdim etti. Daha sonra Trabzon ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Başkan Genç, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile yatırım ve projeler ilgili görüş alışverişinde bulundu. TTB Başkanı Eyüp Ergan’la da fındık fiyatları ve rekoltesi ile ilgili sohbet gerçekleştiren Genç, daha sonra Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

PEKŞEN A TAKIMINA MI?
CHP’nin dün gerçekleşen MYK toplantısından değişim kararı çıktı. Kılıçdaroğlu, toplantıda olağanüstü kurultayın yapılmayacağını söylerken, delegelerin değişim isteğinin de yerine getirileceğini kaydetti. Değişim mesajının ardından kulislere Kılıçdaroğlu'nun yeni A Takımı'na dair bir liste yansıdı. Listeye göre Faik Öztrak, Tekin Bingöl, Ahmet Ünal Çeviköz ve Haluk Koç’un MYK’deki yerlerini koruyacakları ancak birçok görevlendirmede değişikliğe gidileceği iddia edildi. CHP’ye yakın kaynakların verdiği son bilgilere göre, yeni MYK’de şu isimler görevlendirilecek: Gökan Zeybek, Orhan Sarıbal, Haluk Pekşen, Hakkı Süha Oktay, Oğuz Kaan, Yücel Taşkın.

VODAFONE FARK YARATIYOR
Türkiye Vodafone Vakfı olarak Habitat Derneği işbirliği ve Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’nın desteği ile yürüttüğü “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında ülkenin dört bucağında çocuklara kodlama eğitimleri veriliyor. Vodafone’nin ‘Yarını Kodlayanlar’ Eğitim TIR’ının yeni durağı Trabzon olacak. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel’in katılımıyla bugün Araklı’da basın toplantısı düzenlenecek.

BIYIK’IN ACI GÜNÜ
KİLPA Mağazalar Müdürü Mustafa Bıyık’ın ağabeyi Cevdet Bıyık hayatını kaybetti. Ağabeyinin ölüm haberini duyuran Bıyık, “İnsan kardeşini yarı yolda bırakıp gider mi hiç Cevdet abi. Nice hayallerimiz, yapacaklarımız, gezeceğimiz yerlerimiz, gideceğimiz yollarımız ve yaşayacağımız yıllarımız vardı. Biz senin yokluğuna nasıl alışacağız” notunu da ekledi. Bizler de merhuma rahmet Bıyık ailesine başsağlığı diliyoruz.

GEÇMİŞ OLSUN ÇELEBİ
Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu üyelerinden iş adamı Mehmet Çelebi, kalp krizi geçirmiş. Bir süredir hastanede tedavi altında kalan Çelebi’nin taburcu olduğu ve sağlığının yerinde olduğu öğrenildi. Sonnokta olarak Çelebi’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi