BÖLGE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI
Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Aydın Güler görevden alındı. Resmi Gazetede yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararnameye göre Güler ile birlikte Ticaret Bakanlığı, Marmara Bölge Müdürü Mehmet Nurettin Tanın, İç Anadolu Bölge Müdürü Özcan Dönmez, Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun 3 Sayılı cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesi gereğince görevden alındığı kaydedildi. Trabzon’da 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren Bölge Müdürü olarak görev yapan Güler, Ticaret Bakanlığı teşkilatına 2001 yılında TDS Denetmen Yardımcısı olarak girdi.

KAYMAKAMLAR DEĞİŞTİ
2019 yılı Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesi yayınlandı, Trabzon'da 6 kaymakam ve 3 vali yardımcısı değişti. İçişleri Bakanlığı’nın Vali Yardımcıları ve Kaymakam atamalarına ilişkin kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 403 mülki idare amirinin görev yerleri değişti. Değişikliklerde Trabzon’da da ilçelerin yer aldığı görüldü.

Trabzon’un Arsin Kaymakamı Yakup Güven Şemdinli Kaymakamlığı’na, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise Trabzon Sürmene Kaymakamlığı’na, Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, açık bulunan Mülkiye Müfettişliğine, Samsun Bafra Kaymakamlığı’na Trabzon Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Trabzon Beşikdüzü Kaymakamlığı’na Mardin Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı’na Trabzon Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Trabzon Akçaabat Kaymakamlığı’na Çorum Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Samsun İlkadım Kaymakamlığı’na, Trabzon Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Trabzon Yomra Kaymakamlığı’na Erzurum Karayazı Kaymakamı Eyyup Özdemir, Diyarbakır Yenişehir Kaymakamlığı’na Trabzon Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikçi, Trabzon Vali Yardımcılığı’na, Ordu - Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı’na Trabzon Çarşıbaşı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi, Trabzon Vali Yardımcılığı’na Kırşehir Hukuk Müşaviri Bünyamin Yıldız getirildi.

BIYIK’IN DEDİĞİ GİBİ
Trabzon'da yapımı devam eden Kaşüstü Dal-Çık projesinde ikinci tüp de ulaşıma açıldı. Geçtiğimiz aylarda ulaşıma açılan ilk tüp tünelin ardından ikinci tüp de devam eden çalışmalar da tamamlandı. İkinci tüp dün ulaşıma açıldı. Tünellerdeki çalışmaların tamamı ile sona ermesi sonrasında ise üst yapı çalışmalarına geçilecek. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık DalÇık’ın ikinci tüp tünelinin Kurban Bayramı gelmeden ulaşıma açılacağını Sonnokta aracılığı ile geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

İŞÇİLERE BAK HELE
Dün okuduk ki, Trabzon Büyükşehir Belediye’si şirketlerinde çalışan işçilerin zamların yılbaşından beri belirlenememesine canları sıkılmış. Ve işçiler mutlu haberi beklerken, “Yoksa seçimde destek verdikleri yönetimi göndermesini de biliriz” diyormuş. Tamam zam işçinin hakkıdır, sonuna kadar istediğini zammı da almalıdır ama Allah aşkına o işlere girmek adına kılı kırk yardığınızı biliyoruz. Araya türlü türlü referanslar soktuğunuzu da biliyoruz o işlere o şirketlere girmek için. Kimi tehdit neyle tehdit ediyorsunuz. Güldürdünüz bizi işçi arkadaşlar. Allah da sizleri güldürsün bu bayram arifesinde.

ÜNİ-DOKAP’IN SİTESİ ÇÖKTÜ
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresinde (DOKAP) yer alan üniversiteler DOKAP Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) adında çok güzel bir birliktelik meydana getirmişlerdi. Artvin’den Tokat’a kadar tüm devlet ve vakıf üniversiteleri bu birliktelik altında çalışmalar yürütüyor. Ortak bilim çalışmaları, sempozyumlar, yayınlar vs. Kurucu dönem başkanlığını da KTÜ başarıyla yürütmüştü.

Bilhassa ilk genel sekreter Öğr. Gör. Ali Haydar Doğu başarılı çalışmalar yapıp ÜNİ-DOKAP’ın kurum kimliğini geliştirmişti. Dönem başkanlığı KTÜ’den sonra, önce Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ve ardından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne geçti. Dün son durum nedir diye bir araştıralım dedik ve ilginç bir şekilde ÜNİ- DOKAP’ın resmî internet sitesinin çöktüğünü gördük. Gerçekten şaşkınlık verici! Bir internet sitesine sahip çıkılamıyorsa burada başarılı çalışmalar nasıl yürütülecek?

TMO AÇIKLADI
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındıkta müdahale alımına başlayacağını açıkladı. Açıklamada fındık fiyatları ve alım usulleri de belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık fiyatlarını 17 TL olarak açıklaması sonrasında gözler TMO’ya çevrilmişti. TMO yaptığı açıklama ile kabuklu fındık alımına başlayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada fındık alımı konusunda her türlü teknik altyapı, personel ve finansman hazırlıklarının tamamlandığı belirtilerek, Giresun kalite kabuklu fındıkları 17 TL, Levant kalite kabuklu fındıkları 16,50 TL ve Sivri kalite fındıkların ise 15.50 TL’den alınacağı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi