CUMHURBAŞKANI HAVALİMANI’NDA
Senagal Cumhurbaşkanı Macky Sall Çin'den Senegal'e gittiği sırada Trabzon Havalimanı’na indi. Cumhurbaşkanı Sall’ın Trabzon Havalimanı’na neden indiği merak edilirken gerçek daha sonra anlaşıldı. Sall’ın uçağının yakıt ikmali yapmak için Trabzon Havalimanı’na indiği öğrenildi. Bu sırada Sallu’ı Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Seyfullah Kınalı ile birlikte beraberindeki ekip karşıladı. Yakıt ikmalinin ardından, Sallu, Senegal'e gitmek üzere havalandı.

CORA YATIRIMLARI İNCELEDİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk ve ilçe yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Şalpazarı’nda devam eden yatırımları masaya yatırdı. Gündemdeki konulara da değinen Milletvekili Cora, “Türkiye bu günleri de atlatacak, Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Yaklaşık iki saat kadar partisinin yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlarla sohbet eden Cora, sorunları ve talepleri tek tek dinledi. Bazı talepleri telefonla anında ilgililere iletti. Cora, geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Trabzon Belediyesi eski makam şoförü Ziya Öztürk‘ü de unutmadı. Cora, İlçe Başkanı Zeki Çabuk, İlçe Yöneticileri, Belediye Meclisi Üyeleri, Kabasakal Mahallesi’ne giderek Ziya Öztürk‘ün ailesine ve

DAYI: SORUMLULUK KİMDE?
Trabzon Belediyesi CHP’li eski meclis üyesi Ömer Dayı, Büyükşehir Belediyesi’ne ait körüklü belediye otobüsünün ikiye ayrılmasının ardından eleştirilerde bulundu. Dayı, “Trabzon Büyükşehir Belediyesinde eski ve bakımsız otobüslerle taşımacılık yapıldığı yönündeki eleştirilere Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamalarda otobüslerin yenilendiği ve bakımlarının da yapıldığı yönündeki açıklamalarını çok iyi hatırlıyoruz. Önceki gün seyir halinde körüklü otobüsün körüğünün kopması neticesinde 3 kişi yaralandı, şükürler olsun ki can kaybı yaşanmadı. Sayın Belediye Başkanına soruyorum bunun sorumluluğu kime ait” dedi.

750 KİŞİ İŞE ALINACAK
İŞKUR Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların temizliği amacıyla 750 kişiye kura yöntemiyle 9 ay süreli iş imkânı sağlıyor. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okulların temizlik, bakım ve onarımını sağlanması amacıyla 9 ay süreli 750 kişi istihdam edilecek. Başvurular 10- 14 Eylül arasında, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sürmene Hizmet Merkezi, Vakfıkebir Hizmet Merkezi, Arsin OSB İrtibat noktası, ilçe belediyelerinde görevlendirilen “İŞKUR İrtibat Noktaları” ve ‘www.iskur. gov.tr’ internet adresinden, EDevlet üzerinden ya da Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Çalışacak 750 kişi Noter kurası ile belirlenecek. Kuradan seçilen kişiler, uygunluk durumu kontrolünün ardından 1 Ekim 2018 tarihinde işbaşı yapacak. Konuyla ilgili İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Velilerin okullarımıza emanet ettiği çocuklarımız ve gençlerimizin daha temiz bir ortamda eğitim alması için İŞKUR Genel Müdürlüğü öncülüğünde önemli bir adım atılmıştır. Okullarda görevlendirilecek 750 kişi ile hem ailelerin gözünün arkada kalmayacağı okul ortamı sunulacak hem de bölgemiz istihdamına önemli katkı sağlanacaktır” denildi. A

AKYILDIZ SÖZ VERDİ
Araklı’nın Çankaya Mahallesi Kadakal mevkiinde yol sorunu çözülüyor. Engelli vatandaş Elif Tandoğan’ın da yaşadığı mahallede mahalle sakinleri patika yol üzerinden evlerine ulaşımı sağlıyor. Araklı Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Akyıldız, müjdeyi vererek en kısa sürede yol sorunun çözüleceğini söyledi. Akyıldız, konunun takipçisi olacaklarını belirterek “Biz sizin için buradayız. 10 gün içerisinde Karayollarıyla yol güvenliği konusunda tedbirleri aldıktan sonra çalışmalara başlanılacak, oradaki engelli kardeşimizin ve vatandaşların sorunu giderilecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi