GELECEĞE HAZIRLAMAK VAZİFEMİZ
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı'nın Trabzon ve ülke için hayırlı olmasını dileyerek öğretmenlere ve öğrencilere başarılı bir yıl temennisinde bulundu.

Balta mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Öğrenciler; başarı, birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir olgudur. Başarıya ulaşmada; sorumluluk duyma, planlı çalışma, kararlı olma ve kendine güvenme başarının olmazsa olmazlarıdır. Zararlı alışkanlıklardan kaçınınız. Sizler eğitimin temel yapı taşlarısınız.

Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakârlık, çaba ve yatırım, sizler içindir. Sizler başarılı oldukça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, geleceğimize güvenle bakacağız. Değerli öğretmenlerimiz; Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır.

Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan, yorumlayan ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir.”

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP’nin kuruluş yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya’nın açıklaması şöyle: “9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, temellerini Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen ve yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden almıştır. Kurucusu ve ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmış, Cumhuriyeti kurarak, ulusal birliğimizi sağlamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Cumhuriyet Halk Partisi sınıf, din, dil, ırk, mezhep ve etnik kökenine bakmaksızın tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede duran ve herkese kucak açan bir parti olarak aynı zamanda Türkiye’nin birleştirici gücü ve çimentosudur. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın tam bağımsız Türkiye.”

EFSANE VALİ MESAJI
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzonlu Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nu ölümünün yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı Örs, açıklamasında: “Hayatı boyunca demokrasinin, hak ve adaletin yanında duran; vatan ve millet sevdalısı; Trabzon Köprübaşılı hemşehrimiz, büyüğümüz merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nu vefatının 16. yılında ve rahmetle anıyorum.

Kendisi; duruşu, karakteri, iş ahlakı ve hizmetleriyle gönüllerde iz bırakan, Devlet-Millet birliğinin sembol ismi ve her yönüyle örnek bir devlet adamıydı. Recep Yazıcıoğlu, her zaman vatandaşların bütün sorunlarıyla yakından ilgilenmiş, görev yaptığı her şehrin kalkınmasına yönelik büyük katkılar sağlamıştır. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

ALTERNATİF YOK
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı, parti teşkilatının yoğun katılımıyla parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, teşkilata hitaben yaptığı konuşmasında 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Ortahisar olarak yakaladıkları başarıya değinen Altunbaş, “Seçimlerde nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde oyunu en çok arttıran ikinci ilçe olduk. Bu başarı, davasını sahiplenen, gecesini gündüzüne katarak çalışan teşkilat mensuplarımızın başarısıdır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Altunbaş, yeni parti söylentileriyle alakalı açıklamalarda bulunarak AK Parti’ye alternatif hiçbir partinin olmadığını vurguladı.

EĞİTİME DAHA ÇOK YATIRIM
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu’ndan 2019/2020 Eğitim ve Öğretim yılı ile ilgili açıklama yapıldı. Başkan Kenan Kuru’nun yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bir taraftan toplumsallaşmış ve diğer taraftan da toplumsallaşmayı kaybetmek üzere olan dünyada bulunuyoruz. Eğitimle oynamaların bu anlayışa etkisi olmaktadır. “Yarışma ve başarma” duygusu ile hazırlanan öğrencilerin sosyal konulara fazlada zamanı kalmamaktadır.

Burada” yarışma ve başarma” Türk Milli eğitiminin dünya ile yarışabilen anlayışı olmaktadır. Başarıya koşmak için de önemli ve zorunluluk halini almıştır. Başarılı olan öğrencilerimizi nota dayalı bir öğretmen anlayışın da kabul etmek mümkün değildir. Bakın, Şehit öğretmenin eşinin ifadesi, eğitime farklı bir bakışı gündeme taşımıştı. Ne diyordu? sınavlarla meslek sahibi olunabilir.

Ancak bu yetmemektedir. İyilerin kötü, kötülerin iyi olarak ortaya sunulmaya çalışılmasına çaba sarf eden anlayışın sağlanmasına baktığımızda Dünyanın eğitimle gelişmekte olduğu ortadadır. O halde, bilim ve teknoloji ile oluşturulan vasıtalar sayesinde yarışılacağından imkânın sağlanması önemli olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi