İKTİDARI SAVUNAN MUHALEFET

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e yeni makam aracı alınmasıyla ilgili Akçaabat Belediye Meclisinde alınan kararı, gazetemizin önceki günkü manşetinde okudunuz. Başkan Ekim’e henüz başkanlığının 7. ayında makam aracı
tahsisi, kamuoyunda hoş karşılanacak bir gelişme değil. O nedenle “Dün bir, bugün iki” manşetiyle okurların karşısına çıktık.Bir ayrıntıyı not düşelim. Şu anda Akçaabat’ın 25 yıllık belediye başkanı Şefik Türkmen’den kalan bir makam aracıyla,Söğütlü Belediyesinin kapanmasının ardından o belediyeye ait makam aracı Akçaabat Belediyesi uhdesinde. Bunun yanında belediye başkan yardımcılarına da tahsis edilmiş makam araçları var. Tüm bunlara rağmen AK Partinin Akçaabat Belediyesi Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, Ekim için makam aracı alınması için tavsiyede bulundu ve bu teklif oy birliğiyle kabul edildi. Bu konuyu Nadir’in gündeme getirmesinin arkasında, Osman Nuri Ekim’in telkini mi var bilemiyoruz.Ekim bu konuyu gündeme getirmekten çekinip bu işi Nadir’e mi iletti bunu da bilemiyoruz.Bu işi bir boyutu.Diğer boyutuysa haberin ardından tepkilerin iktidar partisinin sözcülerinden değil de muhalefet parti mensuplarından geldi.Haberi eleştirip makam aracını savundular.Hem de Türkiye’nin makam araçlarını,lüksü, şatafatı bu denli tartıştığı bir siyasî ortamda... İşte bu nedenle muhalefet ezici bir şekilde Trabzon’da büyükşehiri ve dahası ilçeleri kaybetti. Akçaabat’ta İYİ Partiden bir isim haberimizle ilgili Facebook’ta “Azıcık gazeteci olun.” demiş.Bizim mesleğimiz gazetecilik. Gazetecilikle iştigal etmeyen, siyasî parti üyesi veya yöneticisi bize gazetecilik dersi verecekse buyursun versin. Biz bir şeyler öğrenmeye açığız.Makam aracını savunanların bir tezi de “Araç eski, yenisi alınarak tasarruf edilmek isteniyor.” şeklindeki yaklaşım… Evet, Türk halkı aracı eskidiğinde yüklü miktarlarda para harcayarak yeni araç alıp tasarruf ediyor değil mi? Toplumdan kopuk siyasetin hâl-i pürmelâli bu olsa ancak!..

YORUMLAR ÇOK MANİDAR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine ait resmî Twitter hesabından Ergun Babahan'ın MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ilgili paylaşımını beğenmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Babahan'ın şahsî
hesabında paylaştığı “Türkiye halkları Bahçelisiz bir siyaset dönemine hazır olmalı.”paylaşımının ABD hesabı tarafından beğenilmesini manidar bulduğunu söyleyen Genç Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “ABD Büyükelçiliği resmî hesabından, terörist bir FETÖ’cünün bu mesajı beğeniliyor sonra da yanlışlıkla beğendik deniyor. Sn.Devlet Bahçeli gibi yerli ve milli bir lidere karşı son zamanlarda yapılan bu alçak yorumlar özellikle bu zamanda çok manidardır.Bu ülke üzerinde kirli emelleri olanlar aziz milletimizin cesareti ve feraseti karşısında mağlup olmaya mahkûmdurlar.” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE VE CİDDİYET

Giresun Üniversitesinin resmî öğrenci kimlik kartlarındaki bir sözcükteki yazım yanlışı hayli garipsendi. Üniversite gibi bir kurumun özellikle yazım konusunda kusursuz olması beklenir. Ortaya bir ürün çıkarırken mutlaka bilen birilerine danışması istenir. Ancak Giresun Üniversitesi böyle yapmamış. Öğrenci kimlik kartının arkasına “Bu kimlik kartı bulunduğu taktirde…” ifadesi yer alıyor. Üniversite yetkililerine hatırlatmak gerekir: Gereklilik durumunu ifade eden sözcük “takdir” şeklinde yazılır.“Taktir” ise “damıtmak” manasına gelir ki o hâlde cümle “Bu kimlik kartı bulunduğu damıtmasında” anlamına gelir. Bir üniversitesinin böylesi küçük görünen ancak üniversite kimliğine yakışmayan hatayı yapması oldukça şaşırtıcı!

İZ BIRAKMASINI İSTİYORUZ

Trabzon'da "11. Uluslararası Sanat Günleri" 17-20 Ekim'de düzenlenecek.Türkiye, Afganistan, Gürcistan, Rusya,KKTC ve İran'dan sanatçıların katılacağı etkinlik kapsamında, sergi, dinleti, söyleşi,imza günü, film gösterimi, konser gibi programlar organize edilecek. Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, uluslararası düzeye taşıdıkları sanat günleriyle, şehrin tanıtımına, kent halkının farklı kültür ve sanat insanlarıyla buluşmasına katkı sağladıklarını söyledi.Sınırlı imkanlarla en iyisini ve kalitelisini yapmak için çaba gösterdiklerini belirten Taç, "Kentin tarihinde iz bırakan sanatsal bir etkinlik olsun istiyoruz." dedi. Ünlü isimlerin katılacağı etkinliğin 17-20 Ekim'de halka açık ve ücretsiz gerçekleştirileceğini anlatan Taç, tüm sanatseverleri programlara davet etti.

Editör: Haber Merkezi