TTB’DE FINDIK MASADA
Beraberinde CHP İl Başkanı Güzide Uzun ve Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ile birlikte Trabzon Ticaret Borsası’nı (TTB) ziyaret eden İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile özellikle fındık sektörü üzerine görüş alış-verişinde bulundu. Sındır; üreticiyi bahçeden uzaklaştıran politikaların fındıkta verimi düşürdüğünü ifade ederek, “Bahçeye gözü gibi bakacak politikalar uygulamak lazım” dedi. TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk de, dünya fındık üretim ve ticaretinin büyük kısmını elimizde bulundurmamıza rağmen, istikrarlı politikalar uygulanmasında sürdürülebilirlik sağlanamadığını vurguladı. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ise, fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak için önderlik yaptıklarını hatırlattı.

BIYIK YOMRA’DA NE YAPAR?
İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı olarak, ilçede oldukça sevilen ve takdir edilen Mustafa Bıyık’ı gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın da bizzat katıldığı tanıtım törenindeki kalabalık iyiye işaret. Bıyık, Yomra’da etkili bir isim. Dolayısıyla salondaki kalabalıkta etkisi büyük. Genç, dinamik, etkili ve aktif bir isim olan Mustafa Bıyık’ın salondaki konuşması da dikkat çekiciydi. Siyasette tecrübesi olmaması rağmen 40 yıllık siyasetçi gibi konuları ele alması Koray Aydın’ın dahi dikkatini çekti. Bıyık, “Ayrıcalıklı değil adaletli hizmet için, siyaset için değil hizmet için, bölmeden birleştirerek herkesi kucaklamak için gönülden bağlı olduğum Yomra’ya belediye başkan adayı olarak karşınıza çıkıyorum. Bu aziz millete şerefle hizmet etmek, durmadan gece gündüz çalışmak için iyi insanlarla, iyiliklerle geliyoruz” diyor. Seçim sonucu ne olur bilinmez ancak Mustafa Bıyık, Yomra’da kendini iyice hissettirecek gibi duruyor.

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR!
Trabzon’da KTÜ Öğrencisi B.B.’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanması sonrasında dün bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına katılan Demokratik Kitle Örgütleri: "B.'nin gerçekleri korkusuzca kaleme aldığı, için 'Gazetecilik Suç Değildir’ dediği için tutuklanmıştır, derhal serbest bırakılmalıdır” ifadeleri kullanıldı. KTÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi olan B.B.’nin pek çok alanda ödül kazanmış olması kendisini gazeteci yapmayacağı yönünde de bir görüş var. “Gazetecilik suç değildir” derken gazetecilere bir hapis tehdidi olduğu algısı yapıldığını belirtenler, “Trabzon Gazeteciler Cemiyeti bu konuda bir açıklama yapmalıdır. Her okuyan, her önüne gelen gazeteci değildir. Her gözaltına alınan ya da tutuklanan da gazetecilik kılıfı altına saklanmamalı” diyor.

NİMET BAKİ UYARDI
Umut ve Yaşam Derneği Trabzon Şube Başkanı Dr. Nimet Baki, ‘Umut ve Yaşam Derneği asla kapı kapı gezerek para toplamaz’ başlıklı mesajında, “Bugün çok enterasan bir olayla karşılaştım. Sabah telefonum çaldı. Derneğimiz adına para istediklerini ifade eden birisi tesadüfen tanıdık birisi çıktı. Üniversite öğrencisi benim telefonumu veriyor kendisi ile görüştüğümde merkezi İzmir Buca da olan Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği adına çalıştıklarını öğrendim. Anlaşılan yardım toplayan yeterince aydınlatılmamış bir üniversite öğrencisiydi ki internetten benim telefonumu veriyordu. Daha önceden de duymuştum. Dernekler Müdürlüğü ile görüştüm. Mevzuatta eksiklikten dolayı bu tür kişilerle uğraşamadıklarını öncesinde çok çalıştıklarını söylediler. Fakat bir şey yapamadıklarını. Dediğim gibi Derneğimiz olan Umut ve Yaşam Derneği asla kapı kapı gezerek para toplamaz. Lütfen bu gibi kişilere itibar etmeyelim. Yardımcı olmayalım” dedi.

SARIALİOĞLU GERİ ÇEKİLDİ
MHP’nin Arsin Belediye Başkan aday adaylığı için Ankara’da Genel Merkeze müracaat eden iş adamı Suat Sarıalioğlu, Genel merkezin kararını beklenmeden Arsin adayının il tarafından açıklanmasından sonra dün Trabzon il merkezine giderek aday adaylığından çekildiğini bildirdi. Sarıalioğlu, “Yapılan yanlışı Genel Merkeze de aktardım. Bir taraftan ittifak görüşmeleri devam ederken temayüle bakılmadan böyle bir kararın alınması kabul edilemez” dedi.

Editör: Haber Merkezi