TEKLİF YAPILDI AMA…

Eski Başbakan Ali Babacan yeni partinin kuruluş dilekçesini dün İçişleri Bakanlığı’na verdi. 90 kişiden oluşan Kurucular Kurulu’nda ilk etapta Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü ve AK Parti’den Trabzon Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Atalay’ın da ismi yer almıştı.  Ancak ikinci listede Atalay’ın isminin çıkarıldığı görüldü. Atalay, Babacan’ın partisi Demokrasi ve Atalım Partisi’nde (DEVA) Kurucular Kurulunda yer almadığını ifade etti. Kendisine teklif yapıldığını ifade eden Atalay, “Bana teklif yapıldı sağ olsunlar. Onure de ettiler. İnşallah Türkiye’nin geleceğinde çok etkin bir başarı gösterecek. AK Parti’yi şampiyon yapan kadrodan, epey bir kısmının orada olacağını düşünüyorum. Ama Kurucular Kurulunda yer almıyorum” dedi. AK Parti’den ayrılıp ayrılmadığı sorusuna ise Atalay, “Ben memurdum. Memur olmak için AK Parti’den ayrılıyorsunuz zaten. Ardından AK Parti’den aday adayı olmak için memurluktan ayrılmıştık. Sonrasında ayine memurluğa döndük” diyerek yanıt verdi.

YOKSA O DA MI KATILIYOR?

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den ayrılan Beytullah Kudu dün sosyal medya hesabından Ali Babacan’ın fotoğrafını paylaşarak bakın neler yazdı: “Bir gün herkese lazım olacak ülkenin bütün değerlerini kendi ikbal kaygıları uğruna heba eden, ülkenin imkanlarını kendi beklentileri uğruna feda eden siyasi atmosfere, partilere karşı güçlü bir seçenek olmak, millet için güçlü bir gelecek sunmak, inşa etmek için yeniden demokrasi ve yeniden atılım diyerek yola çıkıldı. Lider hareketlerini bir kenara bırakıp kadro hareketini esas kılacak güçlü bir siyaset düzlemi, güçlü bir kadro yapılanması adına verilen çaba kanaatimce sağlıklı ve sağlam bir noktada ülke demokrasisiyle buluşuyor.” Yoksa Kudu da bu partide mi yer alacak? Merakla bekliyoruz gelişmeleri.

MECLİS’TE DE GÜNDEM DOLMUŞLAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları dün başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında toplanan mecliste gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, dolmuşların modernizasyonu ile ilgili soru sorarak, “Dolmuşlarla ilgili baktığımızda elde yenilenmiş araçlar var, araçlara klima takılmış başka bir şey yok.  İnsanların parayla olan temasları noktasında bunun tek hale getirilmesi meselesi vardı ondan da vazgeçildi. Neden düşünceler hayata geçmedi?” dedi.   Zorluoğlu da, “En fazla mesai harcadığım konu dolmuş modernizasyonu oldu. Ciddi çaba sarf ettik. 12 + 1 sisteminin şu an için halkın beklentilerini karşılayan, esnafın beklentilerini bir ölçüde karşılayan sistem olduğun kanaatine vardık.  12+1 sistemi getirerek araçlar büyüdü, ferah oldu. Klimalı olacak. Engellilere uygun hale gelecek. İçinde kamera sistemi olacak, araç çalışırken kamerada çalışacak. Bu şekilde meseleler de çözülmüş olacak. Araç takip sistemi olacak. 0-3 yaş aralığında araçlar olacak. Esas reform bu. Çok ciddi ve birçok boyutu olan zihniyet dönüşümü ve reformu ortaya koyduk” dedi.

GÖKDAĞ GELİYOR

Geçmişte KTÜ’de de görev yapan Türkolog Prof. Dr. Bilgehan Atsız Gökdağ, bir dizi programa katılmak üzere Trabzon’a geliyor. 13-15 Mart tarihleri arasında Trabzon’da olacak Gökdağ, önce 13 Mart Cuma günü KTÜ Edebiyat Fakültesinde düzenlenecek “Afganistan’da Türklük ve Hazaralar” başlıklı panele katılacak. Saat 14.00’te başlayacak panelde ayrıca Araştırmacı-Yazar Abbas Dilcu da konuşmacı olacak. Gökdağ ertesi günü 14 Mart Cumartesi Ortahisar Belediyesinin yeni binasındaki çok amaçlı salonda Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği “Hazaraların Kimlik Bilinci Sürecinde Üstad Mazari’nin Etkisi” adlı panelde yer alacak. Nihayetinde Prof. Dr. Gökdağ, 15 Mart Pazar günü saat 16.00’da Ötüken Dergisi Trabzon Temsilciliğinin konuğu olacak. Gökdağ burada “İlmî Türkçülük” konulu bir konferans verecek.

BUGÜN ÖNEMLİ BİR TOPLANTI VAR

Trabzon Tabip Odası bugün yeni korona virüsü salgınıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenliyor. Zorlu Grand Otel’de düzenlenecek bilgilendirme eğitimi 17.30’da başlayacak. Konuyla ilgili duyuruda bulunan Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri “Korona virüsü salgınıyla ilgili yerel idarecilerimiz, üniversitemizin ve sağlık müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalara bir nebze destek olması açısından toplumu ilgilendiren sağlık konularında, koruyucu hekimlik adına da Trabzon Tabip Odası olarak şehrimizin yanındayız. KTÜ’den öğretim üyesi hocalarımızın ve Zorlu Grand Hotel’in katkılarıyla şehrimizde ilki gerçekleştirilecek olan geniş katılımlı halka yönelik bilgilendirme eğitimine tüm Trabzon halkı davetlidir.” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi