ZORLUĞLU’NUN ATAMALARI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan TRABİTAŞ A.Ş.’nin Yönetim Kurulu değişti. Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait çay bahçeleri, kafeterya, restoran, satış yerleri ve otoparkları işleten TRABİTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kalaycı gerçekleştirilen Genel Kurulla birlikte Yönetim Kurulu Başkanlığını Adnan Gül’e devretti. Eski Başkan Mahmut Kalaycı yönetimde yeniden yer aldı. Ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Uyanık ve (Eski Gençlik İl Müdürü) Şerif Özgür de yönetimde olan isimler. TRABEL AŞ. yönetiminde de değişiklikler gerçekleştirildi. TRABEL AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Zorluoğlu olurken Metin Öztürk TRABEL AŞ. Genel Müdürlüğü görevinde kaldı. Ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Gün, AK Parti Hayrat Belediye Başkan Adayı Salih Öztel ve Ömer Odabaş’ın da yönetime girdiği belirtildi. TURKUAZ AŞ. Yönetim Kurulunda ise Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kurtuluş ile birlikte Başkan Danışmanı Samet Ali Yıldız ve Özel Kalem Müdürü Zülfü Turan’ın yer aldığı öğrenildi. Atamalar sonrası bir takım çevrelerde ‘Yakın çevre her yerde’ eleştirilerine neden olmadı değil. Zorluoğlu’nu diğerlerinden ayıran özellik de şimdiye kadar kendi bildiği doğruları ne pahasına olursa olsun, kim olursa olsun hayata geçirmesi gibi görünüyor.

BIYIK’A TEŞEKKÜR
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, her geçen gün kendini biraz daha sevdiriyor. Mesai sonlarında mahalledeki gençlerle çay içen, arkadaşları ile üzerinde Trabzonspor forması ile Akyazı Stadyumu’nda iftar yapıp maçı izleyen Mustafa Bıyık’a bir taktir de Ortahisar Belediyesi Basın Sorumlusu Yusuf Keskin’den geldi. Başkan Bıyık’la olan fotoğrafını paylaşan Keskin, “Yolun açık olsun kardeşim. Mütevazı, alçak gönüllü iyiliksever Başkan. Yavrumun hastalığında hiç bir zaman desteğini esirgemeyen. Bugün Trabzon’da Çölyak hastaları malzeme buluyor ise sebebi sizsiniz. Başarılar diliyorum” mesajını paylaştı.

MECLİSTE KİMSE YOK MU?
31 Mart seçimlerinin ardından oluşan Ortahisar ve Büyükşehir Belediye Meclislerinde ciddi manada muhalefet sıkıntısı var. Gerçi iktidar kanadında da katkı sunan çok az ama adı üstünde muhalefet de varlığını hissettirecek. Ama nerde. Varsa yoksa CHP’den Turgay Şahin, İYİ Parti’den Davut Çakıroğlu. Bu iki isim şehirde olan biten ne varsa, akıllarına takılan, yolda gelirken karşılarına çıkan bir olayı hemen meclisin gündemine getiriyorlar. Etkili de oluyor. Hiç kimsenin hatta belediye yetkili müdür ve amirlerinin de bilmediği gerçekler ortaya çıkmış oluyor. Sayın Şahin ve Çakıroğlu’nu tebrik ediyoruz ancak diğer meclis üyeleri ne iş yapar çok merak ediyoruz. Gelip meclisi 1-2 saat oturup hiçbir şeyi merak etmemek, gündemlerinde bir şey olmamasını nasıl karşılıyorlar acaba. Ya da hiç, “Ya niye hep bu ikisi soru soruyor. Ben burada niye oturuyorum” diye soran oluyor mu kendine. Allah aşkına meclis üyesi olmak için 40 bin türlü kulis atanlar bugün mecliste neden sadece oturma eylemine katılıyorlar.

DOLMUŞLARDA BAHANE YOK
Trabzon’da dolmuşların yenilenmesi için çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir aracı şoför esnafının beğenisine sunan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası, dün yeni bir aracı getirtti. Aracın içinden dışına her yanını inceleyen dolmuşçular özellikle engelli rampasının çalışma şeklini ilgiyle takip etti. Bu şekilde bir çok firmanın daha aracının Trabzon’a geleceği ve yine Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasının önünde incelemeye sunulacağı kaydedildi. Aracın artı ve eksi yönlerini birbirleri arasında değerlendiren dolmuşçuların, kesin kararı ise önümüzdeki aylarda vereceği kaydediliyor. Ancak şunu belirtmeliyiz ki, dolmuşların yenilenmesi konusunda geri adım asla atılmamalı. Yok, araçlar çok pahalıymış, yok bilmem arazi şartlarına uygun değilmiş türünden bahanelerle bu değişiklikten asla vazgeçilmesin. Trabzon’un dolmuşlarının kente yakışmadığını artık 5 yaşındaki çocuk bile söylüyor. Buna kılıf aranmamalı. Dolmuş esnafının araçların pahalı olduğu yönünde söylemler geliştirdiği kulağımıza geliyor. Bir dolmuş hattının 500 bin-2 milyar TL arasında olduğunu düşünürsek hiçbir araç pahalı değildir. Öte yandan araç sahipleri akşama kadar kahvehanede oturup, şoför çalıştıracağına araçlarıyla kendileri çalışıp gayet normal bir şekilde araç parasını çıkarabilir. Kendi rahatı için kentin rahatını bozmak isteyenlere fırsat verilmemeli.

SAĞLIK ORMANI FİDAN DİKİMİ
Trabzon İl sağlık Müdürlüğü sadece sağlık alanında faaliyet yürütmüyor. Ebe ve Hemşireler Günü münasebetiyle, İl Sağlık Müdürlüğü ve Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile bugün saat 10.00’da Akçaköy- Harmancık Mevkii Mesire Alanında, fidan dikimi ve Sağlık Ormanı Tabela dikimi gerçekleştirilecek. Tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi