AKÇAABAT ESNAFI DERTLİ
Akçaabat esnafı yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirterek yetkililere tepki gösterdi. Trabzon’un Ortahisar’dan sonra en büyük ikinci ilçesi olan Akçaabat’ta esnaf, sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle yetkililere tepki göstererek adeta ateş püskürdü. Hemen hemen her gün sabah saatlerinde elektriklerinin kesildiğini belirten esnaf, elektrik kesintileri yüzünden iş yapamaz hâle geldiklerini söylediler. Kesintiler sebebiyle mağdur olduklarını dile getiren esnaf, sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydettiler. Elektrik kesintisi nedeniyle dükanlarını geç açan ya da açamayan esnaf, “Her gün elektrik mi kesilir? Kayıt oluşturuyorsun boş. Bir çözüm yok. Arıyorsun, kesintilerin nedeni bilinmiyor. Bu nasıl bir şeydir? Bir sorun varsa çözülsün. Her gün uyandığımda ‘Acaba bugün elektrik yok mu, gittiğim de işyerini açamayacak mıyım? diye geliyorum. Bu nasıl bir psikolojidir? Kesintiler nedeniyle iş yerimi açamıyorum, müşteri kaybım oluyor. Böyle olur mu? Sorunu çözsünler, bir daha da elektrik gitmesin istiyoruz” dedi.

KUZEY GÖZ HİZMETTE
Kuzey Göz Hastanesi Trabzon’da hizmete açıldı. Hastanede göz sağlığı, göz testleri, erken teşhis, göz muayenesi gibi hizmetler veriliyor. Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi, göz sağlığı alanında kaliteli hizmet anlayışı ile faaliyete başlayıp, yeni nesil teknoloji ürünü cihazları, uzman hekimleri ve deneyimli kadrosu ile göz hastalıklarının teşhis ve tedavisi alanında üşütün başarıyı hedefliyor.

BEKTAŞ VE KULOĞLU’NUN ACI GÜNÜ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi çalışanı, Karadeniz Gazetesi eski Yazı İşleri Müdürü Kemal Bektaş’ın kayınpederi hayatını kaybetti. Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Selahattin Bayrak’ın cenazesi bugün Çağlayan Sevimli Mahallesi’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından defnedilecek. Ayrıca Çay TV’nin başarılı çalışanlarından Hamza Önder Kuloğlu da teyzesinin oğlunu kaybetti. Ali Kemal Pehlivan geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybederken dün de toprağa verildi.

MADDİ DURUM UYGUN DEĞİL
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç geçtiğimiz gün Trabzonsporlu yöneticilerle buluşarak 1461 adet kombine alacağını açıklamıştı. Bu açıklama Trabzonsporlu taraftarlar tarafından büyük beğeni ile karşılanırken Bordo Mavili taraftarlar diğer belediye başkanlarına çağrı yapmaya başladı. Trabzonspor taraftarından gelen, “Sayın Başkanım Mustafa Bıyık, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet bey 1461 kombine aldı. Sizin bu duruma sessiz kalacağınızı sanmıyorum” çağrıya Yomra Belediye Başkanı Bıyık, belediyenin durumunun kombine almaya müsait olmadığını belirterek, “Değerli kardeşim belediyemizin maddi durumu kombine almak için uygun değil. Ayrıca oldum olası bedavacı taraftara karşıyım. Ben 10 yıldır olduğu gibi maçları maraton tribün diye adlandırmış olduğumuz tarafta halkın arasında izleyeceğim. Selamlar” diyerek cevap verdi. Mustafa Bıyık’ın bu cevabı kısa süre içerisinde çok konuşulanlar arasına girdi.

GÜRSOY’DAN ÇAĞRI VAR
Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, AKSA Doğalgaz Yatırım Mühendisi Bülent Yeşilçiçek’le Arsin Belediyesinde bir araya gelerek ilçedeki doğalgaz çalışmalarını ele aldı. Yeşilçiçek, Başkan Gürsoy’a 2019 yılında yapılanları ve yapılacak olanları, 2020 yılına dair planlanan yatırımları rapor halinde sundu. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Gürsoy, “AKSA Doğalgaz yetkililerine yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu yıl içerisinde yapılan yatırımlarla birlikte ilçemizde doğalgazın ulaştığı noktalar oldu ve yılsonuna kadar 1. etap çalışmaları devam edecek. 2020 yılında da 2. etap çalışmaları planladığımız şekilde başlayacak ve kısa bir süre içerisinde bitirilecektir. Alt ve üst yapı çalışmalarında hızlı bir ilerleme kaydedildi fakat vatandaşımızın doğalgaz aboneliği noktasında ilgisiz olduğunu abone sayısında görüyoruz. Kapısına kadar doğalgaz gelen vatandaşlarımızın en kısa sürede doğalgaz aboneliğini başlatması için AKSA Doğalgazın belediye binamızdaki ofisine uğramasını rica ediyorum. Ne kadar fazla talep olursa yatırımlar da o derece hızlı bir şekilde ilerleyecek ve hemşerilerimiz daha rahat ve daha konforlu bir şekilde hizmet alımına devam edecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi