ERDOĞAN İNCELER Mİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ziyaret programının içeriği henüz belli olmadı. Ancak hazırlanan taslak programa göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazar günü Zorlu Grand Hotel’de parti teşkilatlarıyla bir araya gelmesi sonrasında STÖ temsilcileri ile bir araya gelmesi bekleniyor. Sonrasında Erdoğan’ın Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Trabzon Botanik’e gitmesi sonrasında da yine Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan Pazarkapı’daki Camii projesinin inşaatını ziyaret etmesi bekleniyor. Dediğimiz gibi bunlar taslak program ve kesinleşmiş bir şey yok.

TONYA’NIN ADAYLARI
30 Mart 2019’de yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle Trabzon ve ilçelerinde şimdiden hareketlilik başladı. Bu ilçelerden biri de Tonya. Ak Parti dışında diğer partilerde şimdilik ses seda yok. AK Parti’den Tonya Belediye Başkan Aday Adayı olmayı düşünenler köşe başlarında derin kulislere başladılar. Kulis yerleri zaman zaman Ankara, zaman zaman ise Tonya’daki düğün törenleri ya da ilçe merkezindeki kahvehaneler ve çay ocakları oluyor. Veya Trabzon merkezde bulunan Tonyalılar Derneği kulisin merkezi olmakta. Aday adayı olmayı düşünenler ekipleri ile kulis faaliyetlerini sürdürüyorlar. Adı kulislerde geçen Ramazan Latifoğlu, Ahmet Kurt, Hüseyin Yıldırım, Zafer Cora, Ahmet Esmer, Murat Kahveci, Mehmet Yakupoğlu ve Yunus Tekin Baki çalışmalarını sessiz ve derinden yürütüyorlar. Aday adaylığı için uygun zaman kollayan isimler vakti gelince aday adayı olduklarını açıklayacaklar. Mevcut belediye başkanı Osman Beşel ise kendinden emin ve rahat bir şekilde belediye çalışmalarını hız kesmeksizin devam ettiriyor. Belli ki Tonya’da Belediye Başkanlığı için Aday Adayı sayısı bir hayli fazla olacak. Aday çokluğu ilçe teşkilatı ve bölgenin milletvekilleri Salih Cora ve Muhammet Balta’nın da işini zorlaştıracak. Bekleyelim görelim. Bakalım zaman ne gösterecek.

ÖRS ORDU’DA
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, sel felaketi ile sarsılan Ordu’ya gitti. İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile birlikte Ordu’da meydana gelen sel felaketi ile ilgili afetin yaşandığı bölgeye giderek yetkililerden bilgi alan Örs, “Allah beterinden korusun” dedi. Örs, sel bölgesinde yaraların sarılması için de vatandaşlarla birebir iletişim kurarak destek de bulundu.

SIKINTILAR BİTTİ Mİ?
Bir dönem Avrasya Pazarı esnafı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na tepkiliydi. Bir dönem balıkçılar, bir dönem 18C mağdurları, sonra Kadınlar Hali esnafı ile Gümrükçüoğlu arasında sıkıntılar yaşanmıştı. Zaman her şeyin ilacı derler ya hani, hemen hepsiyle bir şekilde iletişim kurulup işler rayına oturtulmuş olacak ki kimseden daha çıt yok. Ne diyelim ya Gümrükçüoğlu iyi iletişim yolu seçmiş ya da halk artık bir şeylere itiraz etmekten bıktı.

USTA İŞ BAŞINDA
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Ömer Hakan Usta, mesai mefhumu gözetmeksizin her an işinin başındadır. Şoför esnafına hizmet etme noktasında 24 saat çalışan Usta, ‘Şoförümün bir sıkıntısı varsa ben rahat uyuyamıyorum’ diyor. Önceki akşam saat 19.00 gibi Valilik tarafından geçiyorduk. Usta’nın arabası odanın önündeydi. Merak edip içeri daldık. Normalde 17.00’de bitmesi gereken mesaide Usta ekibi ile iş başındaydı. Bir proje üzerinde fikir alışverişinde bulunuyorlardı. Usta’ya Allah kolaylık versin diyoruz.

FINDIK NE OLUR?
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, sosyal medyada fındık fiyatları ile ilgili ortaya atılan iddialar üzerine, “Hükümet ve ilgili bakanlıklar, fındığın muhatabı ve ilgili kuruluşlarla bir dizi görüşmeler yapılacaktır. İlk görüşme 12 Ağustos’ta gerçekleşecek ve bu görüşmeler sonucunda fındığa bir fiyat verilecektir. Temennimiz odur ki, Karadeniz fındık üreticisi baronlarının insafına terk edilmez. Bin bir cefa ve eza ile topladığı, 11 liraya mal ettiği fındığının gerçek hak ettiği değerini verirler. Beklentimiz bu yöndedir. Karadeniz’in, Trabzon’un gözü kulağı hükümetin üzerindedir.

Editör: Haber Merkezi