HİSARCIKLIOĞLU’NUN HIZI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Hisarcıklıoğlu, Trabzon’da önce Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında hayata geçen örnek bahçede fındık hasadı yaptı. Ardından Ekonomiye Değer Katanlar Trabzon 2019 ödül törenine katıldı.

Hisarcıklıoğlu ve beraberinde başkanlar, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu Trabzon ziyareti kapsamında Atatürk Köşkü’nü de ziyaret etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u ziyaretinde konakladığı ve mal varlığını Türk Milletine bağışlama kararı aldığı tarihi köşkü gezen Hisarcıklıoğlu, beraberindeki oda-borsa başkanları ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

GENÇ'TEN BAYRAMI MESAJI
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Genç, “Bayramlar, her birimizin Rabbimize ve bütün kardeşlerimizin birbirine yakınlaştığı ve kendimizi hesaba çektiğimiz günlerdir. Milletçe mübarek Kurban Bayramı'nı bir kez daha idrak etmenin mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramların zengin, fakir ayrımı gözetmeden milletçe kaynaşmamıza vesile olduğunu ve bize kulluk vazifemizi hatırlattığının bilinciyle Kurban Bayramı'nı en güzel şekilde geçirmek için Müslüman olarak gayret sarf etmeliyiz. Kurban Bayramı vesilesiyle Müslüman olarak Rabbizimin bizden isteği olan merhameti, sevgiyi, yardımlaşmayı ve sılai rahimi birbirimizden eksik etmeyelim. Bütün kırgınlıkları bir kenara bırakarak birbirimize şefkatle, merhametle ve sevgiyle sarılalım” dedi.

KANUNİ’DE NELER OLUYOR?
Bölgenin sağlık dinamiklerinin başını çeken Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan idari sıkıntılara her gün bir yenisi eklenmekte. Kulağımıza gelen bilgilere göre bu kez de temizlik personelleri kendilerine yapılan mobbing uygulamalarına karşı bayrak açmış. İddialara göre hastane idaresi siyasetin gölgesinde kalmış ve hastane yönetimi temizlik personellerinin yerini değiştirmek için arayan siyasilerin bir dediğini iki yapmayarak personeller arasında huzursuzlukların yaşanmasına neden oluyormuş.

Bu olayların yaşanması da yoğun bakım, ameliyathane, acil servis gibi birimlerin düzeniyle birlikte temizlik standartlarını da etkiliyormuş. Diğer taraftan haksızlıklara baş kaldıran çalışanların, sürekli İl Sağlık Müdürü’nü referans gösteren ilgili müdür tarafından başka hastanelere gönderilmekle tehdit edildiği de yine söylenenler arasında. Çalışanlarla birlikte, sağlık kurumundan hizmet alanları da huzursuz eden bu iddiaların biran önce son bulması en büyük temennimiz.

DAL-ÇIK TEŞEKKÜRÜ
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Kaşüstü Mahallesi’nde yapımı devam eden Dal-Çık inşaatının ikinci tüpünün de hizmete açılmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a teşekkür etti. Her iki tüpünde hizmete açılmasıyla birlikte bölgedeki çalışmalara devam edileceğini kaydeden Bıyık, altyapı ve çevre düzenlenmesi çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgenin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Kaşüstü’deki Dal-Çık’ın sadece Yomra’ya değil, Doğu Karadeniz’e hizmet vereceğini kaydeden Başkan Bıyık, “Karayolları Genel Müdürlüğünce, Kaşüstü Mahallemizde yapımına devam edilen tünel yolun (dal-çık) ikinci tüpü de tamamlanarak bayram öncesi hizmete açılmıştır. Bölgedeki çevre düzenlemesi ve diğer çalışmalara bayramdan sonra da ivedilikle devam edilecektir. İnşallah çalışmaların tümüyle tamamlanmasıyla bölgedeki sorunlar çözüme kavuşacaktır” açıklamasında bulundu.

EKİM’DEN UYARI VAR
Akçaabat Belediyesi, kurban kesen vatandaşlara yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uyarıda bulundu. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Vatandaşlarımız kurban kesim yerlerinin dışında kurban kesmesinler. Kesilen kurbanların atıkları çevreye veya çöp konteynırlarına atılmasın. Çöp konteynırlarına atılan kurban atıkları ve sakatatlar hava sıcaklıkları nedeniyle çevreye kötü koku yayacak ve sağlık açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet verecektir. Vatandaşlarımızın genel çevre temizliği kurallarına uyarak kurban artıklarını usulüne uygun olarak toprağa gömerek imha etmeleri çevre sağlığı için yapılacak en doğru davranış olacaktır” dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI’NDA BAYRAK DEĞİŞİMİ
Trabzon Ülkü Ocakları’nda bayrak değişimi yaşandı. Yaklaşık 1.5 yıldır Trabzon Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini sürdüren Emirhan Bostan görevini Altan Şahin'e devretti. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş görevi devreden Emirhan Bostan'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edip, yeni atanan Altan Şahin'e başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi