EYLÜL OTURUMLARI BAŞLADI
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumla başladı.

İslam âleminin Aşure Günü’nü tebrik ederek Meclisin açılışını yapan Başkan Zorluoğlu, Meclisin ikinci gününde Büyükşehir Belediyesi olarak şu ana kadar yaptıkları ve bundan sonra yapmayı planladıkları çalışmalarla ilgili gelinen nokta hususunda ayrıntılı bir sunumla Meclise bilgilendirmede bulunacaklarını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96’ıncı kuruluş yıldönümü tebrik eden Zorluoğlu, Rahmet-i Rahman’a uğurlanan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) eski Başkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’na rahmet, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Sedef’e şifa temennisinde bulundu.

Zorluoğlu, 2019-2020 eğitim-öğretim sezonunun başlaması münasebetiyle de öğrenci, öğretmen ve velilere başarı dileklerini iletti.

LEVHA KİRLİLİĞİNE SON
Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Zorluoğlu, ilk etapta Meydan bölgesini çevreleyen binalarla sınırlı, ikinci etapta Uzunsokak, Maraş ve Kunduracılar caddelerini kapsayacak sokak sağlıklaştırması ve cephe yenileme çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Başkan Zorluoğlu, “Meydan bölgesi için ihaleye çıktık. Bu çerçevede levha kirliliğini Meydan’dan başlayarak inşallah ortadan kaldıracağız” dedi.

DÖKÜM ALANLARI OLUŞACAK
Meclis üyelerinin soruları üzerine hafriyat döküm alanları oluşturulması ile ilgili çalışmaları hakkında Meclisi bilgilendiren Zorluoğlu, “Sadece Gülcemal dolgu alanının şehrimizin döküm alanı ihtiyacını karşılaması söz konusu değil.

Göreve başladığımda ilk verdiğim talimatlardan birisi, hem doğuda hem batıda döküm alanları oluşturulmasıdır. Arkadaşlarımız alanda incelemelerini yaptılar. Bu meseleyi hem doğuda, hem batıda, hem merkezde döküm alanları ilan etmek suretiyle vatandaşımız lehine çözceğiz” diye konuştu.

ÜST DÜZEY HİZMET VERİLECEK
Büyükşehir Belediyesinin şirketleri hususunda da Meclisi bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, “Belediyemizin 3 tane şirketi var. TRABEL, TURKUAZ ve TİRABİTAŞ. Bunların genel kurulları Mayıs ayı içinde yapıldı ve yönetim kurulları oluşturuldu. Yine bağlı kuruluşumuz olan TİSKİ’nin TRABSU diye bir şirketi var. Bu şirkette bizden önce kurulmuştur ve TİSKİ’deki personelin iş ve işlemleri yürütmektedir. Ayrıca, belediyemizde kullanılmayan, kâğıt üzerinde olan bir şirketi, ULAŞIM A.Ş. olarak dönüştürüyoruz.

Malumunuz taahhütlerimiz arasında Trabzon’daki ulaşımı çok daha iyi bir noktaya getirmek vardı ve bunun için ULAŞIM A.Ş.’yi kuracağımızı kamuoyuna taahhüt etmiştik. Bununla ilgili son aşamadayız, süreç işliyor. Tescili tamamlandığında Büyükşehir Belediyesinin dördüncü şirketi olarak faaliyete girecek ve Trabzon’da toplu taşımayı, otoparkları, park işlerini ve diğer ulaşımla ilgili meseleleri tek elden yürütebilecek; çok iyi idarecilerin görevlendirildiği bir şirket olarak şehrimize çok ciddi katkılar yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

NE GEREKİYORSA YAPARIZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, fındığın bölge illeri ve Trabzon için çok önemli bir stratejik ürün olduğunu ifade ederken, bu hususta ne yapılması gerekiyorsa Büyükşehir Belediyesi olarak bunu yapmaktan geri durmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk oturumu, ilgili gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanması ile tamamlandı. Eylül ayı toplantılarına bugün gerçekleştirilecek olan ikinci oturumla devam edilecek.

Editör: Haber Merkezi