BAHÇELİ GELEBİLİR
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ilçesinde gerçekleştirdiği çalışmaların ardından toplu açılışa hazırlanıyor. 20 Eylül’de ilçede toplu açılışlar gerçekleştirilecek. Kurukız bu açılışlara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de davet etti. Programı uygun düşerse Bahçeli Trabzon’a gelip açılışa katılacak. Ancak Bahçeli gelmese dahi MHP üst yönetiminden etkili isimler Şalpazarı’ndaki açılışta hazır bulunacak.

KTÜ’DE DEMİR YOLU BULUŞMASI
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, demir yolu tartışmalarının ardından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile görüşerek bilim insanları ile konuyu masaya yatırmak istedi. Bunun ardından Rektör Çuvalcı da çağrıyı karşılıksız bırakmadı, alanında uzman isimlerle KTÜ’de mini bir demir yolu zirvesi yapıldı. Zirvede demir yolunun Trabzon için önemi yeniden vurgulandı.

DAĞBAŞI TAMAM DA YA DEMİR YOLU?
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Araklı’da yapımı devam eden Araklı- Dağbaşı-Bayburt bağlantılı yolu ile ilgili konuşup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yol için talimat verildiğini belirtti.

Milletvekili Cora’ya hatırlatalım ki bu yoldan daha önemli bir beklentisi var Trabzon’un; o da demir yolu. Bu konuda şehir net bir açıklama bekliyor. Vatandaş dolayısı ile soruyor: “Dağbaşı tamam da demir yolundan bir haber var mı acaba?” Bu soru da net şekilde cevaplanmalıdır.

BBP KONGREYE GİDİYOR
Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu kongre kararı aldıklarını açıkladı. Aksu yaptığı açıklamada, “BBP Trabzon il başkanlığımız 18/10/2020 tarihinde yapılmak üzere kongre kararı almıştır. Öncelikle alınan karar hayırlara vesile olsun inşallah. Büyük Birlik Partisi’nde siyaset yapmak ayrıcalıklıdır. Büyük Birlik Partisi, Türk siyasetinde her daim var olacaktır.

Büyük Birlik Partisi Trabzon il teşkilatı olarak alınan bu karar üzerine yeniden yapılanarak ve de daha güçlü bir şekilde, daha geniş bir yapıyla, tamamen yenilerek yeni yüzler, yeni kadrosuyla beraber yeni bir diriliş başlatacaktır. Hem Trabzon hem Türk siyasetine yön verecektir. Yeniden diriliş için Trabzon’dan başlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

BAL ÇEKİLDİ
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı’na aday olan Orhan Bal, Genel Merkez’in tavsiyesi ile adaylıktan çekildi. Bal, Genel Merkez tarafından aranıp adaylık çalışmalarının takip edildiğini, pandemi nedeniyle Türkiye genelinde Genel Merkez’in almış olduğu kararla tek listeyle seçimlere gidilecek olması münasebetiyle adaylıktan çekilmesinin talep edildiğini belirtti. Bal bu tavsiyenin ardından, “Davama ve partime olan inanç, liderime olan sadakat, sevgi ve saygımdan ötürü adaylıktan çekildiğimi beyan ederim” dedi.

Bal’ın açıklaması böyle olsa da Ankara’dan öğrendiğimize göre Trabzon’a Genel Merkez tarafından talimat verilerek birden fazla aday varsa tek listede birleşim sağlayın denilmiş. Bu sağlanamayınca da başkente sadece mevcut ilçe başkanının ismi aday olarak gitmiş. Hal böyle olunca da Genel Merkez Trabzon’da tek isim olduğunu düşünmüş. Daha sonra Bal’ın adaylığı duyulunca kriz ortamı oluşmasın diye adaylıktan feragat et denilmiş. Bu iş Trabzon’da çözülebilecekken olay başkente kadar taşınmış yani. Olayın özü böyle.

MEDYADA ACAR İKİLİ
Sporda, müzikte, sinemada, tiyatroda görürüz ya da duyarız muhteşem ikililer diye. Trabzon basınında da bir ikili var. Yıllardır omuz omuza birlikteler. Adeta yapışık kardeşler gibi. Ahmet Çağlar Yıldırım ve Özgür Özdemir. Turkuaz Medya’ya bağlı Sabah Gazetesi ve A Haber’in iki acar elemanı.

7/24 koşturan, haberi sıkı sıkıya takip eden ve sonuçlandırmadan da peşini bırakmayan sahadaki gazetecilerden sadece ikisi. Siyasetin, sporun, ekonominin kısacası yaşam şartlarının bile oldukça çetin olduğu şehirlerden birisi olan Trabzon’da gazetecilik de hayli meşakkatli bir iştir. Yaz-kış demeden, mesafe nedir gözetmeden, haberi adeta yaşayan bu arkadaşlarımız hem camianın hem de bölgenin takdirini kazanmaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi