MAKAM GÜNDEMİ TALİHSİZLİK

Akçaabat Belediye Meclisinin oy birliğiyle aldığı Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e yeni makam aracı kararı kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Makam aracı kararını İYİ Partili bazı isimlerin savunmasına rağmen CHP’den aynı yönde bir açıklama gelmedi. Konuyu, CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Bayram Turan’la konuştuk. İsmi CHP Akçaabat İlçe Başkanlığına aday olacağı şeklinde de geçen Turan, yaşananları talihsizlik olarak değerlendirdi.

Turan “Akçaabat’ı Paris mi yaptık da sıra makam araçlarına geldi?” diye sordu ve meclis üyelerinin böyle bir kararı almasını da eleştirdi. Turan “Bu, hicap duyulması gereken konudur. Akçaabat bugün kimliğini kaybetmek üzeredir. Sahilden geçirilmesi düşünülen proje Akçaabat’ın kimliğini değiştirecek bir projedir. Buna karşı çıkışlarıyla gündeme gelmesi gereken Akçaabat Belediyesinin makam aracıyla gündeme gelmesi abesle iştigaldir. Akçaabat’ın öncelikli birçok sorunu vardır. Bu sorunları tartışmak yerine biz makam aracını tartışıyoruz. Yazık.” diye konuştu.

YALNIZCA İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETMEDİ…

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla yaptığı görüşmenin yanında İstanbul’da bir dizi ziyaret daha gerçekleştirdi. Bıyık, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Ali Sukas'ı ziyaret etti. Ziyaretlerinden Yomra’yla ilgili kazanımlar da edinmeye çalışan Bıyık “Yomra'mız için istişarelerde bulunduk. Misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederim.” dedi.

İŞÇİLERİN HEPSİ ÇAYKARALI MI?

Dün gazetemize ulaşan bir iddiayı kaleme almak istedik. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Forum AVM’nin hemen yanındaki EYOF Parkı’nda bir sosyal tesisi var. İddiaya göre buraya 20’nin üzerinde bir şirket üzerinden çalışan alınmış ve bu işçilerin tamamı Çaykaralıymış. Vatandaş soruyor: “Neden işe alınan kişilerin hepsi Çaykaralı? Trabzon’da yalnızca Çaykara ilçesi mi var? Neden Yomra, Araklı, Sürmene, Akçaabat ya da Vakfıkebir değil? Bunun Başkan Zorluoğlu’nun Çaykaralı olmasıyla bir alâkası var mı?”

ETKİNLİĞE KATILDI VATANDAŞLARI UYARDI

Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri, Akçaabat’ta katıldığı bir bilinçlendirme etkinliğinin ardından yaptığı açıklamayla önemli noktalara dikkat çekti. Ekim ayının Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” olarak belirlendiğini hatırlatan Sivri “Akçaabat Sebat Aile Sağlığı Merkezi hekimlerince organize edilen, meme kanserine karşı bilinçlendirme etkinliği için pazar yerinde pembe kurdelelerimizi takıp, insanlara meme kanseri taramasının önemini anlattık. Meme kanserine erken evrede tanı konması, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırır. Bu yüzden düzenli kontrollerinizi mutlaka yaptırın. İlimizde Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi ve Akçaabat Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) ve Aile Hekimliklerine müracaat ederek gerekli bilgilere ulaşabilirler.” dedi.

Editör: Haber Merkezi