BAYRAKTAR ‘YOKUM’ DEDİ
31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için konuşulan en önemli isimlerden Eski Bakan ve Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bayraktar, “Değerli Kardeşlerim; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için benim adamın geçtiğini duyuyorum. Öncelikle Trabzon Belediye Başkanlığının büyük bir şeref olduğunu belirteyim. Ancak aday olmadığımı ve Belediye Başkanlığı yapacak durumumun olmadığını ifade etmek isterim” dedi.

SAĞIROĞLU KARARINI AÇIKLADI
Trabzon'da yerel seçimler yaklaşmasıyla birlikte aday adaylığı açıklamaları da peşpeşe gelmeye başladı. Son olarak Yomra ilçesi mevcut belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu da gelecek dönem için kararını açıkladı. Yola devam sinyali veren Sağıroğlu şu ifadeleri kullandı: “‘İnsana hizmet’ odaklı belediyecilik anlayışımızla siz değerli Yomra halkımızın taleplerini karşılayacak projeleri yine siz değerli halkımızın hizmetine sunmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştığımızdan asla şüpheniz olmasın. Hak, hukuk ve adalet anlayışına bağlı bir şekilde mazlumun yanında zalimin karşısında olmaya davet edeceğimizden de asla şüpheniz olmasın. Bugün Trabzon’un yaşanabilir en cazip ilçelerinden biri haline getirdiğimiz bu güzel Yomra’mızı bugünden sonra da el ele, omuz omuza yine sizlerle ileriye taşıyacağız. Bundan dolayı sizler, bugünlere gelmemizin en önemli parçasısınız. Belediye olarak sizlere kapımız her daim açıktır. Sizlerin sorunlarına ortak olmak, derdine derman olmak bizim öncelikli görevlerimizdendir. Bunu hiçbir zaman unutmamanızı isterim.”

YOMRA’YA KADIN ADAY ADAYI
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte aday adaylıklarının yavaş yavaş açıklanmaya başladığı Trabzon'da, bir aday adayı da Yomra'dan geldi. AK Parti'den Yomra Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Tülay Adanur, şu sözlere yer verdi. ''Trabzon’un özellikle son dönemde yıldızı parlayan en nadide ilçeleri arasında yer alan Yomra İlçesi’nin Belediye Başkanlığı görevine talip olmak adına, mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum AK Parti’den aday adayı olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

TRABZON’DA GYA BELİRLENDİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında bu yılın mayıs ayında imzalanan protokol gereği “Trabzon İli Gürültü Azaltım Senaryolarının Geliştirilmesi Projesi” birinci koordinasyon toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, TÜBİTAK MAM yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri ile ilgili kurumlardan görevlilerin katıldığı toplantıda Trabzon İli Stratejik Gürültü Haritaları baz alınarak Trabzon’un içerisinde gürültü azaltım senaryolarının uygulanacağı Gürültü Yönetim Alanları (GYA) belirlendi. Toplantıda ayrıca belirlenen Gürültü Yönetim Alanlarında uygulanabilecek önlemler ve ileriye yönelik senaryolar üzerinde görüşmeler gerçekleştirdi.

RESİM ÇALIŞTAYI BAŞLIYOR
Trabzon İl kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl birincisi organize edilen ve “ArTrabzon Trabzon’un 61 Yüzü” temasını taşıyan ulusal resim çalıştayın ikincisi bu yıl 12-16 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak. 12 Kasım Pazartesi günü saat 14:00’de 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı Atatürk Heykeli önünde yapılacak olan törende açılış konuşmalarının ardından folklor gösterisi, Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi yer alacak. Daha sonra ressam Prof. Dr. Alaybey Karoğlu’nun performans gösterisinin ardından öğrencilerle birlikte resim çalışması gerçekleştirilecek. 5 gün sürecek çalıştayın sonunda yapılan resimlerle 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17:30 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergi açılışı yapılacak.

Editör: Haber Merkezi