RUHU ŞÂD OLSUN
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 10 Kasım mesajı yayınladı. Ustaoğlu “Tarihe mâl olmuş, tarihin seyrinde asırlarca unutulmayacak derinlikte izler bırakan şahsiyetler, vefatlarının ardından sadece yas tutmakla değil, düşünceleriyle, geride bıraktıkları eserlerle, büyük fedakârlıkları ve gayretli çalışmalarıyla daha çok yâd edilir. Bizler de büyük emeklerle kurduğu, ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin asil fertleri ve yılmaz savunucuları olarak, vefatının 81. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, övgüyle ve özlemle anıyoruz.

Milletimizin her bir ferdinin canından üstün tuttuğu vatanımızı işgallerden kurtaran, sonrasında Cumhuriyetimizi kuran ve bugünlere gelmesinde fiilî ve fikrî mücadelesiyle dünyanın imrendiği bir irade ve liderlik örneği ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla ve rahmetle yâd ediyorum. Ruhu şâd olsun!” dedi.

SAYGIYLA EĞİLİYORUZ
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Atatürk’ün ölümünün 81. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada “Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın Büyük Önderi, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgesi, ebedi Başkomutanımız, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 81. yılında büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyoruz.

Bugün bu topraklarda özgür ve onurlu insanlar olarak yaşayabiliyorsak bunu büyük Atatürk'e ve kahraman silah arkadaşlarına borçluyuz. Türk Milleti büyük Ata’sının ışığında medeniyet yürüyüşünü sonsuza dek sürdürecektir. Sadece anarak değil yaptıklarını, ilke ve devrimlerini anlayarak, ebediyete intikalinin 81. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANLAMAKTIR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin umudu olduğunu aktaran Kuvvetli, “10 Kasım’ı bir hüzün günü olarak görmek yerine aziz Atatürk’ün mücadeleci kişiliğini, milli duyarlılığını anlamak, manevi yönünü daha iyi tanımak, tanıtmak için eşsiz bir fırsata dönüştürmek gerekmektedir.

Aziz Atatürk hiç kimseyi aldatmadan, ülkesi ve milleti için koyduğu hedeflere yılmadan yürüyerek; aleyhinde bulunan çevrelere, yolundan çevirmeye çalışan şer odaklara aldırmayarak önündeki tüm engelleri birer birer aşmasını bilmiş ve bu sayede Türk milletinin umudu olmuş, Türk vatanına yepyeni bir çığır açmıştır.

Bu düşüncelerle, ölümünün 81'inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kurucu kahramanlarımıza, tüm aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun.” dedi.

TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMALIYIZ
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Ekim mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 81. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. Mustafa Kemal’i anlamak; yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkarmak, milli kültürümüze sahip çıkarak yeniden büyük bir medeniyet tesisi için çalışmak demektir.

Bağımsızlık uğrunda karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak milletine bağımsızlığını armağan eden, büyük başarılarla dünya milletlerine örnek olan Atatürk'ün bize sunduğu değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Kurtuluş savaşımızın önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

ÖZLEMLE ANIYORUZ
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gökhan Gedikli mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulusumuzun kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının yıldönümünde özlemle, saygıyla, hasretle ve şükranla anıyoruz.

Bugün, bağımsız bir Ulus olarak yaşamamızı Mustafa Kemal Atatürk'e ve O'nun dava arkadaşlarına borçluyuz. Kalbimizdeki ATATÜRK sevdası asla bitmeyecek, daha da artarak devam edecektir. Büyük Önder Atatürk'ü unutmadık, unutmayacağız, unutturmadık, unutturmayacağız. ATA'mızı ve dava arkadaşlarını özlemle, saygıyla, hasretle ve şükranla anıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi