ZORLUOĞLU HIZLI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’ olarak açıklanan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu önceki gün Trabzon’a ayak basmıştı. Havalimanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Zorluoğlu, şehir turunun ardından çeşitli ziyaretler gerçekleştirmişti. Zorluoğlu dün de memleketi Çaykara’ya gitti. Önceki gün, “Eğer İl Başkanımız Haydar Revi müsaade ederse yarın köye gidip mezarları ziyaret edip evin kapısını bir açmak isterim” diyen Zorluoğlu dediği gibi yaptı ve soluğu babaocağında aldı. Of ve Çaykara’da vatandaşlarla çay sohbeti yapan Zorluoğlu, iki günde şehirde bir sempati oluşturdu.

MAÇ SKORU EŞİNDEN..

Murat Zorluoğlu’nun önceki günkü programı arasında Trabzonspor-Konyaspor müsabakası da vardı. Protokolde yerini alan Zorluoğlu’nun heyecanına biz de şahit olduk. Bir fotoğraf üzerinden oluşturulan, “Trabzon’a Fenerli başkan” algısı çok sürmeden başarısızlıkla sonuçlanan Zorluoğlu’nun penaltı atışı ile başlayan sevinç hali hemen gelen 2. golle adeta tavan yaptı. Gollerin sevincini yanındakilerle paylaşan Zorluoğlu’nun Başkan Ağaoğlu ve Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile sevinci görülmeye değerdi. Öte yandan Murat Zorluoğlu’nun eşi ile birlikte gittiği statta maç öncesi Haber 61’den Tuncay Lakot mikrofonlarına skor tahmininde bulundu. Maçın zor geçeceğini düşünen Vali Zorluoğlu skor vermekten çekinse de eşleri hanımefendi 3-0 tahmininde bulununca Sayın Zorluoğlu da ‘Eşimin tahminine katılıyorum’ dedi. Maç sonunda Lakot yine hanımefendiye mikrofon uzattı ve ilk kez bir stadyumda maç izlediğini belirterek, “Mutluyum” dedi. Bir nevi Zorluoğlu ve eşinin ayağı uğurlu geldi. Zorluoğlu da maçın ardından yaptığı paylaşımda, “Ayağımız hayırlı geldi. İnşallah bundan böyle galibiyet serisi devam edecek. Teknik heyet ve futbolcularımızı kutlarım. Tebrikler Trabzonspor” mesajını paylaştı.

O ÇİÇEKLER HANIMEFENDİYEYMİŞ!

Cumartesi günkü manşetimiz, “Şerif İYİ’ye göz kırptı” haberiydi. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun Trabzon Havalimanı’nda elinde tuttuğu çiçekleri o an havalimanında bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a verilişini AK Parti’den yeniden aday olmayacağını açıklayan Bıçakçıoğlu’nun İYİ Parti’ye göz kırpması olarak yorumladık. Tabi biz haberciyiz ve elimize ulaşan fotoğrafın yorumunu bu şekilde yaptık. Eminiz ki herkes de aynısını düşünürdü. Ancak bu haberin altında başka nedenler de arayan çıkabilir. Çıktı da zaten. Biz her zaman haberin en tazesini, en çarpıcı olanını, en okkalısını vermenin derdinde olan bir gazeteyiz. Ancak tüm bunları yaparken insanları asla rencide etmemeye de azami derecede özen gösteririz. Bu haberde de bunu yaptığımızı düşünüyoruz. Bize söylenen o çiçeklerin sahibi aslında Koray Aydın değil, tesadüf bu ya Aydın’la aynı uçakla Trabzon’a gelen Başkan Bıçakçıoğlu’nun eşiymiş. Başkan Bıçakçıoğlu, eşine özel gün kutlaması için hazır ettiği çiçekleri nezaketen o an araçtan inen Koray Aydın’a takdim etmiş. Haliyle fotoğraf çekilince de ortaya bu haber çıktı. Yoksa Beşikdüzü’nde yapılmayanları yapan,  olduğu gibi davranan Sayın Başkan Orhan Bıçakçıoğlu’nu seviyoruz ve takdir ediyoruz. Başkanımıza karşı kafamızın içinde ikinci bir plan asla yok olamaz da…

ŞİMDİ MODA KİREÇHANE

Trabzon’un Kireçhane Mahallesi’nde kurulan kadınlar pazarı bayadır herkesin dilinde. Gerçekten güzel bir pazar yeri gidip görmenizi tavsiye ederiz. Ancak şunu belirtmeden geçemeyeceğiz. Sırf asgari ücretli bir işte çalışmak için köylerindeki evlerine kilit vuranlar, ‘Organik Pazar’ diye her hafta oraya koşuyor. Altın yumurta yumurtlayan tavuklarını kesip köyleri boşaltanlar köy pazarından üzeri b..lu yumurtayı 2 TL’den alıyor. Ne günlere kaldık.  

Editör: Haber Merkezi