ÖNEMLİ BİR GÜÇ
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basının, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biri olduğunu belirtti.

Demokrasinin vazgeçilmez unsurları ve temel taşlarından olan basının her zaman ve her yerde doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğünü sağlayan en etkili araç olduğunu vurgulayan Balta, sürekli kendini yenileyerek daha kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda çalışan, kamuoyu ve kamu arasında köprü kuran, kamuoyunun nabzını tutan, ülkenin gelişen ve güçlenen demokrasisine önemli katkıları olan basının görevini büyük gayretler sarf ederek yerine getirdiğine dikkati çekti.

Balta, medyanın bağımsızlığının en iyi biçimde sağlanması için hukuki düzenlemeler kadar, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymalarının, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygıyı esas almaları ve toplumsal sorumluluğu göz önünde bulundurmalarının da önemli olduğuna işaret etti.

TOPLUMUN GÖZÜ KULAĞI
Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı. Alper “Mesajında demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından biri olan basınımız; demokrasimizin gelişmesinde, birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde önemli role sahiptir. Kamuoyunun hızlı, doğru ve tarafsız haber alması için gecesini gündüzüne katarak çalışan bu bağlamda toplumun hem gözü kulağı hem de sesi olan gazetecilerimizin; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, hayatını kaybeden gazetecilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.” dedi.

VAZGEÇİLMEZ UNSUR
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. “Gazetecilerin aldıkları bilgiyi hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmek gibi kutsal bir görevi vardır.” diyen Ekim “Biz yerel yöneticiler olarak basınımızın doğru, tarafsız ve önyargısız haberlerini önemsiyoruz. Yerel ve ulusal basında faaliyet gösteren yerel basının görüş, öneri ve eleştirileri bizlerin gelişimi açısından önemlidir.

Gazetecilik, ülkelerin de gelişiminde vazgeçilmez bir unsurdur. Bu önemli görevi hakkıyla icra eden ve halkımızı bilgilendirmek için mücadele eden tüm basın mensubu arkadaşlarımız takdiri hak ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla; gece gündüz demeden çalışarak kamuoyunu bilgilendirmek için mücadele eden, tüm basın mensuplarımızın gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

TAKDİR EDİYORUZ
Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961 yılından bu zamana 10 Ocak tarihinde kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü unutmadı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saati zor şartlar altında haber peşinde koşarak toplumun köprülerini inşa etmektedir. İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu üstlenen basın mensuplarının her noktaya temas ettiğine inanıyoruz.

Küreselleşen dinamikler çerçevesinde meslek ilkelerini ve etiğini temel prensibi haline getiren gazetecilerin zaman zarfı fark etmeksizin bilinçlendirme ve haberdar etme aksiyonlarında gösterdikleri çabanın altını çizmek gerekir. İşlev bakımından her katmanda her nabızda var olma zorunluluğu ile mesleklerini icra eden gazetecilerimizin gücünü ve çabalarını takdir ediyoruz.”

KAMU HİZMETİ, MESLEKİ SAYGINLIK
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. İşte Kuru’nun mesajı: “Bazı meslekler için önemli günler vardır. İşte 10 Ocak da gazeteciler için bu günlerden birini teşkil eder. Bu günler, milli ve uluslararası günler olarak da yer alır. Bu günde Gazetecilerin görev sorumlulukları bir kez daha anlamlandırılmaktır. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfımız’da (TÜRKAV) basın çalışanlarının, gazetecilerin görev ve sorumluluklarının önemini öteden beri ifade ederek gelmektedir.

Günün her saatinde ve her şartında varlığı olan gazetecilerin 10 Ocak toplumda ki mesleki saygınlığıdır. Toplumun haber alma hakkı aslında Kamu hizmeti olarak da değerlendirildiğinde TÜRKAV’ın kamu hizmeti sorumlulukları nedeniyle de katkıları ve görüşleri olmaktadır. Sizin bilginiz karşınızdakinin anladığı ise gazetecilerin sorumlulukları çok daha önemli hale gelmektedir.”

Editör: Haber Merkezi