FUARA YOĞUN İLGİ
Trabzon'da dün DOKKAF 2020 “Yetenek Her Yerde” temasıyla Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı yoğun ilgi gördü. Fuarda üniversite öğrencileri kariyerleri öncesi meslek temsilcileri ile tanışma şansı yakaladı. Fuarda gazetemiz de yerini aldı.

MERMERTAŞ MUĞLA’YA ATANDI
Basın İlan Kurumu Trabzon İl Müdürü Muharrem Mermertaş, Muğla İl Müdürlüğüne atandı. Mermertaş, atamasını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu. Mermertaş, “Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’muzun kararı ve Genel Müdürümüz Sayın Rıdvan Duran’ın teveccühleri ile Muğla Şube Müdürü olarak görevlendirildim.

Kurumumuzun şahsıma gösterdiği teveccühe layık olmak için kamu hizmeti bilinciyle Muğla’da 25 Mart’tan itibaren çalışmaya devam edeceğim. Beni bu göreve layık gören Sayın Genel Müdürüm Rıdvan Duran ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Trabzon’daki sevgili dost ve meslektaşlarıma bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Akçaabatlı muhtarlar, CHP ilçe başkanı Mustafa Bak ve yeni yönetimi ziyaret ederek başarılar diledi. Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli ve beraberindeki muhtarlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. olağan kongresiyle Akçaabat ilçe başkanı olarak bayrağı devralan Mustafa Bak ve ilçe yönetim kurulunu parti binasında ziyaret etti. Parti binasında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Bak, Akçaabatlı muhtarları “Demokrasimizin temel taşları kıymetli muhtarlarım hepiniz hoş geldiniz” diyerek karşıladı.

HUKUK DUVARINA TOSLADILAR
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkında yalan, hakaret ve iftira içeren haberler yapan Cumhuriyet Gazetesi’nin hukuk duvarına tosladığını ifade etti. Cora, “Yalan, hakaret ve iftira içeren haberler yaptıktan sonra hukuk duvarına toslayan malum gazete ‘Cevap ve Düzeltme’ metnini yayınladı. Müfteri tasmasını boynuna böyle geçirdi. Habercilik yönünden rezil bir gün yaşadılar” ifadelerini kullandı.

ARKASINDA KİM VAR?
Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Murat Zeki Solak son günlerde tartışma konusu olan hakem hataları üzerine konuştu. Solak bakın neler söyledi: “Özgüç Türkalp denen hakem, 2005’te Konya’da Anelka’nın kolu ile attığı golü verdiği için buna 5 yıl üst düzey maç verilmedi. 2012 idi sanırım 3. Lig’e terfi maçında Yomraspor- Sivas 4 Eylül maçında Yomraspor’u katletmişti ve maçtan sonra hakkını yediği Yomrasporlu futbolcuların elinden kurtulmak için sahanın etrafında 100 metre koşucu gibi kaçan bu adam 15-20 yıldır MHK İçinde neden tutuluyor, kim var bunun arkasında?”

HAZARALAR DOLU DOLU
Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül düzenleyecekleri etkinlikle ilgili açıklama yaptı. Her yılın mart ayında dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de Hazara Türklerin büyük lideri Üstad Abdulali Mazari’nin anıldığını belirten Gül “Anma programların 25.si 14 Mart 2020 Cumartesi günü Trabzon Ortahisar Belediyesinin yeni binası altındaki çok amaçlı salonunda gerçekleştirilecektir.” dedi.

Gül şöyle devam etti: “Bu yıl anma programı Prof. Dr. Bilgehan Atsız Gökdağ, Araştırmacı Yazar Abbas Diljo, Dr. Asef Muballiğ ve Gazeteci Abbas Gaznevi’nin katılımı ile yapılacak. Hidayet Şahristani ve Abdulgafur sarşar’in dombra eşliğinde dinleyicilerle bir araya gelecekler. Bu etkinliklerin amacı Türkiye ve Afganistan arasındaki kültür köprüsünü güçlendirmektir. Anma programında Türkiye’nin çeşitli illerinden konuklar ağırlanmaktadır. Tüm halkımız davetlidir.”

BAŞSAĞLIĞI VE GEÇMİŞ OLSUN
Akçaabat Hıdırnebi Yaylası’nda elektrik akımına kapılması sonucu biri yaralanan, diğeri hayatını kaybeden zabıtalarla ilgili açıklama yapıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “İlçemiz Hıdırnebi Yaylası’nda Elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Rüstem Çabuk’a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır dilerim. Aynı kazada yaralanan mesai arkadaşımız İzzet Tutkun’a da acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi