BÜYÜKŞEHİRDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde beklendiği gibi bayram sonrası hızlı başladı. Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yeni yönetim anlayışı çerçevesinde dün sabah iki daire başkanını görevden aldı. Karara göre, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu ile Kültür Daire Başkanı Zekeriya Ertürk artık bu görevlerinde olmayacaklar. 2009’da göreve başlayan ve 2014’ten beri de daire başkanı olan meslektaşımız Yoloğlu uzman kadrosuna atandığı öğrenilirken, Sosyolog ve İlahiyatçı olan Zekeriya Ertürk’ün ise Şube Müdürü olarak görevine devam edeceği belirtildi. Ertürk’ün yerine Hüseyin Hilmi Saran’ın getirileceği belirtilirken, Yoloğlu’nun yerine ise Zorluoğlu’nun yakın ekibinden atama yapılacağı öğrenildi. Bu hafta içi atamaların gerçekleşmesi bekleniyor. 

CORA’NIN İZLANDA TEPKİSİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cor’a, A Milli takımımızın İzlanda’da kaldığı skandal muameleye sert tepki verirken, bu ülke ile yapılacak olan ikinci karşılaşmanın da Trabzon’da oynanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Hem insan vicdanı hem de spor ahlakı ve ruhu ile bağdaşmayan, diplomasi anlamında da asla kabul edilemez, içinde ırkçılık barındıran bu muamele karşısında devlet olarak gerekli bütün adımları attıklarını da vurgulayan Cora, “Şenol Güneş ve futbolcu kardeşlerimizin de kendilerine yapılan bu saygısız davranış karşısında en güzel cevabı sahada vereceklerine yürekten inanıyoruz. Devlet ve millet olarak milli takımımızın yanındayız” dedi.

KUDU’DAN BOL SORULU CEVAP

AK Parti Trabzon İl Başkanvekili Hasan Dilekoğlu’nun İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli’ye yönelttiği eleştirilere İYİ Parti Trabzon Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Beytullah Kudu’dan cevap geldi. Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: “Milletimiz bilmeli ki; destursuz, düstursuz ancak ayıp örtme, aklanma, bir yerlere yaranma, yedek bırakılmaktan sıkılma, can havliyle sahaya atılma ve son çırpınışlar olarak sahiplerinin sesi olmaya çalışanlar bizi asla ilkesiz siyaset zeminine çekemeyeceklerdir. Açıklama yapan Sn. Dilekoğlu’na sormak isteriz; Dün FETÖ’cülükle itham ettiğiniz Bülent Arınç saraya taşınınca sesiniz çıkabildi mi? Memleketine gelen Millet İttifakı'nın adayını eleştirdiniz, peki sizin adayınızın eline tutuşturulan kağıttan Diyarbakır’da  kürtçe açıklama yapmasını yorumlayabildiniz mi? Adıyamanlı olan Esenler  Belediye  Başkanına sessizliğinizi anladık ancak Rizeli olan TOBB Başkan yardımcısı Kopuz'un Pontus benzetmesine sessiz kalmanızı siz anlayabiliyor musunuz? Partinizin Öcalan ile tekrar mektuplaşma sürecini başlatmasını ve bu mektuplarla HDP seçmenini sizin lehinize hareket ettirme uğraşını görebildiniz mi? Bir eğitimci olarak İYİ PARTİ'ye ip demekteki kelime oyununuzu görmezden gelebiliriz ancak biz iyilik kervanını yürütürken kimlerin ne dediğini, bize nasıl hitap ettiklerini umursamazdan geliyoruz.”

AVRASYA NE İSTİYOR?

Meslektaşımız Halil İbrahim İleli dün sosyal medya hesabından dikkat çeken bir konu paylaştı. Önemli gördüğümüz paylaşımı bizler de aynen aktarıyoruz: “Vakıf üniversitesi ne için kurulur ve amacı nedir? Aslında bu sorunun cevabını verince şehrimizde ki vakıf Üniversitesi’nin ne yaptığı ve ne yapmadığını anlarız. Üniversiteler bilim yuvasıdır. Öğrenci yetiştir. Ülkenin kalkınması için, topluma faydalı bireyler yetiştirir. Ancak biz Avrasya üniversitesi yetkililerinden sürekli para ve bina sözcüklerini duyuyoruz. Ekonomiye katkı sağladıklarını ve bilmem ne kadar öğrenci den bilmem ne kadar para girdisini şehre soktuklarını dinliyoruz. Avrasya üniversitesinin kuruluş amacı para kazanmak mı sorusuyla da sürekli karşılaşıyoruz. Öğrenciler üniversiteden memnun mu sorusunu öğretim gören öğrencilere sorduğumuzda ise hiç de olumlu cevaplar alamıyoruz. Avrasya bu şehirden destek görmek istiyorsa asıl yapması gerekeni yapmalı, yani bir an önce vasıflı eğitim vermeye başlamalı...”

DOLMUŞ İŞİ YALAN MI OLDU?

Trabzon Şoförler Odası’nda dolmuşların yenilenmesi anlamında şu sıralar derin bir sessizlik var. İddiaya göre örnek diye getirilen araçlar dolmuş hattı sahipleri tarafından pahalı bulunarak beğenilmemiş ve iş şimdilik askıya alınmış. Ancak vatandaş artık isyan noktasına geldi. Bakın millet ne diyor: “Yıl 2019 ama Trabzon'da hala kliması olmayan 2000 model dolmuşlar kullanılıyor! Artık birileri bu işe el atmalı. Plaka 2 Trilyon Araç 10 Bin TL. Yaza yaza bir hal olduk, ama değişen bir şey yok maalesef.” Kimse şehrin geleceği ile kendi menfaatleri uğruna oynamaya kalkmasın. Şehirde kazanılan parayı şehrin paydaşlarının hizmetine kullanamayacaksınız bu millet ahır gibi araçlarda daha fazla yolculuk yapmaz.

Editör: Haber Merkezi