KENT KONSEYİ BÜYÜKŞEHİR’DE
Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse başkanlığında kent konseyi yürütme kurulu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Köse, “Şehrimiz için öncelikli olan Turizm sektörüdür. Turizmi kaybedersek Trabzon’u kaybederiz. Turizm noktasında Akçaabat’ın şehrimize, bölgemize katkısı çok fazladır. Bu noktada Akçaabat Turizm yönünden özellikle desteklenmeli. Akçaabat’a ses getirecek, büyük bir proje yapmalıyız” şeklinde konuştu. Köse Akçaabat’ın sorunlarını ve isteklerini de Başkan Zorluoğlu’na sıraladı. Zorluoğlu ise Akçaabat’ın Trabzon için önemini vurgulayarak, “Şehrimiz için turizm çok önemlidir. Akçaabat’ta Trabzon’un turizm açısından içe doğru açılabilme özelliğine sahip olan ilçemizdir. Trabzon’un en önemli sahilleri de Akçaabat ilçemizde bulunmaktadır. Bu şehrin vizyoner yüzü, nefes alacak yüzü Akçaabat’tır. Biz Akçaabat’ı Ortahisar İlçemizle bir bütün olarak görüyoruz. Akçaabat Belediye Başkanı Sayın Osman Nuri Ekim İle iyi şeyler yapacağız. Diyaloglarımız kuvvetli. Sürekli istişare halindeyiz. Akçaabat ile ilgili yapılması planlanan projelerde mutlaka Akçaabat Belediyesinin ve Akçaabat halkının görüşlerini, düşüncelerini alırız. Zaten olması gereken de budur” İfadelerini kullandı.

UÇAK BİLETİ MASAYA YATIYOR
Türk Hava Yolları ve diğer uçak firmalarının Trabzon’a uyguladığı fiyat tarifesi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündem oldu. İYİ Partili Davut Çakıroğlu, “THY’nin veya diğer hava yollarının Trabzon’a uyguladığı fiyat tarifeleri belli. Trabzon’a gelmek rüya haline geldi. Burada hala toprağından geçinen insanlar var Bunlara uygulanan fiyatlar diğer büyükşehirlere uygulananın kat ve kat üzerinde. Bakanımız Trabzonlu. Belediye başkanlarımız, bakanımızla sık sık görüşüyor. Antalya’ya 94 lira, Trabzon’a 700 lira bilet fiyatı. Trabzon’un bu konuda sesleri olmalarını talep ediyorum” dedi. Bunun üzerine oturumu yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile görüşeceğini ve masaya yatırılacak konuların başında uçak bilet fiyatlarının bulunduğunu açıkladı.

MEYDAN ÇEVRESİ ELDEN GEÇECEK
Trabzon’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yerel seçimler öncesinde Trabzon’da açıkladığı Meydan Parkı’nın etrafının sokak sağlıklaştırma projesi hayata geçiyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne konu ile ilgili gelen madde oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre masrafların bir kısmı bölgedeki iş yerleri sahipleri tarafından karşılanacak. CHP’li Turgay Şahin tarafından sorulan, “Yüzde 50 masraflar iş eri sahiplerinden karşılanacak. Şayet orada iş yeri sahibi ben olarak buna katılmasam güçlük çıkarsam, bu parayı ödemesem proje ne olacak? Yaptırım var mı?” sorusuna Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Murat Üçüncü, “Belediye yaptırdıktan sonra bu kişilere yüzde 50hibe ödenmesi için gerekli belge düzenlenecek. Belediye tarafından cari hanesine borç yazılacak. Su faturası, doğalgaz faturası gibi belediyeye ödemek zorunda. Yasal dayanağı var” şeklinde yanıt verdi.

DÜNYANIN FINDIĞI BURADA
Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Sırrı Eren bölgenin önemli ürünü fındığın sadece dış piyasa ürünü olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, “Fındık bölgemizin en önemli ürünü. Daha önce Ticaret Borsamızın gerek fındık ihracatı noktasında gerekse de fındığın iç piyasada tüketiminin artırılması adına çok güzel çalışmaları oldu. Fındık tanıtım grubu da aynı yönde çalışmalarda bulundu. Biz de fındığı tanıtıcı çalışmalara destek verme arzusunda olduğumuzu belirmiştik. DOKA destekli etkinliklere katkı verecek ve 2-8 Ağustos tarihleri arasında sosyal medya kapsamlı etkinlikler yapacağız. Dünyanın tükettiği, çok önemli markaların çikolatalarında kullandığı fındığı Karadeniz’de üretiyoruz. Bu yüzden slogan olarak “Dünyanın Fındığı Burada” diyoruz.” şeklinde konuştu.

MECLİS’TE BULUŞTULAR
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ve Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Mahmut Aksu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldi. Mahmut Aksu’nun Meclis’te en son merhum milletvekili Mustafa Cumur’u ziyaret ettiğini ifade eden Cora, geçmişi yad ettiklerini söyledi. Cora, “Trabzonspor eski yöneticisi kıymetli abim Sayın Mahmut Aksu bey ile Meclis’te bir araya geldik. Gazi meclisimize en son merhum vekilimiz Mustafa Cumur’u ziyaret için gelmişti. Aynı yerde oturduk, sohbet ettik. Geçmişi yad ettik. Siyasi yolculuğumuzda emeği, payı, duası çoktur. Her zaman üzerimizde hatırı vardır. Ziyareti nedeniyle kendisine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi