REİS’E MESAJ!
Önceki gece babaocağı Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölge ziyaretleri devam ediyor. Dün Bayburt ve Gümüşhane’yi ziyaret eden Erdoğan, bugün ise sel afetinin vurduğu Ordu’yu ziyaret edeceği belirtildi. Yarın ise Trabzon’da bir dizi programa katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da dahil olduğu bakanlar da eşlik edecek. Öte yandan AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’ndan da Erdoğan’a mesaj var. Sosyal medya hesabından Erdoğan ile olan fotoğrafını paylaşan Köseoğlu, “Şehrime, Trabzon’uma, evine hoş geldin REİS” notunu düştü.

HAMZAÇEBİ’YE YENİ GÖREV
Olağanüstü Kongre sesleri ile inleyen ancak beklenilen kongre kararı çıkmayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde MYK açıklandı. Buna göre Parti sözcüsü Faik Öztrak olurken, CHP Genel Sekreterliği’ne Trabzonlu hemşehrimiz Akif Hamzaçebi getirildi. Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve Haluk Koç gibi isimler ise yeni MYK’da yer almadı. 

TTSO BAKANLIKTA
TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’ya nezaket ziyaretinde bulundu. TTSO heyeti, bugüne kadar yürütülen projelerdeki desteği için Soylu’ya bir kez daha teşekkür ederken, görevinde başarı dileklerini iletti.

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR!
Devletin hantal yapısı ve yavaş işleyişi vatandaşların devlet dairelerinde yapacak olduğu bütün işlemlere önemli engel teşkil ediyor. Sistem ve işleyişten dolayı çoğu kimse önemli mağduriyetler yaşamakta. Dün bir vatandaş aradı bizi. Bakın neler anlattı: “Bir bankayla ödeme konusunda yaşadığım sıkıntıdan dolayı icralık olmuştum. Sonrasında bankanın avukatlarıyla konuşarak borcumu yapılandırdım ve ödedim. Sonrasında borcumu ödememe rağmen icramın kalkmadığını öğrendim. 2’nci icraya giderek çalışan memur arkadaşa neden icramın kalkmadığını sordum. Memur arkadaştan aldığım cevap karşısında şok oldum. İcramın devam etmesinin nedeni dosyamda 70 kuruşluk borç görünmesiymiş. Bu kadar para ödemişsiniz bu kadar sıkıntı çekmişsin her şey 70 kuruşta kilitlenmiş kalmış. Bu konuda neden uyarılmadığımı da hala anlamış değilim.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi hantal yapıdan ve işleyişten bir an önce kurtulmalıyız.

YAP VE GİT!
Trabzon’un elektrik dağıtım işini üstlenen AKSA firması aynı zamanda doğalgaz işini de yapıyor. Elektrikte vatandaşları canından bezdiren firma doğalgazda da aynı politikayı izliyor. Kentin ana damarı olan meydan civarına doğalgaz şebekesi döşeyen firma çalışmaların ardından dağınık bir ortam bırakması tepkilere neden oluyor. Ara yolları doğalgaz için iş makineleri ile talan eden firmanın elemanları yolu onarmadan olay yerinden ayrılıyor. Vatandaşlar ise araçların kırıldığını ifade ederek, “Böyle çalışma olmaz. Hizmet tabi gelecek. Ama yaptığın işi de layıkıyla yapmalısın. Bu araçların parasını AKSA ödemeli” dediler.

YOLLAR NEDEN KARANLIK
Trabzon’da yollarda ciddi bir sıkıntı var. O da yeteri kadar aydınlatma olmaması. Bu yollar öyle mahalle arası yollarda değil yani uluslararası yollar. Maçka yolu, Çarşıbaşı yolu, Sürmene yolu gibi yollar. Yeteri ışıklandırma olmadığı için kazaya davetiye de çıkıyor. Konu Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’a defalarca iletilmesine rağmen hala daha somut bir adım atılmadı. Bu yollarda yetersiz ışık nedeniyle bir kaza olması durumunda sorumlusu kim olacak merak ediliyor?

Editör: Haber Merkezi