USTAOĞLU: KARDEŞLİK PEKİŞECEK

Bugün Kurban Bayramı ve işte Trabzon bürokrasisinin bayram mesajlarından bazıları… Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: “Tüm güzelliklerin bir arada yaşandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği, yüreklerin bütünleştiği; sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı, dostlukların tazelendiği bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Sevgi, kardeşlik ve dayanışma duyguları içinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın, milletimizin yüreğine huzur vereceğine, toplumsal bütünlüğümüzü pekiştireceğine olan inancım tamdır. Bu mübarek günlerin tüm İslam âlemiyle birlikte bizlerin de beraberliğini, kardeşliğini pekiştirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”

BALTA: DARGINLIKLAR UNUTULACAK

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta: “İslam aleminin en önemli günlerinden biri de dayanışma ve kardeşliğin pekiştirildiği Kurban Bayramı'dır. Paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı'na millet olarak kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı'nın getirdiği manevi iklim vesilesiyle akraba ve komşu ziyaretleriyle sevdiklerimizle buluşacak, dargınlıklarımızı unutacak ve çocuklarımıza dini bayramımızın barındırdığı hoşgörü, sevgi ve dayanışma ruhunu aktaracağız.”

REVİ: BOLLUK VE BEREKET 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi: “Mübarek Kurban Bayramı’nın bütün İslam Dünyasında birlik, beraberlik, bolluk ve bereket içerisinde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramı maddi ve manevi zenginliklerimizin paylaşıldığı mübarek bir gündür. Bizler Müslümanlar olarak yüce Allah’ın bizlere nasip ettiği imkânları din kardeşlerimizle mağdur ve mazlum coğrafyalar ile ve çevremizde bulunan ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalıyız. AK Parti olarak kurulduğumuz günden beri ülkemizde ve bütün İslam dünyasında ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sahip çıkmaya ve elimizdeki imkânları her zaman onlarla paylaşmaya özen gösteriyoruz. Mübarek Kurban Bayramımızın da bu hassasiyetlerle gerçekleşeceğini ümit ediyorum.”

ZORLUOĞLU: ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Biz kullarının, Yüce Mevlâ’ya yaklaşabilmesine vesile ibadetlerden biri olan kurban, gönül huzurumuzun yanında, varlık sahibi Müslümanlar ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin buluşması anlamında da önemli bir fırsattır. Bu müstesna günlerde, kurban etlerinin paylaşılması, 7’den 70’e tüm bireylerin sevindirilmesi ve büyüklerin hayır dualarını almak gibi güzelliklerle inancımızın gerekleri yerine getirilirken, bir yandan da toplumsal kaynaşma sağlanmakta, kardeşlik duygularımız pekiştirilmektedir. Bu duygularla, Kurban Bayramı’mızın ülkemize, milletimize, tüm İslam âlemine ve insanlığa huzur ve kardeşlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, hemşehrilerimin ve tüm inananların bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

KAYA: BUGÜNLERİN KIYMETİ BİLİNMELİ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: “Dini bayramlarımız insanların inançlarının gereklerini yaptığı, ailece bir araya geldiği, hasretle kucaklaştığı, dargınların barıştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği çok özel zamanlardır. Aynı zamanda dayanışmaya, paylaşmaya, yardımlaşmaya vesile olan; hatalarla yüzleşme ve özeleştiri yapma fırsatı tanıyan bugünlerin kıymetini bilmemiz ve iyi değerlendirmemiz gerekir.  Tüm iyi dileklerimizle; İşçinin, emekçinin, emeklinin, kimsenin yoksulluk sınırı altında yaşamadığı; hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, taşeron sömürüsünün ve mevsimlik işçi mağduriyetinin ortadan kalktığı; çiftçinin ve üreticinin emeğinin karşılığını aldığı; üniversite mezunlarının, öğretmenlerin, mühendislerin, sağlıkçıların atanamama korkusu yaşamadığı; emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge, intibak yasası sorunlarının son bulduğu bir Türkiye'de tüm vatandaşlarımızın bayram tadında yaşamalarını temenni ediyoruz.”

KUVVETLİ: HOŞGÖRÜ ZAMANI

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Cenab-ı Allah'a yaklaşmanın ve rahmetinden nasiplenmenin önemli fırsatlarından birisi de; hiç şüphe yoktur ki Kurban Bayramı'dır. Bu bayramda bizlerin de bu rahmetten nasiplenmemizi yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bilindiği üzere, her bayram bir gönül alma, kucaklaşma, kaynaşma, yardımlaşma ve bir yakınlaşmadır. Her bayram, küslük ve kavgaları sonlandırmaktır. Her bayram, hoşgörüyü, anlayışlı olmayı ve bağışlamayı tavsiye eder. Her bayram, Sıla-i rahimde biriken özlemlerin giderilmesine imkandır. Her bayram, öksüzleri, yetimleri ve garipleri sevindirmeye fırsattır. Kurban Bayramı’nızı en kalbi duygularla kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Editör: Haber Merkezi