DUALARIMIZ TÜRKER İLE
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Hüseyin Türker tedavi gördüğü koronavirüs hastalığı nedeniyle yoğun bakıma alındı. Türker’e bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarız Türker bu sıkıntıyı atlatıp kısa sürede aramız döner. Dualarımız Türker ile.

GÜNER VE BEKAR
İYİ Parti’de Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ve Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu’nun bu görevlerinden istifa etmesinin ardından gözler bu görevlere kimin geleceğine çevrildi. Kulağımıza gelenlere göre Büyükşehir’de Aslan Güner, Ortahisar’da ise Burhan Bekar ile yola devam edilmesi gündemde, şimdilik bu isimler ön planda. Ancak şu bir gerçek ki göreve kim gelirse gelsin işi zor. Çünkü son dönemde yapılan anketlere göre oyunu yükselten ve aynı zamanda da siyaset arenasında da popülerliğini cilalayan bir partinin sözcülüğü çok da kolay bir görev olmasa gerek.

BİR MÜDDET KATILMAZ
Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği görevlerinden istifa eden Davut Çakıroğlu peki bundan sonra ne yapacak? Çakıroğlu Meclis’te söz alacak mı, bizce tabi ki alacak. Çünkü sadece Grup Başkanvekilliğini bıraktı. Çakıroğlu, seçilmiş ve oy almış bir isim olarak aldığı oyun hakkını vermek ve vatandaşın sesi olmak için görevine devam edecektir. Ancak bizce bir müddet meclis toplantılarına katılmaz, sonra kaldığı yerden devam eder.

SIKI DİYALOG
Söz Meclis’ten açıldı oradan devam edelim. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yer elen İYİ Partili Serkan Faiz daha önce de yazdığımız gibi AK Parti Milletvekili Salih Cora ile yakın temasta. Cora’nın programlarını AK Partili siyasetçilerden daha çok takip eden bir isim Faiz. İlerleyen süreçte bir parti değişimi olur mu bilmiyoruz ama bu sıkı diyalog dikkatimizden kaçmıyor. Bakalım bu diyaloğun sonu nereye varır.

BIYIK’IN ÇIKIŞI!
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İYİ Parti İl Kongresi’nde konuşarak isminin AK Parti’ye geçeceği konusunda ortaya atılmasına son noktayı koydu. Başkan Bıyık partisinde mutlu olduğunun mesajını verdi. Siyasetin kaygan zemin olduğunu çok iyi bilen ve bu konuda şimdiye kadar kesin bir dille iddialara cevap vermeyen Bıyık’ın kongredeki net çıkışı da merak uyandırmadı değil. Bıyık bu kez neden bu kadar netti? Onun da kokusu çıkar yakında. Ama kesinlikle bir şey yaşandı. Bunu bizden duymuş olun.

ESKİ GÜNLERE DÖNSÜN
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yer alan Avrasya Çarşısında esnaflar, eski günlerinden uzak bazen siftah bile yapmadan dükkânlarını kapattığından dert yanıyor. 90’lı yıllarda bu çarşı eski yerinde şehir ekonomisine büyük katkı sunardı. Zamanla birkaç kez yer değiştiren Avrasya Çarşısı şimdi yeni yeri için hazırlık yapıyor. Pazarkapı’da yapılacak yaşam alanı içerisinde konuşlanacak yeni yer ile çarşının yeniden eski günlerine dönmesini ve esnafını mutlu etmesini diliyoruz.

AYYILDIZ NABIZ YOKLUYOR
Eski Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız’ın, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için nabız yokladığını öğrendik. Mevcut başkan Temel Altunbaş’ın yeni dönemde aday olmayacağı için kimin başkan olacağı büyük merak konusu. Şunu da belirtelim ki Ayyıldız için bir Belediye Başkanı da olumlu yönde açık görüş belirtmiş.

Editör: Haber Merkezi