ADANUR BİLGİLENDİRDİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan projelerle ilgili dün Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Adanur, şunları söyledi: “Trabzon Sümela Manastırı Projesi… 2500 metre uzunluğunda teleferik projesi. Avam çalışmaları tamamlandı. İhale aşamasında. Meydan Parkı 3. Etap Projesi… 410 araçlık otopark, 1 adet kafe, oturma alanları, seyir terası. Yap– İşlet Devret Modeliyle gerçekleştirilecek projenin maliyeti yaklaşık 60 milyon TL. Meydan Cephe Sağlıklaştırma Projesi... Bu hafta ihale tarihi alıp ihale edeceğiz. 5 milyon TL tutarında maliyeti mevcut.”

GÜLCEMAL’DE SON DURUM
Adanur devam eden projelerle ilgili şöyle konuştu: “Trabzon Surları aydınlatma Projesi, 1850 metrelik alanı kapsıyor. Sözleşmesi imzalandı, yer teslimini geçen hafta yaptık. Uzunsokak aydınlatma projesi 19 Eylül itibariyle ihalesi yapılacak. Uzunsokak’ı güzel bir görünüme kavuşturmayı planlıyoruz. Gülcemal Projesi 700 dönüm dolgu alanı üzerinde eğlence, rekreasyon, yeme içme alanları 1 km’lik plaj planlanmakta, su sporlarının da yapılacağı kanal planlanmakta. 2020 yılında 1. etabın tamamlanması planlanıyor.”

Projeyle ilgili geniş çaplı bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Bu proje dolgu bölümüyle devam ediyor. 1. etabı, 2. etabı, 3. etabı olan proje. Ana gövde 1. eap. Onun deniz tarafında tahkimat kısmen yapıldı. Ancak onun yeterli olmadığı tespit edildi. Orada bu tahkimatın güçlendirilmesi ve bazı eksik kısımların tamamlanması gerekiyor. Ulaştırma Bakanlığımıza projemizi yaptık gönderdik. 25-30 milyonluk maliyet getiriyordu bize” diye konuştu.

ÇÖMLEKÇİ’DE MESAFE KATEDİLDİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Murat Zorluoğlu, Çömlekçi Projesi'nin son durumunu paylaştı. Zorluoğlu, “Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili epey mesafe kat edildi. Uzlaşma neticesinde toplamda yüzde 67’lik alanda uzlaşma sağlandı. 200’ün üzerinde binayı da yıktık.

Metre kare birim fiyatlarında bir güncelleme yapıldı. Yaklaşık yüzde 25’lik artış, metre kare birim fiyatlarında artış gerçekleştirildi. Arkadaşlarımız bu yeni fiyatlarla orada ki bizimle anlaşmayan mülk sahipleri ile görüşmeye başladılar. Mesafe kat ediyoruz. Orada ki hak sahiplerinden anlaşabiliriz.

Projede hak sahipleriyle üzerinde pazarlık yapacağımız proje olacak. Oradan ayrılmak istemeyen vatandaşlarımızdan bu projelerden önermek suretiyle karşılıklı anlaşmayı umuyoruz. Üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılına yetiştirmek istediğimiz yep yeni Çömlekçi için her bakıdan çalışıyoruz” dedi.

PRATİKTE SIKINTI VAR
Ortahisar Belediyesi güzel bir işe imza atarak Trabzon’da çöpleri yer altına alma furyasını başlattı. Ardından Yomra ve Akçaabat Belediyeleri de bu furyaya katılıp çöplerini yer altına almak için çalışma başlattı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de tüm noktalardaki yerleştirme işlemlerinin bitiminin ardından toplu açılış yapılacağını belirtti. Yapılan iş teoride takdir edilesi fakat pratikte vasatın altında kaldı ne yazık ki. Sorun şu ki bu süre zarfında monte edilen çöplerin çevresindeki parke taşları pek çok noktada yerlerine geri yerleştirilmediği için kaldırımı kullanan yayalar çamurun içinde yürümek zorunda kalıyor.

Öte yandan şehrin pek çok noktasına yerleştirilen fakat tam manasıyla işlemleri bitirilmeyen çöpler neredeyse her cadde ve sokağa adeta küçük bir şantiye görüntüsü vererek şehrin imajına zarar veriyor. Umuyoruz ki teoride gayet güzel ve yararlı olan bu çalışma pratikte de elzem şekilde sonuca ulaştırılır.

Editör: Haber Merkezi