GÜMRÜKÇÜOĞLU ADAY MI?
Yerel seçimlere daha çok var ama Trabzon’da seçim ateşi daha şimdiden yanmaya başladı. Özellikle AK Parti’de hareketli günler yaşanıyor. Kimi partililere göre Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Genel Merkez tarafından tekrar aday gösterilmeyecek kimi partililere göre Gümrükçüoğlu’nun tekrar aday gösterileceği iddia ediliyor. Etkili bir haber kaynağımızın iddiasına göre Gümrükçüoğlu kesin olarak Büyükşehir’e yeniden aday gösterilecek. Söylediğimiz gibi bu sadece haber kaynağımızın iddiası. Daha ortada fol yok yumurta yok. Seçime daha çok var, siyasette yarın ne olacağı belli olmaz. Ancak partililer kendi aralarında yaptıkları konuşmada Gümrükçüoğlu’nun geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında özgüveninden hiçbir şey kaybetmediğini dile getirerek yeniden aday olabilme iddialarının da kuvvetli olma ihtimali olduğunu öne sürüyorlar.

CHP’DE ADAY YARIŞI
2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Trabzon’da aday adayları ortaya çıkmaya başladı. CHP’de Ortahisar Belediye başkan Aday Adaylığı için ismi öne çıkan Trabzon Mimarlar Odası eski Başkanı Salih Akyüz, İstanbul’da yapılan görüşmeler sonucunda kararını verdi. Akyüz, CHP Ortahisar İlçe Başkanlığına başvurusunu yaparak dosyasını aldı. CHP’de aday adaylarının başvuru süresinin 19 Ekim’e kadar süreceği öğrenildi.

EĞİTİMBİRSEN’DE NELER OLUYOR?
Dün gazetemize ulaşan eğitim camiasının bir çalışanı öğretmen, Eğitim Bir Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara’yı hedef alarak şöyle diyor: “Demokrasi şölenimiz hayırlı olsun! Şöleni kendi yalakalarınız arasında yapın, sendika üyelerini de figüran olarak "demokrasi oyunu"nda oynatın. Oh ne ala! Demek ki böyle olur ağaların düğünü pardon seçimi. Önce, emrini dinleyecek ve delege seçildiğinde sana oy verecek şahısların müdür olarak atamasını yap, daha sonra bu şahısları delege adayı yaptırarak kurumundaki bütün eğitim birsen üyelerinin bu müdürlere oy vermesini sağla, arkasından silme listelerle delege seçimlerini kazanan okul müdürlerinin oyları ile il başkanlığını garantile. Sonra da bunun adı olsun demokrasi. Bu olsa olsa kendi adından mülhem Mehmokrasi olur! Şimdiden ali cengiz oyunlarıyla kazanacağın il başkanlığını tebrik ediyor, eğitim camiasının haklarını bihakkın korumak için o iman dolu göğsünü her türlü tehlikeye karşı siper edeceğine can-ı gönülden inanıyor, bu ulvi (!!!) yolda etrafındaki şürekanla az zamanda büyük muvaffakiyetler elde etmeni rabbimden niyaz ediyorum” diyor.

ÇABUK’TAN KURUKIZ’A TEPKİ
AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın yatırımlar konusunda yeteri kadar destek göremediği iddialarına cevap verdi. Şalpazarı’nda AK Parti iktidarında yapılan yatırımları sıralayan Çabuk, Belediye Başkanı Kurukız’ı eleştirdi. Çabuk şu ifadeleri kullandı: “Biz Ak Parti olarak bu kısa dönemde bu kadar hizmeti yaparken belediye başkanı Refik Kurukız bir şey yapamamışsa o kendi vizyonsuzluğu ve beceriksizliğidir. İlçe Belediye Başkanı, ‘benim dönemimde yapıldı bilgim var’ mantığını bırakıp ilçemizin önünü açacak projeler ortaya koyamamışsa o kendi başarısızlığıdır. Allah’ın izni ile önümüzdeki yerel seçimlerde Şalpazarı’nı iktidarla, ak belediyecilikle buluşturup ilçemizin önünü açacak vizyon projelere ve çalışmalara imza atacağız” dedi.

KADAKAL’DA YOL İSYANI
Araklı’nın Çankaya Mahallesi’nde 9 hanesi bulunan Kadakal mevkiinde yaşayan vatandaşlar patika yoldan evlerine ulaşmaya çalışırken yol yapılmadığı için yetkililere tepkilerini dile getirmişti. Engelli kızı Elif Tandoğan ile Kadakal’da yaşayan anne Emine Tandoğan, evlerine gidecek yol olmadığı için engelli kızını sırtında taşımaya devam ediyor. Yolun yapılması için Valilik talimat verdiği Karayolları’ndan da gerekli işlemlerin yapıldığı öğrenildi. Ancak bir türlü yolun yapılamaması vatandaşları ve engelli Elif’i mağdur etmeye devam ediyor. Mahalle sakinleri “Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz, yol istiyoruz” dediler.

Editör: Haber Merkezi