BÜYÜKŞEHİR’DEN CEVAP VAR

Dün gazetemizde “İşçilerin hepsi Çaykaralı mı” başlığıyla yer alan haberimizde, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin EYOF Parkı’nda bulunan sosyal tesis çalışanları için ortaya atılan bir iddiayı gündeme getirmiştik. İddiaya göre iş yerine 20’nin üzerinde işçi alınmış ve bu işçilerinin hepsinin Çaykaralı olduğu da iddiaya eklenmişti. Büyükşehir Belediyesinden gelen cevapta tesiste 44 kişinin çalıştığı ve bunlardan sadece 2’sinin Çaykaralı olduğu bilgisine ulaşıldı. Ayrıca il, ilçe mefhumu gözetmeksizin işe alımların gerçekleştirildiği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da işe alımlar ve işçilerle hiçbir organik bağı olmadığı belirtilmiştir.

TÜRKİYE EKONOMİSİ TEHDİTLE ÇÖKERTİLEMEZ!

Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Rıdvan Olgun, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekâtı’na destek açıklamasında bulundu. Başkan Olgun, toprağımızda gözü olanlara Türk Silahlı Kuvvetlerimizin en iyi dersi vereceğini belirterek, “Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımızla Mehmetçiklerimizin yanındayız. Umarım kısa sürede Türkiye'nin güvenliğinin sağlandığı bir şekilde harekâtımız başarı ile sonuçlandırılır. Barış Pınarı Harekâtı’nda TSK ve devletimize başarılar diliyorum” diye konuştu. ABD Başkanı Donald Trump’ın Fırat’ın doğusuna yönelik planlanan operasyonu nedeni ile Türkiye’yi ekonomik açıdan tehdit etmesine de tepki gösteren Başkan Olgun, “Herkes bilmeli ki Türkiye, tehdit edilemeyecek kadar büyük, aba altından sopa gösterilemeyecek kadar güçlü bir ülkedir. Türkiye ekonomisi tehditle çökertilemez!” ifadelerini kullandı.

AKŞENER TURA ÇIKIYOR

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçim sonucunda partisinin kazandığı 23 belediyeyi ziyaret edecek. Ziyaret edeceği belediye ve belde başkanlarıyla birlikte halka seslenecek olan Akşener, esnaf ziyareti de yapacak. İlk ziyaret, 16 Ekim’de Muş’a gerçekleştirilecek. İYİ Parti'nin kazandığı belediyeler arasında Yomra Belediyesi de bulunuyor. Akşener'in Trabzon'a da gelmesi bekleniyor.

MEGİP NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİYOR

İstihdam seferberliğine katkıda bulunmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında Trabzon'da Turkcell Global Bilgi ile 80 personelin eğitimi için protokol imzalandı. Protokol kapsamında Turkcell Global Bilgi AŞ’nin müşteri hizmetleri satış ve hizmet yetkilisi mesleğinde Ekim 2019 için 40, Kasım 2019 için de 40 olmak üzere toplam 80 kişilik eleman ihtiyacı için MEGİP kapsamında kurs açılacak.

İHALELERİ GÜNDEME TAŞIDI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Artvin Cerattepe ve Hatila Vadisi Milli Parkı'nda yapılacak olan madencilik faaliyetlerinin ve ihale süreçlerinin incelenmesi için Genel Kurula sunulan araştırma önergesi ile ilgili TBMM’de konuştu. Örs, "Türkiye'de ormanlar Anayasa'nın 169. maddesiyle korunmaktadır. Bu maddede özetle ‘Ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemez’ denilmektedir. Kaz Dağları'nda ve Artvin Cerattepe'de yapılan kıyım Hatila Vadisi Millî Parkı'nda devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Ruhsat alanlarına bakıldığında, bu bölgenin Kafkasya turizmini geliştirme, koruma bölgesi ilan edilen alanı, kent ormanlarının yer aldığı ve şehir sularının olduğu alanı içine aldığını ve bu ruhsatlandırmaya Cerattepe ile Hatila Vadisi Millî Parkı arasındaki boşluğun da dâhil edildiğini görmekteyiz. İhaledeki alanların bir kısmının Millî Park sınırları içerisinde yer aldığına dikkatinizi çekmek isterim. Çevrenin kirlenmesini ve doğanın yok edilmesini önlemek Anayasamıza göre devletin ve milletin görevidir, milletimizin hakkını, hukukunu ve çevresini korumak da bizim aslî görevimizdir." dedi.

KURTARMAK KANIMIZDA VAR

Trabzonspor ve Kızılay’ın girişimleriyle başlatılan “Kurtarmak Bizim Kanımızda Var” kan bağışı projesi Meydan Parkı Atatürk Alanı’nda bağışçılarını bekliyor. Sınır ötesinde gerçekleştirdiğimiz Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının ardından bağışların yoğunlaştığı kampanyada hedef 13 Ekim tarihine kadar Trabzonspor Kulübü’nün kuruluş tarihi olan 1967 sayısına ulaşmak.

Editör: Haber Merkezi