BİZ TEŞEKKÜR EDERİZ
10 Kasım; milletimizin en büyük matem günü. Biz de bu hassasiyetle birinci sayfamızı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ayırdık. Sayfa Ulu Önder’in olunca mesai arkadaşlarımız da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar ki öyle de oldu.

Kendimizi övecek değiliz ama sayfamız sosyal medyada yüzlerce paylaşım alıp telefonlarımız gün boyu susmayınca biz de bizi arayanlara ve sayfamızı paylaşanlara teşekkür etmek istedik.

Ve diyoruz ki, biz bu sayfaları her gün sil baştan yaparken değişmeyen iki şeydir önceliğimiz... Birincisi logomuzda yer alan “Bölgenin En Özgür ve Güçlü Sesi” sloganımız, diğeri de Ulu Önderimiz. Öyle de devam edecek.

PAYLAŞALIM İSTEDİK
Kimsenin yayın politikasını eleştirmek ne haddimiz ne de hakkımız. Ancak işimiz gereği her gün olduğu gibi dün yine birçok gazeteye göz attık. Dedik ya dün 10 Kasım’dı; ülkenin kurucusunu kaybettiği gün. Ve bu ülkede bugün insanlar fikir beyan edip gazetecilik yapıyorsa onda da büyük katkısı vardır Ulu Önder’in.

Ancak bazı yayın organlarında 10 Kasım’a dair haber mahiyeti taşıyan hiçbir şey göremedik. Ama şunu gördük 10 Kasım ilanlarını yayınlamışlar. Demek ki amaçları sadece ekonomi, gazetecilik falan hak getire bu yayını kendilerine yol haritası edenlerin. Gözlemlediğimiz bir anekdotu paylaşmak istedik.

BİRLEŞSEK KEŞKE
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bakıyorsun kutlamalar ayrı ayrı, 10 Kasım’a bakıyorsun anmalar ayrı ayrı. Böyle olmasa keşke. Hepimiz aynı bayrak altında yaşıyoruz ve aynı memleketin havasını teneffüs ediyoruz. Eleştirsek de, kızsak da AK Partilisi de, CHP’lisi de, İYİ Partilisi de, MHP’lisi ve başka bir partilisi de hepimiz aynı hüviyete sahibiz.

En azından milli duygularımızın ortak olması gereken günlerde ayrışmayalım. 29 Ekim’i birlikte kutlayalım, 10 Kasım’da Ulu Önder’i birlikte analım. Ortak bir yol bulup alternatif programları ortadan kaldıralım. Bizce öyle olmalı.

YEDİDEN YETMİŞE
Dün Trabzon Valiliği önünde düzenlenen 10 Kasım törenlerinde gördük ki geçen 81 yıla rağmen her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir kitle Ulu Önder için alana koştu. Binlerce kişi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygısını göstermek adına tabiri caizse yediden yetmişe Valilik önündeydi. Protokolün de geniş katılım gösterdiği törenlerde Trabzon yine kendine düşeni yaptı ve Ulu Önder’i yad etti.

SAHİP ÇIKMALIYIZ
10 Kasım’dan devam edelim. Ulu Önder Atatürk için Trabzon’un ayrı bir önemi olduğunu bilmeyen yoktur. Bunu tarihi karıştırınca Mustafa Kemal’in kendi sözleri ile görebiliyorsunuz. Peki biz aynı derecede Ulu Önder’e bu şekilde sahiplenmemizi gösterebildik mi? Hayır.

Atatürk Köşkü’nde tarihi eşyaların üzerinde olur olmaz avize tamiri yapıp saygıda kusur ettiğimiz yetmezmiş gibi Ulu Önder’in şehri ziyaretinde önünde kartpostallık fotoğraf çektirdiği Tabakhane’deki Aile Sağlığı Merkezi’nin yanında bulunan tarihi bina da kaderine terk edilmiş durumda. Defalarca yazdık, dile getirdik. Buraya sahip çıkmalıyız. Yoksa; 10 Kasım’dan 10 Kasım’a Atatürk’ü anmakla yeterli olmaz bu işler.

EŞSİZ LİDER
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru 10 Kasım nedeniyle mesaj yayınladı. İşte Kuru’nun mesajı: “Bu gün 10 Kasım 2019, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ölümünün 81. Yıl dönümü. TÜRKAV adına kendisini anarken, minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz.

Yaşamını milletine adayan Mustafa Kemal, bir imparatorluktan yepyeni ve güçlü bir devlet kuran eşsiz lider, mümtaz devlet adamı ve büyük bir komutan olma vasfıyla ender insanlardan en büyüğüdür. Atatürk, hem milli mücadelede, hem de cumhuriyeti inşasında daima ileriye bakmıştır. Milletle beraber ileriye yürümesini bilmiştir. Halkına güvenmiş ve demokrasiye inanmıştır.

Bu gün büyük önderin yolundan giden bizlere düşen görevde yüzümüzü geleceğe dönmektir. Ufkumuzu geniş, hedefimizi büyük tutmaktır. Bunun için 10 Kasımları dünyayla yarışmak olarak görmeliyiz. Güçlü bir Türk dünyasının varlığı Atatürk’e duyulan saygıda önemli yer tutar.”

Editör: Haber Merkezi